Συνεχίζεται παρά την πανδημία η ανάπτυξη του Δήμου Λιβαδιών

Συνεχίζεται με την ολοκλήρωση αλλά και την έναρξη διαφόρων έργων, η ανάπτυξη του Δήμου Λιβαδιών παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες που προκαλεί εδώ και δύο περίπου χρόνια η πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λιβαδιών Μάριος Αρμένης «ένα σημαντικό απόκτημα του Δήμου είναι το Κέντρο Αιμοληψίας του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), όπου διενεργούνται γενικές αναλύσεις αίματος όλων των ειδών, εξυπηρετώντας όχι μόνο τους δημότες αλλά και τους κατοίκους των γύρω περιοχών. Το Κέντρο Αιμοληψίας εργάζεται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 07.00 μέχρι και τις 09.00 το πρωί, ωστόσο λόγω των θερινών διακοπών για τον Αύγουστο θα λειτουργεί μόνο τη Δευτέρα».

Πρόσθεσε ότι «στο περιφερειακό Λύκειο Λιβαδιών έχουν κατασκευαστεί τρία γήπεδα και συγκεκριμένα αντισφαίρισης, καλαθοσφαίρισης και πετόσφαιρας, ενώ έχει τοποθετηθεί πλαστικό δάπεδο, φωτισμός και περίφραξη. Το έργο κατέστη δυνατόν να υλοποιηθεί μέσω του Κοινοτικού Αθλητισμού με την οικονομική στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και του Δήμου Λιβαδιών».

Ακόμα έγινε «ανακατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου εντός του Λυκείου Λιβαδιών, με τον Δήμο να βγαίνει πολύ σύντομα σε προσφορές. Ταυτόχρονα κατασκευάστηκαν τρία μικρά ποδοσφαιρικά γήπεδα στο Δημοτικό Σχολείο όπου τοποθετήθηκε πλαστικό γρασίδι. Οι εργασίες έγιναν μέσω του Κοινοτικού Αθλητισμού σε συνεργασία του Δήμου με τον ΚΟΑ».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Αρμένης είπε πως «έχουμε αγοράσει στο Κέντρο του Δήμου, απέναντι από την Πλατεία Αγνοουμένων – Αγίας Παρασκευής, ένα τεμάχιο για να διαμορφωθεί σε χώρο στάθμευσης. Ακόμα αγοράστηκε δίπλα από το νέο κοιμητήριο, ενώ ξεκίνησε η διαδικασία απαλλοτρίωσης και άλλων προκειμένου να γίνει επέκταση του».

Όσον αφορά την αναβάθμιση πάρκων, ο Δήμαρχος είπε ότι «το ποσοστό των πάρκων που έχουν αναβαθμιστεί ανέρχεται στο 90%, αφού έχουν αντικατασταθεί τα παλιά παιχνίδια με καινούργια, που πληρούν όλες τις προδιαγραφές με κύριο στόχο την ασφάλεια των μικρών δημοτών. Σε χώρους που υπήρχαν νέα παιγνίδια έγιναν οι απαραίτητες επιδιορθώσεις».

Μεταξύ των έργων που προγραμματίζεται να γίνουν στον Δήμο Λιβαδιών, ο κ. Αρμένης αναφέρθηκε στην «δημιουργία παρασκηνίων στο Ανοιχτό Αμφιθέατρο του Δημοτικού Σχολείου Λιβαδιών που σύντομα θα βγούμε σε προσφορές. Στο τέλος τους βρίσκονται επίσης οι εργασίες για μετατροπή του Κοινοτικού Ιατρείου σε ταχυδρομείο με το Τμήμα Δημοσίων Έργων και το Τμήμα Ταχυδρομείων να προχωρούν στις απαραίτητες εργασίες για διαμόρφωση του χώρου».

Σημείωσε ακόμα ότι «εντός του 2022 ξεκινούν οι εργασίες για την ανάπλαση της Λεωφόρου Μακαρίου, ένα πολεοδομικό έργο της τάξης των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο εγκρίθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Ακόμα θα γίνει εξωραϊσμός των αντιπλημμυρικών καναλιών, ένα έργο που υπολογίζεται ότι θα στοιχίσει περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να αλλάξει την εικόνα της περιοχής από την εκκλησία του Αγίου Σάββα, μέχρι τον παραλιακό δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας, με την δημιουργία πεζόδρομων, ποδηλατόδρομων και επιδιόρθωση των τεχνικών προβλημάτων που υπήρχαν μέχρι σήμερα, στην κοίτη του ποταμού του Λιβαδιών».

Ταυτόχρονα είπε «προχωρούν οι διαδικασίες για ανακατασκευή του κυκλικού κόμβου στην είσοδο του Δήμου και αυτού που βρίσκεται στο κέντρο του Συνοικισμού Αυτοστέγασης. Επίσης εντός του 2021 αναμένεται να γίνουν επαλείψεις δρόμων, ένα έργο που υπολογίζεται να κοστίσει γύρω στις 100  χιλιάδες ευρώ, ενώ εκεί και όπου χρειάζεται, θα γίνει ανακατασκευή πεζοδρομίων».

Ένα άλλο θέμα που συζητείται στον Δήμο Λιβαδιών είναι και η ένταξη του στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας, αίτημα που ζητήθηκε από το 2008, αλλά λόγω διαφόρων προβλημάτων, δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Αρμένη «παρά το γεγονός ότι αρκετές παραλιακές και άλλες περιοχές των Λιβαδιών, έχουν μέχρι σήμερα ενταχθεί στο Συμβούλιο, εντούτοις δεν έγινε κατορθωτό να συμπεριληφθεί ολόκληρος ο Δήμος. Ελπίζουμε σύντομα ο Δήμος να ενταχθεί στο ΣΑΛ και να κατασκευαστεί το αποχετευτικό σύστημα, επειδή υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα λόγω υπερχείλισης των αποχετευτικών λάκκων».

Σημείωσε ακόμα ότι «επειδή το αίτημα μας για ένταξη των Λιβαδιών υποβλήθηκε το 2008 όταν ήμασταν ακόμα Κοινότητα, ζητούμε όπως το κράτος τηρήσει τα τότε δεδομένα και αναλάβει το 80% του κόστους ένταξης και ο Δήμος το 20%. Η μη συμπερίληψη ολόκληρου του Δήμου στο ΣΑΛ δεν έγινε λόγω δικής μας υπαιτιότητας, αλλά διαφόρων άλλων προβλημάτων» κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας