Κυπριακές εταιρείες που επεκτάθηκαν στην Ελλάδα

Αρκετές ήταν οι εταιρείες που επέκτειναν τους τελευταίους μήνες τις δραστηριότητές τους στην ελληνική αγορά. Πιο πρόσφατο παράδειγμα ήταν η κάθοδος της Orthodoxou Aviation στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα υπάρχουν εταιρείες, οι οποίες έχουν πολυετή δραστηριοποίηση στην Ελλάδα, ανάμεσά τους, η Atlantica, ο Όμιλος Louis, ο Όμιλος Λεπτος και η Cyfield.

Διαβάστε ακόμα: 

Σε αχαρτογράφητα νερά τα ξενοδοχεία της Κύπρου λόγω Ρωσίας 

Η επιβατική κίνηση, οι αφίξεις τουριστών και τι δείχνουν οι αριθμοί 

Τα ελκυστικά ακίνητα της βδομάδας από την Altamira Real Estate 

M.Residence: H επόμενη μέρα του real estate

Δείτε πιο κάτω παραδείγματα κυπριακών εταιρειών που άνοιξαν τα φτερά τους για Ελλάδα κατά τους προηγούμενους μήνες ή εταιρειών που έχουν έντονη παρουσία στην ελληνική αγορά τα τελευταία χρόνια.

  • ORTHODOXOU

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κλάδο των αεροπορικών υπηρεσιών στην Κύπρο, η Orthodoxou Aviation Ltd ανακοίνωσε την επέκταση των δραστηριοτήτων της και στην Ελλάδα.

Η επέκταση πραγματοποιείται μέσω συνεργασίας με την εταιρεία BBT Air Aviation Services.

Διαβάστε εδώ: Ανοίγει τα φτερά της στην ελληνική αγορά η Orthodoxou Aviation

Η Orthodoxou Aviation Ltd είναι μέλος του Ομίλου εταιρειών Ορθοδόξου με κύρια δραστηριότητά της, μεταξύ άλλων, την αντιπροσώπευση αεροπορικών εταιρειών (GSA) στην Κύπρο.

 

 

 

Η BBT Αir Aviation Services είναι μία νέα πολλά υποσχόμενη εταιρεία, μέλος του Ομίλου εταιρειών Orancon, ο οποίος έχει μια μακρά και αξιόλογη παρουσία στην ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας.

Οι δύο εταιρείες «ενώνουν τις δυνάμεις τους» και δηλώνουν έτοιμες να διεισδύσουν περαιτέρω και δυναμικά τόσο στην ελληνική όσο και στην κυπριακή αγορά, δημιουργώντας νέα δεδομένα στον τομέα των αεροπορικών υπηρεσιών.

  • PETROLINA

Στην εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Silk oil προχώρησε στο τέλος του 2020, η θυγατρική της Petrolina (Holdings) Public Ltd, P.W. Bunkering Services (East Med) Ltd, στο πλαίσιο περαιτέρω ανάπτυξης των υφιστάμενων εργασιών του Ομίλου Petrolina στην Ελλάδα.

Διαβάστε εδώ: Petrolina: Eξαγορά Silk Oil από την θυγατρική P.W.  Bunkering  Services

Σε ανακοίνωσή της τον Απρίλιο του 2021, η Petrolina ενημέρωσε ότι η υπεραξία (goodwill) που έχει προκύψει κατά την εξαγορά της Silk Oil ανέρχεται σε €2,2 εκατ.

 

Διαβάστε εδώ: Petrolina: Το ποσό της υπεραξίας από την εξαγορά της Silk Oil

Η Silk Oil δραστηριοποιείται στην εμπορία πετρελαιοειδών από το 1988 και έχει έδρα τη Ρόδο, ενώ μέσα στα χρόνια έχει καταφέρει να εδραιωθεί στην Ελλάδα. Κατέχει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις αποθήκευσης υγρών καυσίμων στην Κρήτη και στη Σάμο, για χρήση προϊόντων πετρελαιοειδών και υγραερίου και διατηρεί τέσσερα υποκαταστήματα σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Σάμο, μέσω των οποίων προμηθεύει με υγρά καύσιμα όλη την ελληνική επικράτεια.

Στις εγκαταστάσεις της (Κρήτη και Σάμο) αποθηκεύει καύσιμα για την εξυπηρέτηση του δικού της δικτύου πελατών, καθώς επίσης και καύσιμα άλλων πετρελαϊκών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων και αεροπορικών καυσίμων. 

Η εταιρεία διαθέτει τετρακόσια δεκατέσσερα (414) σημεία πώλησης υγρών καυσίμων σε όλη την Ελλάδα.

  • TFI MARKETS

Μετά από 20 και πλέον χρόνια πορείας στην κυπριακή αγορά, η TFI Markets ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο του 2021, το άνοιγμα υποκαταστήματος στην Ελλάδα.

Ο γκουρού στην αγορά λύσεων διεθνών πληρωμών της Κύπρου, φέρνει προηγμένη τεχνογνωσία στον τομέα του fintech κι αποσκοπεί στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής αγοράς, παρέχοντας ευκολία και ταχύτητα στις διεθνείς πληρωμές, χωρίς περιττές τραπεζικές χρεώσεις.

 

 Διαβάστε εδώ: TFI Markets: Υποκατάστημα και είσοδος στην ελληνική αγορά

Ο CEO, Χάρης Χαριλάου είχε επισημάνει ότι η TFI Markets βρίσκεται στην Ελλάδα για να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο και ανταγωνιστικό προϊόν στον τομέα των εμβασμάτων και πληρωμών με ταυτόχρονη μετατροπή συναλλάγματος, καθώς και σε χρηματοοικονομικά προϊόντα μείωσης του συναλλαγματικού κινδύνου.

  • DELFI PARTNERS

Σε επέκταση της βάσης της στη Βόρεια Ελλάδα, προχώρησε η Delfi Partners, με νέα γραφεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το γραφείο στο κέντρο της πόλης, Πλουτάρχου 11 στη Θεσσαλονίκη, υποστηρίζει την παροχή όλου του εύρους των υπηρεσιών της εταιρείας.

 

Επιπρόσθετα μέσα από την πλατφόρμας της για διάθεση ακινήτων (Delfi Properties) θα στηρίζει έμπρακτα την επιχειρηματική κοινότητα της Θεσσαλονίκης και στοχεύει στην επέκταση των υπηρεσιών της πιο δυναμικά στην ευρύτερη περιφέρεια της Βορείου Ελλάδος.

Εξάλλου, μετά από μια τετραετή πορεία στον κλάδο της φιλοξενίας, η κυπριακή Treppides Investments & Holdings, εταιρεία του Νικόλα Τρεππίδη, ο οποίος εμπνεύστηκε, κατασκεύασε και είχε τη διαχείριση των Oniro Hotels σε Αθήνα και Μύκονο, προχώρησε στην κεφαλαιοποίηση των επενδύσεών της στον ελληνικό τουρισμό.

Διαβάστε εδώ: Μεγάλο deal από Treppides Investments & Holdings για Oniro Hotels

Πιο αναλυτικά, η Treppides προχώρησε σε συμφωνία με το family office του Σταύρου Εφραιμίδη και τον Όμιλο Delfi Partners, οι οποίοι εξαγόρασαν τέσσερις ξενοδοχειακές μονάδες που ανήκαν στο χαρτοφυλάκιο της Οniro Ηotels.

 

Τα ξενοδοχεία που εξαγοράστηκαν είναι το Oniro City στο Κολωνάκι, το Asomaton στο ιστορικό Θησείο, το Oniro Suites στη Χώρα της Μυκόνου και το υπό κατασκευή ακίνητο στην κοσμοπολιτική οδό Μηλιώνη στο Κολωνάκι.

Πέραν από τις ξενοδοχειακές μονάδες της Treppides Investments & Holdings, το family office του Σταύρου Εφραιμίδη και ο Όμιλος Delfi Partners εξαγόρασαν και το brand name Oniro Hotels, δημιουργώντας τον όμιλο Oniro Hotels Group.

  • LEPTOS

Έντονη είναι η παρουσία του Ομίλου Λεπτός στην ελληνική αγορά.

Στην οικογένεια της Leptos Calypso Hotel βρίσκεται το πολυτελές παραθαλάσσιο ξενοδοχείο, στα Χανιά της Κρήτης, Panorama Hotel.

 

Η Leptos Estates διαθέτει πέραν των 60 ετών εμπειρία στον τομέα των ακινήτων, των κατασκευών, των αναπτύξεων και των επενδύσεων σε ακίνητα τόσο σε Κύπρο όσο και Ελλάδα.

 

Η εταιρεία διαθέτει πολυτελείς κατοικίες προς πώληση στα δημοφιλή ελληνικά νησιά, Κρήτη, Σαντορίνη και Πάρος.

  • ATLANTICA

Στην ελληνική αγορά δραστηριοποιείται η Atlantica Hotels & Resorts, με 32 ξενοδοχειακές μονάδες σε Κέρκυρα, Κρήτη, Κω, Ρόδο και Ζάκυνθο.

 

Συγκεκριμένα, η κυπριακή ξενοδοχειακή εταιρεία, μέλος του μεγαλύτερου τουριστικού οργανισμού στον κόσμο της TUI Group, διαθέτει δύο ξενοδοχεία στην Κέρκυρα, εννέα στην Κρήτη, οκτώ στην Κω, δώδεκα στη Ρόδο και ένα στη Ζάκυνθο.

  • LOUIS

Με έξι ξενοδοχειακές μονάδες σε Κρήτη, Μύκονο, Ρόδο και Κέρκυρα δραστηριοποιείται η Louis Hotels στην ελληνική αγορά.

Τον Ιανουάριο του 2020, η Louis Plc είχε ανακοινώσει την ολοκλήρωση της πώλησης και μεταβίβασης των μετοχών των εταιρειών που προέκυψαν μετά τον διαχωρισμό των πέντε πωληθείσεων ελληνικών ξενοδοχειακών δραστηριοτήτων της μέσω μερικής διάσπασης, σε επενδυτικά ταμεία ακινήτων που διαχειρίζεται η Blackstone.

Σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση της Louis στο ΧΑΚ, το καθαρό τίμημα πώλησης που προέκυψε από τους ενδιάμεσους λογαριασμούς που υποβλήθηκαν, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, είναι €151,3 εκατ. περίπου.

Σημειώνεται ότι ο καινούριος κρίκος της αλυσίδας Louis Hotels και της Tresor Hospitality είναι ένα υπερσύγχρονο ξενοδοχείο πέντε αστέρων, στη Μύκονο.

Διαβάστε εδώ: Once In Mykonos Luxury Resort: Το νέο πεντάστερο της Louis Hotels

Το Once in Mykonos Luxury Resort διαθέτει 59 δωμάτια και σουίτες με σύγχρονες ανέσεις.

  

Εξάλλου, ο Όμιλος ανέλαβε τη διαχείριση και τη μεταμόρφωση του επίσης πεντάστερου ξενοδοχείου Asterion Resort & Spa, στα Χανιά, όπως επίσης την ολοκληρωτική ανακαίνιση και αναβάθμιση του boutique ξενοδοχείου της Mykonos Theoxenia, μέλος των Design Hotels.

Την ίδια ώρα, στο δυναμικό του Ομίλου Louis βρίσκεται η Celestyal, η νούμερο ένα επιλογή κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο.

 

Τον Νοέμβριο του 2021 ανακοινώθηκε η υπογραφή συμφωνίας, με το μεγάλο διεθνές ιδιωτικό επενδυτικό ταμείο Searchlight Capital Partners, L.P., για την ανακεφαλαιοποίηση της Celestyal Cruisers Ltd με στόχο τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, αμέσως μετά την υπογραφή, η Searchlight θα παραχωρήσει αρχικά στη Celestyal Cruises χρηματοδότηση (senior debt financing) ύψους €30 εκατ. και επιπλέον €10 εκατ. υπό μορφή πιστωτικών διευκολύνσεων (revolving credit facility).

  • CYFIELD

Με διαμερίσματα, επενδυτικά projects, εμπορικά κτήρια, αλλά και ακίνητα προς ενοικίαση δραστηριοποιείται στην Ελλάδα η Cyfield.

 

Με σύγχρονα κτήρια νέας γενιάς, ο όμιλος στο στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών στέγασης φοιτητών, ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας, σε περιοχές όπως Αμπελόκηποι και Ζωγράφου, πλησίον των πανεπιστημίων της ελληνικής πρωτεύουσας.

Δειτε Επισης

«Απαραίτητη η ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου και της τριμερούς συνεργασίας»
Μαρία Παναγιώτου: Η Κύπρος υλοποίησε πολιτικές για πιο βιώσιμη αγροτική οικονομία
Γιάννης Παναγιώτου: Εργαζόμαστε για καλύτερη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων
Νίκος Χριστοδουλίδης: Διαχρονικά υψηλό το αίσθημα ευθύνης των κοινωνικών εταίρων
Ο ΚΟΑΠ στηρίζει την εκστρατεία «Υιοθετήστε μια οικογένεια το Πάσχα»
Στο 7% μέχρι Μάρτιο η υλοποίηση των αναπτυξιακών δαπανών
Νέα μείωση τιμών στη βιομηχανία τον Μάρτιο
Στο 66% του ΑΕΠ το χρέος των νοικοκυριών, στο 133% των εταιρειών
Εκτός ύφεσης η Ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο, σταθερός στο 2,4% ο πληθωρισμός
Νέο αίμα στην αγορά εργασίας με διεύρυνση της πρόσβασης φοιτητών από τρίτες χώρες