ΙMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Από κόσκινο οι Millennial Entrepreneurs

Οι Millennial Entrepreneurs είναι η νέα γενιά που αναλαμβάνει τα ηνία των οικογενειακών επιχειρήσεων. Είναι, επίσης, οι νεαροί αυτοδημιούργητοι επιχειρηματίες που τοποθετούν σήμερα τα επιχειρηματικά θεμέλια του αύριο.
 
Η IMH ξεκίνησε ένα τεράστιο project με τη στήριξη της Τράπεζας Κύπρου, της Cyta και της Pwc, με επίκεντρο τους Millennial Entrepreneurs. Σκοπός όλων των δράσεων είναι προβληθεί η νέα γενιά των Κύπριων επιχειρηματιών και ταυτόχρονα όλο το σύγχρονο επιχειρείν.
 
Η ΙMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ως ένας από τους κορυφαίους και πιο αναγνωρισμένους οργανισμούς έρευνας αγοράς στην Κύπρο, και επιστημονικός συνεργάτης του project ανέλαβε να καταγράψει τις τάσεις και τα χαρακτηριστικά των Millennial Entrepreneurs.
 
Η έρευνα του οργανισμού θα ξεκινήσει στα μέσα του Σεπτέμβρη και το δείγμα των συνεντεύξεων θα φτάσει τους 2.000 Millennial Entrepreneurs. Η Χριστίνα Κοκκάλου, managing director του οργανισμού, μίλησε στο INBusinessNews και ανέφερε όλες τις λεπτομέριες που αφορούν το μεγάλο επιχείρημα.
 
Ποιους θεματικούς τομείς θα περιλαμβάνει η έρευνα για τους Μillennials;
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, τo project των Μillennial Entrepreneurs είναι πολυδιάστατο και μεταξύ άλλων δράσεων και ενεργειών που θα γίνουν, περιλαμβάνει τη διενέργεια έρευνας, η οποία στοχεύει στην καταγραφή τάσεων και χαρακτηριστικών των Μillennial Entrepreneurs.
 
Στο πλαίσιο αυτό, ο ΙMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ως ένας από τους κορυφαίους και πιο αναγνωρισμένους Οργανισμούς έρευνας αγοράς στην Κύπρο, με περισσότερα από 17 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της έρευνας αγοράς και της στρατηγικής συμβουλευτικής, έρχεται με την εμπειρογνωμοσύνη και την επιστημοσύνη που διαθέτει να συμβάλει και να ενισχύσει αποφασιστικά το όλο project.
 
Η έρευνα, την υλοποίηση της οποίας έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας έγκριτοι εμπειρογνώμονες και ακαδημαϊκοί του Οργανισμού μας-με εξειδίκευση στον κάθε πυλώνα διερεύνησης-, πραγματεύεται οκτώ θεματικές ενότητες, που αφορούν και καλύπτουν το σύνολο των σχετικών με την επιχειρηματική δραστηριοποίηση των millennials, τάσεων και χαρακτηριστικών.
 
Οι οκτώ περιοχές διερεύνησης εστιάζουν, συγκεκριμένα, στους τομείς που αφορούν: α) το σύστημα αξιών, β) τον τρόπο διοίκησης, γ) το εργασιακό περιβάλλον, δ) την εταιρική διακυβέρνηση, ε) τις ευκαιρίες και προκλήσεις,
στ) την εκπαίδευση, ζ) την εταιρική κοινωνική ευθύνη, η) την ισορροπία επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής.
 
Πόσο σημαντικό είναι το project των Μillennials;

Πρόκειται ασφαλώς για ένα πολυεπίπεδα εξαιρετικά σημαντικό project για τη σύγχρονη επιχειρηματική ζωή της χώρας μας, αφού από την μια αποσκοπεί στην ανάδειξη της δυναμικής και του πρωταγωνιστικού ρόλου που κατέχουν  σήμερα στο «επιχειρείν» της Κύπρου οι επιχειρηματίες δεύτερης, τρίτης και τέταρτης γενιάς, ενώ την ίδια ώρα στοχεύει στο ν’ ακούσει τους προβληματισμούς, τα οράματα και τις ανησυχίες τους, να κατανοήσει και ν’ αναδείξει τις γνώσεις, τις δεξιότητες, τις αντιλήψεις, τις πρακτικές και τις μεθόδους που η νέα γενιά επιχειρηματιών εφαρμόζει, αλλάζοντας το πρόσωπο των επιχειρήσεων που διοικούν. Σε μια εποχή κατά την οποία η νέα γενιά επιχειρηματιών αναλαμβάνει τα ηνία από την προηγούμενη και το επιχειρηματικό σκηνικό μεταβάλλεται, δημιουργώντας νέες προκλήσεις και ευκαιρίες, το Μillennial Entrepreneurs έρχεται ν’ αποτελέσει με τη σειρά του ένα project σταθμό στο σύγχρονο κυπριακό «επιχειρείν».
 
Ποιο θα είναι το δείγμα της έρευνας και πώς θα διεξαχθεί;
Σε πρώτο στάδιο, για τους σκοπούς της έρευνας θα ληφθούν συνεντεύξεις από δύο χιλιάδες Μillennial Entrepreneurs, έχοντας ως βάση διερεύνησης τους οκτώ πυλώνες στους οποίους αναφερθήκαμε πιο πάνω. Στη συνέχεια, από αυτούς τους δύο χιλιάδες επιχειρηματίες νέας γενιάς, θα επιλεγούν τυχαία 200, με τους οποίους μέσα από συνεντεύξεις διάρκειας περίπου ενάμισης ώρας για τον καθένα, θα επιχειρήσουμε και θα εισέλθουμε σε μεγαλύτερο βάθος όσον αφορά τους διάφορους τομείς διερεύνησης, προς εξαγωγή περισσοτέρων και πιο αναλυτικών συμπερασμάτων.
 
Πότε ξεκινά και πότε θα τελειώσει η έρευνα;
Η έρευνα θ’ αρχίσει στα μέσα Σεπτεμβρίου και για την ολοκλήρωσή της θα απαιτηθούν περίπου δύο μήνες. Αντιλαμβάνεστε πως πρόκειται για μια μεγάλη και απαιτητική έρευνα, η οποία ως IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας,  φιλοδοξούμε με την ολοκλήρωσή της-μέσα από τα ευρήματά της- να καταστεί ένα εξαιρετικά πολύτιμο εργαλείο, τόσο γι’ αυτό καθ’ αυτό το project των Μillennial Entrepreneurs, αλλά εξίσου πολύτιμο και σημαντικό εργαλείο για τους ίδιους τους millennials. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως ο Οργανισμός μας απαριθμεί στο πελατολόγιό του πολλές από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις και ομίλους εταιρειών που δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή στην Κύπρο, παρέχοντάς τους υψηλής ποιότητας πληροφορίες και προσφέροντάς τους μετρήσιμα στοιχεία, εξηγήσεις και συμβουλές, που μπορούν να αξιοποιήσουν.
 
Επιστημονικός Συνεργάτης: IMR/University of Nicosia, Χορηγός Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, Partners: PwC, Cyta, Bank of Cyprus

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit