Nutrition House: Η φιλοσοφία ζωής της Κρίστης Αγαπίου Λειβαδιώτη

Το Nutrition House είναι το όνειρο και η φιλοσοφία μιας νέας γυναίκας που έβαλε ως στόχο της να βοηθά τους γύρω της να ανακαλύπτουν τον καλύτερο εαυτό τους και να εξερευνούν τις δυνατότητές τους. 

Η Κρίστη Αγαπίου Λειβαδιώτη μεταφράζει την υγιεινή ζωή με ένα δικό της τρόπο, μέσα από τις γνώσεις και τις δικές της εμπειρίες, προσδοκώντας να κάνει μια θετική αλλαγή στη ζωή των ανθρώπων που θα την εμπιστευτούν.
 
«Παλαιότερα, οι Κύπριοι δεν υιοθετούσαν υγιεινές συνήθειες σε μεγάλο βαθμό, αλλά σήμερα διαπιστώνω πως έχουμε εξελιχθεί στον τομέα αυτό, αναπτυχθήκαμε και προσέχουμε τον εαυτό μας πολύ περισσότερο από πριν». Όπως αναφέρει η ίδια, έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας ακόμη να διανύσουμε σε θέματα διατροφής, καθώς η Κύπρος διατηρεί υψηλά ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε. «Μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα, εφαρμόζοντας τα απαραίτητα μέτρα για να μειώσουμε τα ποσοστά αυτά. Ήδη έχουν γίνει αρκετές ενέργειες σε σχολεία, αλλά υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν ακόμη».
 
 «Κάποια περιστατικά σου αγγίζουν πραγματικά την ψυχή, αλλά δεν πρέπει να τα αφήνεις να επηρεάζουν την ψυχολογία σου. Υπήρξαν περιπτώσεις που αποτέλεσαν πρόκληση για μένα, αλλά και για τον ίδιο τον πελάτη, με έκαναν να ωριμάσω και να αγαπήσω τη δουλειά μου ακόμη πιο πολύ».
 
 Πολλές φορές λέω στoυς πελάτες μου: «Ας αλλάξουμε τη λέξη δίαιτα με τις λέξεις διατροφικό πλάνο και ας κάνουμε την υγιεινή διατροφή τρόπο ζωής κι όχι κάτι που θα διαρκέσει ένα μήνα. Το μότο που χρησιμοποιούμε είναι ‘πάν μέτρον άριστον’, όλα με μέτρο, χωρίς υπερβολές».
 
 «Θα ήθελα να δω τις καντίνες στα σχολεία να πουλάνε πιο υγιεινές επιλογές και να υπάρχει μάθημα στα σχολεία με περισσότερη έμφαση στην υγιεινή διατροφή, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια συνειδητοποιημένη νέα γενιά, που θα αναζητά υγιεινότερους τρόπους ζωής. Σίγουρα κάποιες βάσεις της φιλοσοφίας αυτής χτίζονται από τα σπίτια των ίδιων των παιδιών, άρα θα πρέπει να λαμβάνουν και οι γονείς την κατάλληλη ενημέρωση, με προγράμματα που μπορούν να διδάσκονται στα σχολεία τα απογεύματα».
 
Mε σπουδές τεσσάρων χρόνων στο Food and Human Nutrition (BSc) στο Newcastle University και πρακτική άσκηση ως βοηθός τεχνολόγος τροφίμων, η Κρίστη Αγαπίου Λειβαδιώτη προχώρησε σε μεταπτυχιακό στην κλινική διαιτολόγια στο University of Nicosia. Ως μέρος της εκπαίδευσής της έκανε πρακτική σε νοσοκομεία, ιδιώτες κλινικούς διαιτολόγους, γηροκομεία και κέντρα αποκατάστασης, αποκτώντας τον τίτλο της κλινικής διαιτολόγου/διατροφολόγου. Όπως λέει η ίδια, οι γνώσεις, οι εμπειρίες, η αγάπη της για την υγιεινή ζωή και η επιθυμία της να βοηθά τους γύρω της την οδήγησαν στο να δημιουργήσει το Nutrition House. Το Nutrition House έχει ως στόχο του την ορθή ενημέρωση του κοινού, υποδεικνύοντάς του ότι το να τρως υγιεινά δεν σημαίνει στέρηση απόλαυσης ή καταπίεση: «Εδώ στο Nutrition House θέλουμε τον κόσμο να μη φοβάται ορισμένα φαγητά, να μη βάζει ετικέτες, καθώς δεν υπάρχουν καλά ή κακά τρόφιμα, απλώς κάποια προσφέρουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά από άλλα και πρέπει να τα καταναλώνουμε περισσότερο. Φυσικά η κάθε περίπτωση είναι μοναδική και οι στόχοι του κάθε πελάτη διαφέρουν». Όπως επισημαίνει, το κοινό είναι αρκετά ενημερωμένο για τις διατροφικές επιλογές που έχει στη διάθεσή του, αλλά η πληθώρα πληροφοριών που παρέχονται μέσω του διαδικτύου, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή ανθρώπων που δεν είναι εξιδεικευμένοι στον κλάδο αυτό, μπορεί να δημιουργήσει σύγχυση. Και τονίζει: «Διατροφικά πλάνα πρέπει να δίνονται μόνο από διαιτολόγους και κλινικούς διαιτολόγους. Ο Σύνδεσμος Διατροφολόγων και Διαιτολόγων Κύπρου δουλεύει σκληρά για να προστατεύει τους τίτλους αυτούς».

 

Χορηγοί: PwC, Cyta, Bank of Cyprus, Χορηγοί Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, περιοδικό IN Business, Οργανωτής: ΙΜΗ

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit