Millennials και Χρήμα: Πώς να δανειστείτε υπεύθυνα

Οι millennials είναι η γενιά που μεγάλωσε στην οικονομική κρίση και ως αποτέλεσμα έχουν την τάση να φοβούνται να δανειστούν χρήματα. Ωστόσο, είναι σημαντικό στη ζωή να προχωρούμε στο επόμενο βήμα, εκεί όπου είναι απαραίτητο. Ο δανεισμός χρημάτων, ακούγεται τρομακτικός για τους millennials αλλά αν γίνει με τον σωστό τρόπο μπορούν να αποφευχθούν οικονομικά πρόβλημα που ενδεχόμενος να προκύψουν.

Εάν ανήκετε στη γενιά των millennials και είστε σε σκέψεις για δανεισμό χρημάτων, οι πιο κάτω ιδέες σας ενδιαφέρουν:

Ξεκαθαρίστε τους λογαριασμούς σας
Πριν δανειστείτε χρήματα, ξοφλήστε όλους τους λογαριασμούς σας. Βεβαιωθείτε πως δεν έχετε καθυστερημένους και απλήρωτους λογαριασμούς. Έτσι θα έχετε καλύτερο έλεγχο των οικονομικών σας. Παρόλα αυτά, πριν δανειστείτε κάποιο μεγάλο ποσό, για αγορά ακίνητης περιουσίας ή αυτοκινήτου, είναι καλύτερα να δανειστείτε ένα πιο μικρό ποσό πρώτα. Για παράδειγμα, μια κάρτα με παρατράβηγμα όπου θα  πληρώνετε ένα συγκεκριμένο ποσό τον μήνα, είναι μια καλή επιλογή εφόσον δεν έχετε άλλες υποχρεώσεις στις τράπεζες.
 
Αποφασίστε γιατί θέλετε να δανειστείτε τα χρήματα
Πριν δανειστείτε χρήματα, είναι σημαντικό να ρωτήσετε τον εαυτό σας γιατί τα χρειάζεστε. Εάν τα χρειάζεστε για αγορά αυτοκινήτου, σπιτιού, για εκπαιδευτικούς λόγους ή ακόμα και για μια μια startup επιχείρηση, έχετε κάποιο καλό λόγο για να θέλετε να δανειστείτε. Αυτού του είδους δάνεια, μπορούν να χαρακτηριστούν ως «καλό χρέος» αφού στο μέλλον θα σας επιφέρουν χρήματα, ή θα τα αποσβέσετε. Από την άλλη, εάν σκέφτεστε να δανειστείτε χρήματα για πάτε διακοπές, να αγοράσετε ακριβό τεχνολογικό εξοπλισμό ή άλλες πολυτέλειες, η επιλογή σας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως σοφή. Είναι καλύτερα να εξοικονομείτε χρήματα για αυτά τα πράγματα καθώς με τα δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες θα πληρώσετε τόκους που δεν αξίζουν τον κόπο.
 
Εντάξετε τις δόσεις στον προϋπολογισμό σας
Πριν υπογράψετε κάποιο δάνειο ή υποθήκη, βεβαιωθείτε ότι το ποσό είναι εντός του προϋπολογισμοί σας. Πρέπει το ποσό να είναι προσιτό για εσάς αλλά και για το χρονικό διάστημα του δανεισμού, έτσι ώστε οι πληρωμές να γίνονται με συνέπεια. Επιπρόσθετα, εάν δεν έχετε μια σταθερή δουλειά, ή δεν είναι σταθερές οι απολαβές σας, θα πρέπει να ξανασκεφτείτε να δανειστείτε κάποιο ποσό που θα το πληρώνετε για τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: Millennial magazine


Χορηγοί: PwC, Cyta, Bank of Cyprus, Χορηγοί Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, περιοδικό IN Business, Οργανωτής: ΙΜΗ

 

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit