Κ.Θεοδοσίου: Να παράγουμε και όχι να εισάγουμε

Για τον Κυριάκο Θεοδοσίου, η διαδοχή σε μια οικογενειακή επιχείρηση είναι ανύπαρκτη, αφού το πιο σημαντικό είναι η σεβασμός και η εμπιστοσύνη, έτσι ώστε οι δύο γενιές να συνυπάρξουν στον ίδιο χώρο. Όσον αφορά την καριέρα του, περισσότερο έχει βοηθηθεί από την οικογένεια του και κυρίως από τη σύζυγο του. 

Ο Manager της Greson Tools, είναι μέλος της γενιάς των millennials. Των νεαρών επιχειρηματιών που αλλάζουν το πρόσωπο των επιχειρήσεων ανά το παγκόσμιο. Αυτοί που αν και εξακολουθούν να επικεντρώνονται στη διασφάλιση της κερδοφορίας των εταιρειών τους, ενδιαφέρονται επίσης να συντελέσουν τη δική τους αλλαγή στην κοινωνία.

Ο Κυριάκος Θεοδοσίου αποκαλύπτει στην κάμερα του InBusinessNews πτυχές της επαγγελματικής και προσωπικής του ζωής.
 
 


Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα της κυπριακής οικονομίας σήμερα;
Διαρκείς αστάθεια στην οικονομία που αρχίζει πρώτον από τις τράπεζες και δεύτερο από τα δημοσιονομικά τα οποία επηρεάζουν τις επιχειρήσεις με την έλλειψη εμπιστοσύνης που μεταφέρουν στη ψυχολογία του Κύπριου καταναλωτή και οι λάθος οικονομική πολιτική με το να φουσκώνουν την οικονομία με ξένο φρέσκο συνάλλαγμα το οποίο προβλέπω ότι θα ξανά απορριφθεί πίσω στις χώρες που έχουν επενδύσει. Εγώ είμαι της άποψης όπως αρχίσουμε να παράγουμε και όχι να εισάγουμε.

Πόσο δύσκολη είναι η διαδοχή στην οικογενειακή επιχείρηση; Η μετάβαση αρμοδιοτήτων από την μια γενιά στην άλλη
Ακράδαντα πιστεύω και από προσωπική εμπειρία ότι η διαδοχή είναι ανύπαρκτη. Εκείνο που υπάρχει είναι πρωτίστως ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη ώστε να μπορούν να συνυπάρξουν δύο γενιές στον ίδιο χώρο και με την πάροδο του χρόνου να αναλάβει τα ηνία η νέα γενιά.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη απόφαση που έχετε λάβει ποτέ ή ποια ήταν η πιο δύσκολη κατάσταση που έχετε κληθεί να διαχειριστείτε;
Η πιο δύσκολη απόφαση που είχα λάβει ποτέ, ήταν η παραμονή των εταιρειών μας στην Κυπριακή Δημοκρατία ή η μετάβαση μας στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2013. Η πιο δύσκολη κατάσταση που είχα κληθεί να διαχειριστώ ήταν η συνέχεια των εργασιών της εταιρείας σε μια κλειστή και χρεωκοπημένη οικονομία με κύριο στόχο όχι την παραμονή αλλά την εδραίωση και την αύξηση των εργασιών στην κυπριακή οικονομία, βρίσκοντας νέους στόχους και εκμετάλλευση της αγοράς μέσα στα νέα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί το 2013. Ήταν ο θάνατος τις παλιάς  αγοράς και η γέννηση μιας νέας πιο ανταγωνιστικής αγοράς.

Ποιος σας έχει βοηθήσει περισσότερο στην καριέρα σας;
Στην καριέρα μου έχω βοηθηθεί και ακόμα βοηθούμε από την οικογένειά μου και πρωτίστως από τη σύζυγό μου Ελένη που μου δίνει ψυχική δύναμη και θάρρος να αντιμετωπίσω τις καθημερινές προκλήσεις.
 
Ποιόν επιχειρηματία θαυμάζετε και γιατί; (κύπριο και ξένο)   
Κύπριος επιχειρηματίας που θαυμάζω είναι ο κύριος Βάσος Δημητριάδης, ο οποίος διέπει σεβασμό στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Ξένος επιχειρηματίας άξιος θαυμασμού  είναι ο Mohammed Altrad, γιατί από ορφανός Σύριος βρέθηκε στο Παρίσι προ σαρανταετίας και τώρα κατέχει πέρα του 50% της κατασκευής και εξαγωγής οικοδομικών προϊόντων στην Ευρώπη.

Tι ώρα ξυπνάτε; Τι ώρα ξεκινάτε δουλειά το πρωί και τι ώρα φεύγετε από το γραφείο; Τι ώρα κοιμάστε τις καθημερινές;
Ξυπνάω στις 6 το πρωί, ξεκινάω δουλειά στις 7 το πρωί και φεύγω από το γραφείο στις 7 το βράδυ (σε καλές μέρες). Δεν έχω σταθερή ώρα ύπνου.

Ποιο social media χρησιμοποιείτε περισσότερο;
Το κοινωνικό δίκτυο που χρησιμοποιώ περισσότερο είναι το Facebook.

Τι σας αρέσει να κάνετε εκτός εργασίας;
Μου αρέσει να διαβάζω άρθρα για την πολιτική και οικονομική σκηνή της Κύπρου και ευρύτερα.
 

 

Χορηγοί: PwC, Cyta, Bank of Cyprus, Χορηγοί Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, περιοδικό IN Business, Οργανωτής: ΙΜΗ

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit