Δάκης Σεβαστίδης: Η επιτυχία περνά από την επένδυση στο προσωπικό

Η εταιρεία Archtube ιδρύθηκε το 2008 από τον Δάκη Σεβαστίδη και ασχολείται αποκλειστικά με μελέτες αρχιτεκτονικού φωτισμού.

Η πολύχρονη εμπειρία του στον τομέα την οποία απέκτησε σε αναγνωρισμένα γραφεία στη Νέα Υόρκη και Λονδίνο, ήταν η έμπνευση και ο λόγος για να επιστρέψει στην Κύπρο και να ιδρύσει την Archtube, καθότι δεν υπήρχαν ανάλογες εταιρείες στην ευρύτερη περιοχή με τη συγκεκριμένη εξειδίκευση.

«Ως ανεξάρτητος μελετητής φωτισμού ήταν και είναι δύσκολο να ενταχθείς στη μικρή, αλλά παράλληλα πολύπλοκη και πολυδιάστατη αγορά της Κύπρου. Χάρης στην εμπιστοσύνη που μας έδειξαν ιδιώτες και αρχιτέκτονες, αναλάβαμε τα πρώτα έργα. Μέσω αυτών αποδείξαμε ότι μπορείς να έχεις όμορφο και σωστό φωτισμό στον χώρο σου με προσιτές από πλευράς κόστους λύσεις, ενώ παράλληλα εξοικονομώντας ενεργεία, επιτυγχάνεις σημαντική απόσβεση με το πέρας του χρόνου,» ανέφερε ο Δάκης Σεβαστίδης,  Lighting Designer και ιδρυτικό μέλος της Archtube-Lighting Design.

Σύμφωνα με τον ίδιο το να ξεκινήσει κάποιος από το μηδέν στην Κύπρο και να πετύχει ήταν και εξακολουθεί να είναι δύσκολο. Χρειάζονται πολλές προσωπικές θυσίες και σίγουρα πάθος για το αντικείμενο ενασχόλησής του.

«Θεωρώ πως ο αρχιτέκτονας σχεδιάζει μια ανθρώπινη εμπειρία και στόχος μου είναι να αναδείξω μέσω του φωτισμού αυτό το ζητούμενο. Γι’ αυτό χρειάζεται τεχνική κατανόηση και αρχιτεκτονική αντίληψη.»

Βασικοί παράμετροι του γραφείου είναι οι καινοτομίες ως προς τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και την υψηλή απόδοση φωτιστικού σώματος, πάντα σε συνδυασμό με την απαραίτητη αισθητική. Μέσω των διάφορων έργων και αναγκών η εταιρεία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στον σχεδιασμό καινούργιων προϊόντων στον τομέα του φωτισμού, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε έργου. Ταυτόχρονα, έχει συνεργαστεί σε έργα για εξειδικευμένες περιβαλλοντικές μελέτες στο θέμα φωτισμού, με στόχο την προστασία της χλωρίδας και της πανίδας. Επίσης, διατηρεί συνεργασίες με παγκόσμια αναγνωρισμένους επιστήμονες, μελετητές και ερευνητές.
 
«Προσωπικά πιστεύω πως η επιτυχία υλοποίησης ενός στόχου είτε μικρού είτε μεγάλου πρέπει πάντοτε να συνοδεύεται από σωστή αξιολόγηση και οργάνωση. Προχωράμε σταδιακά, επενδύουμε στα άτομα και την ομάδα μας, στην εκπαίδευση του προσωπικού με εξειδικευμένα προγράμματα, σεμινάρια, επισκέψεις σε εργοστάσια και εκθέσεις και στην περαιτέρω μόρφωσή μας. Στο πλαίσιο όπου κινούμαι δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που να με φοβίζει. Εξάλλου, ο φόβος δεν είναι καλός σύμβουλος για όσους θέλουν να επιτύχουν. Αντίθετα, το κουράγιο, η φαντασία και η αποφασιστικότητα είναι αυτά που οδηγούν έναν άνθρωπο στην επίτευξη των στόχων του.
Πάντως, αυτό που κρατώ στην όλη πορεία μου είναι πως η οικογένεια και οι στενοί φίλοι μου υπενθύμιζαν σε κάθε βήμα ποιος είμαι και πόσα μπορώ να καταφέρω. Τους οφείλω πολλά για την υποστήριξή τους.»

Στόχοι της Archtube είναι να προσφέρει ψηλά επαγγελματικά πρότυπα, άριστη ποιότητα υπηρεσιών, δημιουργικότητα και ανταγωνιστικές υπηρεσίες στην ευρύτερη αγορά. Ακολουθεί πιστά τις παγκόσμιες προδιαγραφές και μέσα από την υψηλή ποιότητα πιστεύει και προσβλέπει στη διεθνή αναγνώριση και προβολή για την επαγγελματική της προσέγγιση στον αρχιτεκτονικό φωτισμό.


Επιστημονικός Συνεργάτης: IMR, Χορηγός Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, Partners: PwC, Cyta, Bank of Cyprus

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit