Blue Pulse: Η προσομοίωση σώζει ζωές

Η Blue Pulse, ένας από τους πρωτοπόρους οργανισμούς στους τομείς της εκπαίδευσης, αξιολόγησης κινδύνων και συμβουλευτικής για θέματα ασφάλειας και υγείας, έχει καταφέρει, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Μιχάλη Κυπριανού, να φέρει στην Ευρώπη μια νέα μεθοδολογία με βάση την προσομοίωση δεδομένων. Μια λύση που δύναται να βελτιώσει σημαντικά τη θετική αντίδραση σε επικίνδυνα περιστατικά.  
 
Eίναι σημαντικό για μια κοινωνία να αποτρέπει συνειδητά με δράσεις, πράξεις και καινοτομίες τους κινδύνους, σε μια εποχή που δυο εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους από ασθένειες ή ατυχήματα στον χώρο εργασίας, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.                                                            
 
«Πρωταρχικός μας στόχος ήταν να καλλιεργήσουμε νοοτροπία και κουλτούρα πρόληψης στον τομέα ασφάλειας και υγείας, που να εκτείνεται από τις σύγχρονες επιχειρήσεις έως και την ευρύτερη κοινωνία», επισημαίνει ο κ. Κυπριανού. 
 
Νέα εποχή προσομοίωσης
Η νέα εποχή προσομοίωσης, που εισάγει η Blue Pulse με πρωταγωνιστή το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και τους συνεργάτες της, αντικαθιστά τις παραδοσιακές και σε πολλές περιπτώσεις πληκτικές παρουσιάσεις με την παναισθητική και υπερρεαλιστική εκπαίδευση. Η συγκεκριμένη βασίζεται στη χρήση τεχνολογιών αιχμής, όπως η εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα και η τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και σε σύγχρονες διδακτικές μεθοδολογίες προσομοίωσης και διαδραστικότητας. 
 
Βιωματική εμπειρία
Η αδυναμία των διαφόρων μορφών εκπαίδευσης να κερδίσουν το ενδιαφέρον των μαθητευομένων είναι συνήθως ένας από το κύριους λόγους που αποτυγχάνουν να περάσουν το μήνυμά τους στον βαθμό που θα ήθελαν.
Εδώ είναι και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της νέας μεθοδολογίας της Blue Pulse. Τα τεχνολογικά προγράμματά της δημιουργούν ένα διασκεδαστικό τρόπο εκπαίδευσης, μέσα από τον οποίο οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την αγωνία και το άγχος που κυριαρχούν τον άνθρωπο την κρίσιμη στιγμή, όπως επίσης την ηθική ικανοποίηση που φέρνει το να σώσει κανείς μια ζωή. «Τα βιώματα αυτά κεντρίζουν την προσοχή και κωδικοποιούνται στα αντανακλαστικά του χρήστη, με αποτέλεσμα η όλη εμπειρία να τον κερδίζει και να μη θέλει να επιστρέψει στις συμβατικές μεθοδολογίες εκπαίδευσης. Μια μεγάλη, λοιπόν, επιτυχία των προγραμμάτων μας είναι το ότι κατάφεραν να αλλάξουν τον τρόπο εκπαίδευσης και μάλιστα με μετρήσιμα και αντικειμενικά αποτελέσματα».
 
Νέος τρόπος σκέψης
Εμπόδιο στο δρόμο της Blue Pulse υπήρξε και ο αναχρονιστικός τρόπος σκέψης από πλευράς μεγάλης μερίδας εργοδοτών, οι οποίοι έβλεπαν την ασφάλεια και την υγεία ως ένα αχρείαστο έξοδο στον προϋπολογισμό τους: «Ευτυχώς, βλέπουμε να αλλάζει αυτή η αντίληψη, με όλο και περισσότερους να αντιλαμβάνονται τις πραγματικές διαστάσεις των συνεπειών που φέρνει η μη εφαρμογή των μέτρων ασφάλειας σε όλα τα επίπεδα της επιχείρησής τους». 
 
Σώζουν ζωές
Τα καινοτόμα προγράμματα και υπηρεσίες της εταιρείας απευθύνονται τόσο σε εταιρείες όσο και σε ιδιώτες: «Αντιμετωπίζουμε ως αποστολή μας το να καθιστούμε ικανό κάθε πολίτη να γίνει ο δικός μας ήρωας, σώζοντας ανθρώπινες ζωές όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν». Η Blue Pulse προσφέρει, μεταξύ άλλων, εκπαίδευση για αξιολόγηση και ανάλυση κινδύνων, πυρασφάλεια, χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή και ναυαγοσωστική. «Αντιμετωπίζουμε ως αποστολή μας το να καθιστούμε ικανό κάθε πολίτη να γίνει ο δικός μας ήρωας, σώζοντας ανθρώπινες ζωές όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν.»

Η Blue Pulse έχει πρόσφατα δραστηριοποιηθεί και στην Ελλάδα, με τα πρώτα της γραφεία στην Αθήνα, στοχεύοντας σε περαιτέρω επέκταση τόσο στην ΕΕ όσο και σε άλλες γειτονικές μας χώρες


Χορηγοί: PwC, Cyta, Bank of Cyprus, Χορηγοί Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, περιοδικό IN Business, Οργανωτής: ΙΜΗ

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit