Οι λόγοι που οδηγούν τους millennials στη δική τους StartUp

Η έρευνα με τίτλο Millennium Small Business Owner (SBO) ανέδειξε τις στάσεις, ανάγκες και τα κίνητρα ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων που ανήκουν στην γενιά των millennial. Συγκεκριμένα, έγιναν περισσότερες από 1000 συνεντεύξεις σε millennials ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και εξετάστηκε η επιχειρηματική τους πορεία. 

Ο κύριος λόγος (80%) όπου οι millennials επιλέγουν να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση, είναι γιατί θέλουν οι ίδιοι να διοικούν, χωρίς να έχουν αφεντικό. Με αυτόν τον τρόπο νιώθουν ότι το μέλλον τους εξαρτάται από τους ίδιους και συνεπώς μπορούν να το ελέγχουν. Το γεγονός ότι είναι ιδιοκτήτες, τους δίνει το αίσθημα της ασφάλειας για τους ίδιους αλλά και για την οικογένεια τους.

Επιπρόσθετα, λόγω του ότι είναι ιδιοκτήτες και όχι υπάλληλοι, τους κάνει να δουλεύουν πιο αποτελεσματικά και με περισσότερο πάθος, έχοντας ως όραμα τους την ανάπτυξη της επιχείρησης τους. Σχεδιάζουν στο μέλλον να παραχωρήσουν την επιχείρηση στα παιδιά τους, με την συγκεκριμένη άποψη να επικρατεί και στους millennials που δεν έχουν ακόμη παιδιά.

Οι πλείστοί millennial, είναι αισιόδοξοι σχετικά με την επιχειρηματική τους καριέρα και την πορεία της επιχείρησης. Το 77% αναμένουν ότι η εταιρεία τους θα αναπτυχθεί ακόμα παραπάνω στα επόμενα χρόνια. Όσον αφορά τον τρόπο όπου επιλέγουν να επενδύουν, φαίνεται ότι το 76% δεν έχουν πρόβλημα να πληρώσουν ακριβές υπηρεσίες ή προϊόντα όπου θα κάνουν την επιχείρηση τους πιο αποδοτική. Οι περισσότεροι είναι ευχαριστημένοι με την μικρή επιχείρηση, εφόσον τους προσφέρει άνετο τρόπο ζωής.  Το 41%, δεν αρκούνται στο άνετο μέλλον αλλά προσδοκούν να μεγαλώσουν την εταιρεία. Για τους millennials ιδιοκτήτες, η επιχείρηση είναι μια ευκαιρία ανάπτυξης, όχι μόνο οικονομική αλλά και προσωπική.

Οι λόγοι όπου οι millennials ξεκινούν την δική τους επιχείρηση, με σειρά προτεραιότητας, είναι οι πιο κάτω:

  • Θέλουν να είναι οι ίδιοι managers και με αυτόν τον τρόπο να ελέγχουν το μέλλον τους
  • Επιθυμούν πιο ευέλικτους όρους όσον αφορά το που, πότε και πώς θα δουλεύουν
  • Έχοντας την δική τους επιχείρηση νιώθουν πιο παθιασμένοι για την δουλειά τους
  • Είναι μεγάλη πρόκληση για τους ίδιους και αναπτύσσει την προσωπικότητα τους
  • Δυσκολεύονται στο να βρουν δουλειά
  • Έχασαν την δουλειά τους
 


Επιστημονικός Συνεργάτης: IMR/University of Nicosia, Χορηγός Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, Partners: PwC, Cyta, Bank of Cyprus
 

 

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit