Νικόλας Κουτσάκος και Μαρία Αντωνίου: Οι millennials με 3 startups

Ο Νικόλας Κουτσάκος, μαζί με την σύζυγο του Μαρία Αντωνίου, έχουν δημιουργήσει 3 startups. Η αγάπη τους για τον υγιεινό τρόπο ζωής τους οδήγησε στο να ανοίξουν την EvZin Bio και το Boost Bio, ενώ πίσω από την Black Pepper κρύβεται το πάθος τους για τον χώρο του μάρκετινγκ. 

Ο Νικόλας Κουτσάκος, αναφέρει στο InBusinessNews την ιδέα πίσω από τις startups, τις δυσκολίες που προέκυψαν αλλά και τις προκλήσεις της κυπριακής αγοράς.

Το επιχειρηματικό ταξίδι
Το πάθος μας για ότι έχει να κάνει με Marketing, την επικοινωνία και τα Brands εξελίχθηκε σε ακαταμάχητη ανάγκη για δημιουργία και επιχειρηματικότητα. Έτσι κι αλλιώς, το Marketing αποτελούσε πάντα το επάγγελμά μας και την μεγάλη αγάπη και των δύο. H Black Pepper προσφέρει υπηρεσίες στρατηγικής μάρκετινγκ με επικέντρωση στα Digital Μέσα, τα οποία σήμερα προσφέρουν το πιο υψηλό efficiency και Value for Money. Αυτό που πιστεύω ότι μας κάνει να ξεχωρίζουμε, είναι ότι αντιμετωπίζουμε κάθε πελάτη σαν δικό μας brand, μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες και το ίδιο πάθος για την επιτυχία. 
Γενικά, το επιχειρηματικό μας ταξίδι ξεκίνησε με την EvZin Bio πριν από σχεδόν 3 χρόνια, ενώ η Black Pepper συμπληρώνει επίσημα ένα χρόνο ζωής. Πλέον, τόσο εγώ όσο και η Μαρία, ασχολούμαστε αποκλειστικά με την Black Pepper, αφού το κομμάτι των προϊόντων, το χειρίζεται με επιτυχία ο αδερφός μου Γρηγόρης.
 

Το δύσκολο ξεκίνημα
Η δημιουργία δικής μας επιχείρησης ήταν πιο δύσκολη από ότι αναμέναμε! Στο ξεκίνημά μας, πολλές φορές ο αρχικός ενθουσιασμός μετατράπηκε σε άγχος και πανικό μπροστά στον όγκο της δουλειάς, τα λάθη, τις αποτυχίες. Οι λόγοι που με έκαναν να συνεχίσω να παλεύω, ήταν η αγάπη μου για αυτό που κάνω, το γεγονός ότι μέσα μου γνώριζα ότι πραγματοποιώ αυτό που ονειρευόμουν από μικρό παιδί και το πιο σημαντικό, το ότι είχα και έχω ένα άνθρωπο δίπλα μου με τον οποίο μοιραζόμαστε τα πάντα, είναι το δεξί μου χέρι και εγώ το δικό της.
 

Ο ρόλος της ομάδας
Γενικά θεωρώ ότι το πιο σημαντικό «συστατικό» για οποιαδήποτε επιχειρηματική προσπάθεια είναι αναμφίβολα το team. Σήμερα, νιώθω ευτυχής γιατί πραγματικά πιστεύω ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα που θα μπορούσαμε και αυτό μας έχει βοηθήσει να ανεβάσουμε σημαντικά την ποιότητα της δουλειάς μας και να προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες μας. Παρόλο που ο πήχης παραμένει πολύ ψηλά, αισθάνομαι πιο σίγουρος από ποτέ ότι είμαστε «on the right track.»
 

Οι προκλήσεις της κυπριακής αγοράς
Προκλήσεις, δυσκολίες και προβλήματα εννοείται υπάρχουν, προσπαθώ πάντα να εστιάζω στα θετικά. Θεωρώ την Κύπρο ιδανική για επιχειρηματικότητα, για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι ότι όλα είναι σε μικρή κλίμακα, κάτι που δίνει χώρο και χρόνο για να δοκιμάσεις, να μάθεις, να εξελιχθείς. Στο εξωτερικό ο ανταγωνισμός είναι τόσο έντονος, όπου δεν υπάρχει χώρος για λάθη ή δοκιμές, ειδικά αν δεν υπάρχει σημαντικό κεφάλαιο στην αρχή. Επίσης θεωρώ ότι η κουλτούρα του «βολέματος» η οποία αναπτύχθηκε στην χώρα μας (κυρίως από την προηγούμενη γενιά), από την μια είναι για μένα ίσως το μεγαλύτερο κοινωνικό μας πρόβλημα, από την άλλη αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για αυτούς που πραγματικά έχουν όρεξη να δουλέψουν, να ξεχωρίσουν και να πετύχουν.
 

Οι συμβουλές
Για τους επίδοξους entrepreneurs έχω 3  συμβουλές
-Take responsibility and work hard
-Dream Big
-Go «All in»
 
 
 

Χορηγοί: PwC, Cyta, Bank of Cyprus, Χορηγοί Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, περιοδικό IN Business, Οργανωτής: ΙΜΗ

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit