Ο Dex Torricke-Barton έρχεται στην Κύπρο για το «The Millennial Entrepreneurs Summit»

  06/10/2019 07:56
Ο Dex Torricke-Barton έρχεται στην Κύπρο για το «The Millennial Entrepreneurs Summit»

Ο Dex Torricke-Barton έρχεται στην Κύπρο για το «The Millennial Entrepreneurs Summit»

  06/10/2019 07:56
Ένα τρανταχτό όνομα θα φιλοξενήσει στην Κύπρο το πρώτο The Millennial Entrepreneurs Summit, που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου 2019 στη Λευκωσία. Πρόκειται για τον διεθνώς γνωστό keynote motivational speaker, Dex Torricke-Barton. 
  
Το πρώτο The Millennial Entrepreneurs Summit θα διοργανωθεί στην Κύπρο, στο πλαίσιο του The Millennial Entrepreneurs Project, που χορηγούν η PwC, η Cyta και η Τράπεζα Κύπρου και το οποίο περιλαμβάνει δεκάδες ενέργειες.
 
Ο keynote speaker Dex Torricke-Barton
Το όνομα του keynote speaker, Dex Torricke-Barton, φιγουράρει ανάμεσα στους καλύτερους, αφού εργάστηκε κοντά σε μερικούς από τους σημαντικότερους ηγέτες και σε θέσεις - κλειδιά σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Σίλικον Βάλεϊ. Διαθέτει πτυχίο πολιτικών επιστημών από το University College London και μάστερ στις ρωσικές και ανατολικές σπουδές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η καριέρα του ξεκίνησε το 2008 από τα Ηνωμένα Έθνη, όπου εργάστηκε ως κειμενογράφος και εκπρόσωπος Τύπου στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν. Επιπλέον, υπήρξε προσωπικός κειμενογράφος του Μαρκ Ζούκερμπεργκ και την περίοδο 2012-2016 ηγήθηκε της ομάδας executive communications του Facebook. Ακολούθως, για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, διετέλεσε ανώτερος διευθυντής επικοινωνιών της εταιρείας SpaceX.
 
Η ιστορία  ενός ταλέντου
Το ταλέντο του Dex Torricke-Barton εστιάζεται στην αφήγηση ιστοριών. Χρησιμοποιεί μοναδικές και άγνωστες ιστορίες, που αφήνουν το κοινό με το στόμα ανοιχτό. Παρουσιάζει γλαφυρά μαθήματα για το πώς μπορεί κανείς να βρεθεί στο επίκεντρο των αλλαγών, προκειμένου να έχει πρόσβαση σε ευκαιρίες, κατανοώντας ότι η τεχνολογική αλλαγή και η συνδεσιμότητα αποτελούν παγκόσμια δύναμη.
Μέσα από τις καινοτόμες πρακτικές που παρουσιάζει, σε συνδυασμό με τις πρωτοποριακές τεχνολογικές εξελίξεις, βοηθά εταιρείες να αλλάζουν τη μεθοδολογία τους, ώστε να ταιριάξουν στο επιχειρηματικό περιβάλλον του 21ου αιώνα. Διαθέτει την ευελιξία να μεταφέρει με μαεστρία τον ακροατή από την αίθουσα συνεδριάσεων του Facebook στο κουβούκλιο σκέψης του Έλον Μασκ, του ιδρυτή, γενικού διευθυντή και επικεφαλής τεχνολογίας της SpaceX κι από το διάσημο Googleplex στον ΟΗΕ. Έτσι, συνδυάζει την εμπειρία και τις γνώσεις του διεισδύοντας στις σύγχρονες αποθήκες επικοινωνίας, μέσω της αφήγησης ιστοριών, με σκοπό να διαμορφωθούν αποτελεσματικές ομάδες. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό να τον ακούει κανείς να μιλάει για όσα έμαθε παίζοντας σκάκι με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ ή να ακούει την ξεχωριστή ερώτηση που του έκανε ο Έλον Μασκ σε μία συνέντευξη για δουλειά και τον τρόμαξε.  Διαθέτει επίσης, σε βάθος γνώση για το πώς είναι δυνατό να ενταχθούν τα τοπικά προβλήματα στην παγκόσμια σκηνή και παροτρύνει εξίσου διευθύνοντες συμβούλους και απλούς εργαζόμενους να καινοτομήσουν, δίνοντάς τους πρακτικές συμβουλές για το πώς να είναι επιτυχημένοι σε έναν διαρκώς μεταλλασσόμενο κόσμο.
Εκτός από τη συνεργασία με του με τους Ζούκερμπεργκ και Μασκ, ο Dex Torricke-Barton υπήρξε ο πρώτος κειμενογράφος για υψηλόβαθμα στελέχη της Google, ενώ συνεργάστηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο Λάρυ Πέιτζ και τον εκτελεστικό πρόεδρο Έρικ Σμιντ. 
Όταν αποχώρησε από τη SpaceX τον Νοέμβριο του 2016, επικεντρώθηκε σε προγράμματα για την παγκόσμια κοινωνική αλλαγή, συμπεριλαμβανομένης της νέας προσπάθειας Onwards. Πρόκειται για οργάνωση που ιδρύθηκε σε συνεργασία με μια ομάδα καινοτόμων νεωτεριστών της Σίλικον Βάλεϋ, ελπίζοντας να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές και οικονομικές αιτίες της αυξανόμενης πολιτικής πόλωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Τέλος, αυτή την περίοδο γράφει ένα βιβλίο που εξετάζει την επίδραση της τεχνολογίας στην επίλυση κοινωνικών χασμάτων ανά τον κόσμο, παρουσιάζοντας τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία μεταμορφώνει τις κοινωνίες. 
 
Το συνέδριο
Οργανωτές: ΙΜΗ
Χορηγοί: PwC, Cyta,
Bank of Cyprus
Επιστημονικός Συνεργάτης: IMR
Χορηγοί Επικοινωνίας:
IN Business, Alpha Cyprus
Για πληροφορίες: IMH, τηλέφωνο 22505555, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο events@imhbusiness.com και ιστοσελίδα www.imhbusiness.com


 

Χορηγοί: PwC, Cyta, Bank of Cyprus, Χορηγοί Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, περιοδικό IN Business, Οργανωτής: ΙΜΗ

RELATED ARTICLES

Πίσω στην αρχή της σελίδας