Οι millennials-λογιστές αποκαλύπτουν τις φιλοδοξίες τους

Οι millennials, όσοι γεννήθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του '80 έως τα τέλη της δεκαετίας του '90, αρχίζουν πλέον να αναλαμβάνουν τα ηνία των μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων που αναπόφευκτα προσαρμόζονται στις απαιτήσεις και ανάγκες αυτής της γενιάς. Σε αντίθεση με τους baby boomers οι millennials βλέπουν διαφορετικά το θέμα εργασία και ικανοποίηση από την εργασία.

Το επάγγελμα του λογιστή αποτελεί έναν από τους πιο ζωντανούς και επιτυχημένους συντελεστές της κυπριακής οικονομίας και εν μέρει έχει συμβάλει στην καθιέρωση της Κύπρου ως διεθνές επιχειρηματικό κέντρο, χάρη στην αριστεία των υψηλά ειδικευμένων επαγγελματιών λογιστών, ελεγκτών και φορολογικών συμβούλων.

Στο cover story του περιοδικού Accountancy Cyprus, 11 νεαροί επαγγελματίες της γενιάς των millennials, μεταξύ άλλων, αποκαλύπτουν τις μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες τους.

Μυρτώ Αδαμίδου, 36

Senior Manager, Nexia Poyiadjis

Στόχος μου είναι οι πελάτες της εταιρείας να είναι ικανοποιημένοι από το εξαιρετικό επίπεδο υπηρεσιών που τους προσφέρουμε, προσθέτοντας αξία στην επιχείρηση τους. Επίσης προσδοκώ να μεταδίδω τις γνώσεις και το πάθος μου για το επάγγελμα σε συναδέλφους και άλλα μέλη της ομάδας μου. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να συνεισφέρω στην επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη των πελατών και συνεργατών μου  και παράλληλα να πετυχαίνω τους στόχους της εταιρείας.

Ninos Mangis, 32

Senior Auditor, Eurofast Ltd

Επιδιώκω να αναπτύσσω συνεχώς τις επαγγελματικές μου ικανότητες και το επίπεδο μου ως επαγγελματίας στον χώρο. Προσδοκία μου είναι να αποκτήσω περισσότερη εμπειρία συμμετέχοντας σε δραστηριότητες του τομέα στις οποίες δεν είχα ακόμα την ευκαιρία να εργαστώ και να διερευνήσω.

Νικόλας Παπαπαναγιώτου, 38
Director, Head of Taxation, Costas Tsielepis & Co Ltd

Θέλω να αναπτυχθώ ως επαγγελματίας, συνάδελφος, μέλος μιας ομάδας και συνεργάτης, διατηρώντας το υψηλό επίπεδο του οργανισμού, καθιστώντας την εταιρεία ως μια από τις ηγετικές φιγούρες στην αγορά.

Έλενα Κοκκονή, 38

Director, CSC Christodoulou Ltd

Επιδίωξή μου ήταν πάντα να γίνω η επαγγελματίας που θα εμπιστεύονται και θα σέβονται οι πελάτες και οι συνάδελφοι μου. Πιστεύω ότι τα υπόλοιπα θα έρθουν φυσικά.

Νίκος Κατσαρής, 35

Senior Tax Manager, BDO Limited

Φιλοδοξώ να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου σχετικά με την άμεση και έμμεση φορολογία της Κύπρου και να παραμένω ενήμερος για τις εξελίξεις του τομέα και τις φορολογικές αλλαγές.
 
Νικόλας Παύλου, 39

Associate Partner – Financial Services Industry – Audit, Forensics & Integrity, EY Cyprus

Προσδοκώ σε μία συνεχή ανάπτυξη, γρήγορη προσαρμογή στα νέα δεδομένα και να μεταδίδω τις γνώσεις μου στο μέγιστο των ικανοτήτων μου. Φιλοδοξία μου είναι επίσης η οικοδόμηση ενός καλύτερου εργασιακού περιβάλλοντος μέσω συλλογικής προσπάθειας. Όλοι θέλουν να αφήσουν το δικό τους στίγμα, εγώ θέλω να βασίσω την κληρονομιά μου στην εμπιστοσύνη, την επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό, τις σχέσεις που αναπτύσσονται στο εργασιακό περιβάλλον, παράλληλα προσφέροντας στους πελάτες μας υπηρεσίες βάση με τον εταιρικό ηθικό μας κώδικα.

Σάββας Σάββα, 34

Director, Audit and Assurance, Deloitte Limited

Μακροπρόθεσμος στόχος μου, είναι να παραμείνω ένα ενεργό μέλος της Deloitte, εκεί όπου η ανάπτυξη, η καινοτομία και η εκπαίδευση
αποτελούν μέρος της εταιρικής κουλτούρας επιτρέποντάς μου να εξελίσσομαι προσωπικά αλλά και επαγγελματικά.  

Σωκράτης Σ. Ευστρατίου, 34

Group Finance Director, Baker Tilly South East Europe

Εφαρμόζοντας το νέο μας σλόγκαν, «Τώρα για το αύριο», στόχος μου είναι να δίνω το 100% του εαυτού μου για να ικανοποιώ τους πελάτες μας κάτι το οποίο δίνει αξία στην εταιρεία, τους ανθρώπους που είναι μέρος της, καθώς και τους εργαζόμενούς της. Σκοπός μου είναι να εκτελώ με επιτυχία τα καθήκοντά μου ως Οικονομικός Διευθυντής και να συμβάλω στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας. Στοχεύω να παίρνω αποφάσεις τώρα οι οποίες θα συμβάλουν στην καλύτερη οικοδόμηση του αύριο για τους πελάτες μας, τον τομέα μας, τον κόσμο μας και την δημιουργία  μιας αειφόρου επιχείρησης.


Αντωνία Κυπριανού, 28


Manager, Crowe Cyprus Limited


Καταρχάς θέλω να συνεχίσω να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου και να παραμένω ενήμερη για τελευταίες τάσεις του τομέα. Επαγγελματική μου φιλοδοξία είναι η ανάπτυξη της καριέρας μου κάτι που θα αντανακλά την σκληρή μου δουλειά.


Δημήτριος Χιουρέας, 36


Partner, Grant Thornton (Cyprus) Ltd


Ο τομέας μας είναι πολύπλευρος έτσι η φιλοδοξία μου είναι να επιφέρω αξία στους συναδέλφους, στους πελάτες και στον επαγγελματικό μας κύκλο. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να εκφραστεί μέσα από τον σχεδιασμό στρατηγικών στόχων, αλλά όσο τηρείς τις αξίες σου και δουλεύεις με ακεραιότητα, επαγγελματισμό, χωρίς εγωκεντρικά συμφέροντα θα δημιουργείται αξία για σένα και τον κόσμο γύρω σου.


Άννα Λοΐζου, 41


Assurance Partner In charge of Accounting Consulting Services, PwC


Στόχος μου για το μέλλον είναι να καταφέρω να αναπτυχθώ και να ανελιχθώ σε μία ηγετική θέση στο παγκόσμιο δίκτυο της PwC.




Επιστημονικός Συνεργάτης: IMR, Χορηγός Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, Partners: PwC, Cyta, Bank of Cyprus



 

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit