Hermann Gourmet Cosmetics: Έμπνευση από τη γιαγιά

H Φιλιώ Hermann μοιάζει να είναι βγαλμένη από μια άλλη εποχή, ενώ μέσα από τις δημιουργίες της καταφέρνει να ζει στο τότε και στο τώρα. Με πυξίδα της τις μυρωδιές των παιδικών της χρόνων και τις γνώσεις της, έχτισε τη Hermann Gourmet Cosmetics, η οποία προσφέρει αγνά και πρωτότυπα καλλυντικά.

Kατά τη διάρκεια των σπουδών της, η Φιλιώ είχε μελετήσει τις αρχαίες συνταγές ομορφιάς της Μεσογείου. Όταν αργότερα αποφάσισε να δοκιμάσει μια τέτοια, έφτιαξε μια κρέμα για τον εαυτό της και καθώς δεν υπολόγισε σωστά τις ποσότητες, κατέληξε με πολύ περισσότερες. Έτσι, χάρισε μερικές στην οικογένεια και τα φιλικά της πρόσωπα, από τους οποίους έλαβε μια θερμή ανταπόκριση, η οποία την ώθησε να προχωρήσει σε συνεργασία με βοτανολόγο, κοσμετολόγο και χημικό, με σκοπό να δημιουργήσει ακόμη περισσότερα προϊόντα. «Σήμερα, ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε μοναδικά κυπριακά πιστοποιημένα προϊόντα, αλλά το πιο σημαντικό, μια ομάδα και ένα εργασιακό περιβάλλον που μας κάνει χαρούμενους. Το όνειρό μου ήταν να αποστάξω τις μυρωδιές και τα συναισθήματα των αναμνήσεων. Μυρωδιές από κυπριακούς κήπους, το παγωτό των παιδικών μας χρόνων, η μυρωδιά από το συρτάρι με τα ασπρόρουχα της γιαγιάς μου», αναφέρει η ίδια. Η έμπνευση ήρθε μέσα από την καρδιά της και κυρίως από τη γιαγιά της, μια γυναίκα με διαχρονική κομψότητα και μια ιδιαίτερη αγάπη στις γαρδένιες. «Η διαδικασία που ακολουθώ αρχίζει πάντα με την έμπνευση, μια σπίθα που έρχεται χωρίς προειδοποίηση και είναι η αγαπημένη μου στιγμή. Ακολουθεί πολλή μελέτη, δημιουργικός σχεδιασμός, τελειοποίηση της συνταγής και μετά το απερίγραπτο συναίσθημα όταν βλέπεις μια ιδέα να έχει πάρει υλική μορφή»

Τα πιο δημοφιλή προϊόντα είναι τα αρώματα Miss Gardenia, Miss Velvet, Miss Pom Pom, Miss Yiasemi, Miss Lilac, η βραβευμένη κρέμα ματιών Bee Eye Cream, η κρέμα ημέρας Bee Day Cream με ρόδι, τα Bee Baby Balm, Bee Night Balm, Lavender & Rosemary Body Scrub, Chocolate Scrub, Mastic Scrub, και τέλος, η σειρά περιποίησης χειλιών που συνδυάζει Bee Lip Balm με Lip Scrub Bubblegum, Pomegranate & Geranium Face Soap. «Αποστάξαμε την ομορφιά της Κύπρου και τη μοιραζόμαστε με όλο τον κόσμο, πάντα όμως χωρίς κανένα συμβιβασμό όσον αφορά την αγνότητα και την ποιότητα των υλικών και πιστοί  στο πλαίσιο των κινημάτων fair trade, clean beauty και cruelty free».

«Έχουμε αποστάξει πέντε μοναδικά αρώματα κατηγορίας parfum, τα οποία αφιερώσαμε σε Κύπριες που απετέλεσαν έμπνευση για την εποχή τους. Η κάθε Miss σειρά περιλαμβάνει το άρωμα, μια αφράτη κρέμα σώματος, ένα χειροποίητο σαπούνι πολυτελείας και μπάλες άλατος για το μπάνιο τυλιγμένες σε μεταξωτό σάλι». Ολόκληρες οι σειρές προϊόντων της Hermann Gourmet Cosmetics βρίσκονται στην ιστοσελίδα του brand www.hermanncosmetics.com.

Δύο στιγμές υπήρξαν ορόσημα για την πορεία του brand. Η μία, όταν τα Hermann Gourmet Cosmetics συμμετείχαν στη Maison & Objet στο Παρίσι, τη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση στην Ευρώπη, κάτι που έκανε τη δημιουργό να νοιώσει πως τα καλλυντικά της βρήκαν μια θέση στις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου.

Η δεύτερη σημαντική στιγμή για την εταιρεία ήταν όταν η Rolls-Royce E.C. - έχοντας δει την παρουσίαση των Hermann Gourmet Cosmetics στη Maison & Objet - επέλεξε και βράβευσε το brand ως partner of choice, με βάση την αισθητική, την τεχνοτροπία, την ποιότητα και την πολυτέλεια των καλλυντικών. « Έτσι, λάβαμε μέρος στη σχετική επίσημη τελετή στο Chichester στην Αγγλία, τη γενέτειρα πόλη της Rolls-Royce, ενώ μας συμπεριέλαβαν και στο επίσημο συλλεκτικό λεύκωμα της εταιρείας, που αποστέλλεται σε 22.000 μέλη του R.R.E.C. σε ολόκληρο τον κόσμο».

«Φέτος είχαμε μια αναπάντεχη έκπληξη, καθώς μας δόθηκε η ευκαιρία να γίνουμε κομμάτι της ιστορίας. Η Bentley Motors γιορτάζει τα 100 χρόνια λειτουργίας της και επέλεξε να εξερευνήσει και να συμπεριλάβει τα Hermann Gourmet Cosmetics στο τιμητικό της λεύκωμα: Εξερευνώντας το εξαιρετικό:
100 χρόνια Bentley Motors».




Partners: PwC, Cyta, Bank of Cyprus, Επιστημονικός Συνεργάτης: IMR/University of Nicosia™, Χορηγοί Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, περιοδικό IN Business, Οργανωτής: ΙΜΗ

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit