Κ. Κελεπέσιης: Οι Millennials επιβάλλεται να προσαρμοστούν στα δεδομένα του 21ου αιώνα

Οι τεχνολογικές εξελίξεις του 21ου αιώνα αλλάζουν συνεχώς τον κόσμο και παράλληλα το επιχειρείν. Τα νέα εργαλεία όπως τα κοινωνικά μέσα και άλλες τεχνολογικές εξελίξεις υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις στο δρόμο προς την ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Κελεπέσιη, Sales Manager της Top Kinisis Travel, οι Millennials επιβάλλεται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα του 21ου αιώνα.

O Κωνσταντίνος Κελεπέσιης ως Millennial ανέφερε ακόμη τις δεξιότητες που πιστεύει πως πρέπει να έχει ένας επιχειρηματίας που γεννήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του '80 έως και τα τέλη της δεκαετίας του '90, στην ανάληψη διευθυντικής θέσης στην οικογενειακή επιχείρηση.

Ποιες είναι οι βασικές δεξιότητες που χρειάζεται ένας επιχειρηματίας της δεύτερης ή τρίτης γενιάς για να αναλάβει ένα διευθυντικό ρόλο;

Υπάρχουν πολλές βασικές δεξιότητες, αλλά έχω μάθει διαχρονικά να επιδεικνύω το ενδιαφέρον μου, να ακολουθώ το όραμα της εταιρείας μου και να επικοινωνώ σωστά με τους συνάδελφους και πελάτες μου για να μπορώ να αναπτύξω το όραμα αυτό. Πρόκειται για τον καθορισμό καθαρών στόχων, τον σωστό προγραμματισμό και την καλή οργάνωση. Απαιτείται μια καλή γνώση του σχετικού προϊόντος/υπηρεσίας και για το τι μπορεί να προσφέρει η αγορά. Ένας σωστός επιχειρηματίας πρέπει να είναι υπομονετικός, να έχει φιλοδοξίες και να παραμένει συγκεντρωμένος. Η εμπειρία και ο ενθουσιασμός είναι απαραίτητα εργαλεία επιτυχίας.

Ως Millennial που είστε, πώς βλέπετε την επιχειρηματικότητα στην Κύπρο;

Εντάχθηκα στο δυναμικό της εταιρείας  με μεγάλη προθυμία και ενθουσιασμό. Ξέρω ότι τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά τώρα. Στον 21ο αιώνα υπάρχουν νέα εργαλεία όπως τα κοινωνικά μέσα και άλλες τεχνολογικές εξελίξεις οι οποίες βελτιώνονται χρόνο με το χρόνο. Υπάρχει πάντα περιθώριο για ανάπτυξη.  Η αναγνώριση ότι ο κόσμος αλλάζει είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για την επιτυχία, και νομίζω ότι η γενιά μου πρέπει να προσαρμοστεί στις αλλαγές που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.




Επιστημονικός Συνεργάτης: IMR, Χορηγός Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, Partners: PwC, Cyta, Bank of Cyprus

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit