Άντρη Τριγγίδου: Δεν θεωρώ τον εαυτό μου κλασική επιχειρηματία

Η Άντρη Τριγγίδου δεν είναι μία  συμβατική επιχειρηματίας. Είναι ελεύθερο πνεύμα και ξέρει να προσαρμόζεται στον χώρο των επιχειρήσεων όπως το απαιτούν οι συνθήκες. Αν δεν είχε τόση αυτοπεποίθηση, ίσως και να μην είχε κατορθώσει να επιβιώσει σε ένα περιβάλλον ανδροκρατούμενο, όπως εκείνο των funds.  «Οι εμπειρίες δεν μεταδίδονται. Κτώνται» και η αυτοπεποίθηση χτίζεται παίρνοντας ρίσκα και διαχείριση, λέει η ίδια όταν την ρωτούν ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας της. Όταν ήταν 25 χρονών, πραγματοποίησε το προσωπικό επιχειρηματικό της «άλμα», ιδρύοντας την ARGUS με αρχικό κεφάλαιο μόλις 500.000 λίρες.

Η Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ARGUS, είναι μέλος της γενιάς των millennials. Των νεαρών επιχειρηματιών που αλλάζουν το πρόσωπο των επιχειρήσεων ανά το παγκόσμιο. Αυτοί που αν και εξακολουθούν να επικεντρώνονται στη διασφάλιση της κερδοφορίας των εταιρειών τους, ενδιαφέρονται επίσης να συντελέσουν τη δική τους αλλαγή στην κοινωνία.

Η Άνρη Τριγγίδου αποκαλύπτει στην κάμερα του INBusinessNews πτυχές της επαγγελματικής και προσωπικής της ζωής.
 

 

 

ΑΡΧΗ 
Με το όνομα του γίγαντα ARGUS (ελληνική μυθολογία «Αργος Πανόπτης) με τα 100 μάτια, με  «όραμα ενός νέου κόσμου», και με σύμβολο το μάτι, το ένστικτο της Άντρης την οδηγεί στην  δημιουργία της εταιρίας πριν 19 χρόνια. Εποχές  δύσκολες για τον κύπριο επενδυτή ν’ αντιληφθεί και να εμπιστευτεί επαγγελματίες για την διαχείριση της περιουσίας του. Σε ένα περιβάλλον αυστηρά ελεγχόμενο από την Κεντρική Τράπεζα και με την κυπριακή λίρα να δίνει αποδόσεις σε καταθέσεις της τάξης του 8%, και με την αγορά ακινήτων να κερδίζει πάντα, οι μετοχές και οι άλλες κατηγορίες επενδύσεων ακούγονταν σαν κινέζικα σε πολλούς.  Σε μία εποχή που η πρόσβαση ηλεκτρονικά σε πληροφόρηση ήταν περιορισμένη, οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες διαπραγμάτευσης ανύπαρκτες, και η δυσπιστία στους χρηματιστές στο «limit up”.
 
 
ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Αν δεν αγαπάς αυτό που κάνεις, δεν έχεις το κίνητρο να προχωρήσεις, να καινοτομήσεις και να ξεχωρίσεις στο χώρο εργασίας. Αλλά αν είσαι παθιασμένη με την καριέρα σου, η προσπάθεια που θα καταβάλλεις θα είναι ευχάριστη. Δεν περίμενα από τους εαυτό μου ή από τους άλλους να είναι τέλειοι.  Απλά  είχα συνειδητοποιήσει ότι εάν είμαι το αφεντικό μπορώ να θέσω τους δικούς μου κανόνες. Και όταν θέσεις τους δικούς σου κανόνες, έχεις μεγαλύτερο έλεγχο και περισσότερες ευκαιρίες να δημιουργήσεις το ιδανικό περιβάλλον εργασίας για εσένα και τους συνεργάτες σου.
Το να πιστέψεις ότι θα πετύχεις, όσο τρελό και αν ακούγεται, είναι το πρώτο βήμα  για να καταφέρεις τους στόχους σου. Η εμπιστοσύνη και η πίστη στον εαυτό σου είναι απαραίτητα χαρακτηριστικά. Για να επιτύχεις στην καριέρα σου πρέπει να σταματήσεις να παίρνεις αποφάσεις μόνο εκ του ασφαλούς. Δεν  παίρνω πρόχειρες αποφάσεις, αλλά ζυγίζω τους κινδύνους.

 
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
Τα τελευταία χρόνια η ARGUS συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες κυπριακές εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαχείρισης χαρτοφυλακίων σε διεθνείς αγορές. Έχει δημιουργήσει και διαχειρίζεται το ARGUS International Equities Fund Ltd το οποίο επενδύει σε μετοχές ανά το παγκόσμιο, ενώ διαχειρίζεται και το «ARGUS ALGO FUND LTD» μέσω του οποίου εφαρμόζονται  επιτυχώς στρατηγικές ταχείας εφαρμογής (High Frequency Trading) για την αποκόμιση αποδόσεων και κερδών με χαμηλό κίνδυνο.
 
 
ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Επιτυχία για μένα είναι να ζεις σε αρμονία με τις αξίες σου, δηλαδή να προχωράς με γνώμονα τα «πιστεύω» σου. Ταυτόχρονα, το να βλέπω την εταιρεία να μεγαλώνει κάθε χρόνο και τους συνεργάτες και υπαλλήλους μου να κτίζουν σαν ομάδα το κοινό όραμα μας, με γεμίζει ικανοποίηση.  Είμαστε μια δεμένη οικογένεια στην ARGUS και μαζί της μεγαλώνουμε κι εμείς.
«Ναι» τα χρήματα αποτελούν σίγουρα ένα μέτρο επιτυχίας. Όμως, προσωπικά δεν συγκρίνω την επιτυχία με το μισθό. Έχω ζήσει στιγμές που είχα πολλά χρήματα και άλλες που δεν είχα καθόλου, αλλά καμία από τις δυο καταστάσεις δεν άλλαξε το πως ένιωθα για τον εαυτό μου. Είμαι τυχερή, γιατί μεγάλωσα σε μια οικογένεια που δεν έβλεπε ποτέ τα λεφτά ως μια κορυφαία αξία.
 
 
ΦΟΒΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ
Υπήρξαν πολλές στιγμές που πραγματικά φοβήθηκα – αλλαγή νομίσματος από λίρα σε ευρώ, κατάρρευση Leman Brothers, κλείσιμο Λαϊκής Τράπεζας, κούρεμα καταθέσεων, κρίση στην Ελλάδα και διεθνής κρίση, αλλά η ψυχραιμία μου με βοήθησε να επανέλθω σύντομα σε ισορροπία και με υπομονή να διαχειριστώ την κατάσταση.  Κάθε φορά με διαφορετικό ελιγμό και χωρίς όμως να χάνουμε τον αρχικό στόχο και το όραμα μας καταφέραμε να επιβιώσουμε και να δυναμώσουμε. Χρωστώ ευγνωμοσύνη στους γύρω μου και αναγνωρίζω όσους με στηρίζουν καθημερινά – τόσο στο σπίτι όσο και στο γραφείο.

 
ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΦΥΛΑΚΤΟ
Στα μαθητικά μου χρόνια ο πατέρας μου σε ανύποπτο χρόνο μου είχε πει «Είμαι μια δυναμική και ανεξάρτητη προσωπικότητα που ΔΕΝ επηρεάζετε από ΑΤΟΜΑ, ΓΕΓΟΝΟΤΑ ή ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Αντίθετα τα ΕΠΗΡΕΑΖΩ» Και στις δυσκολίες, πάλι ο πατέρας μου, μου είχε πει ότι ««Οι εμπειρίες δεν μεταδίδονται. Κτώνται». Αυτά τα δύο σαν φυλακτό με συντροφεύουν γεμίζοντας με αυτοπεποίθηση από την μία και ταυτόχρονα μου θυμίζουν να αποδέχομαι και να μαθαίνω από τα λάθη μου.  Οι μικρές αποτυχίες είναι το σκαλοπάτι για την επιτυχία.
 
 
 
ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
Για τα επόμενα 5 χρόνια λέω “funds funds funds”. Η διατήρηση των πελατών μας, των σχέσεων με τους συνεργάτες μας και η δημιουργία νέων είναι οι πρώτοι στόχοι μας. Εσωτερική οργάνωση και ενδυνάμωση της ομάδας της ARGUS, και θετική ενεργεία για να προχωρήσουμε μπροστά. 

 
 
 

 
Χορηγοί: PwC, Cyta, Bank of Cyprus, Χορηγοί Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, περιοδικό IN Business, Οργανωτής: ΙΜΗ
 

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit