Σύνδεσμος Ανάπτυξης Γης: Σταθερές οι πωλήσεις ακινήτων το 2019

Στην εκτίμηση ότι οι πωλήσεις ακινήτων για το 2019 αναμένεται να  κινηθούν στα ίδια επίπεδα με το 2018  προέβη ο  αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών και Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Πάφου Γιώργος Μάης , προσθέτοντας πως όσον αφορά την  ζήτηση για αγορά κατοικίας από Κύπριους αναμένεται να κινηθεί αυξητικά.

Ο κ. Μάης εκτίμησε  με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ πως ο τομέας των ακινήτων έχει κινηθεί σχετικά καλύτερα το 2018 σε σύγκριση με το 2017, σημειώνοντας πως η  Πάφος παρουσίασε μία αύξηση της τάξεως του 5%, ως προς τον αριθμό των μονάδων που έχουν πωληθεί, έναντι 6% Παγκύπρια.
 
Ερωτηθείς σχετικά επεσήμανε πως η μείωση της ζήτησης από Κινέζους και Ρώσους υπηκόους έχει σίγουρα επηρεάσει αρνητικά τον τομέα των ακινήτων. Αυτή η απώλεια ωστόσο σημείωσε, έχει καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό από την αύξηση της ζήτησης ακινήτων από υπηκόους τρίτων χωρών όπως του Ισραήλ, Λίβανου και άλλων Αραβικών και Ασιατικών χωρών.
 
 Σε σχέση με τα σκήπτρα στις πωλήσεις ακινήτων όσον αφορά τον αριθμό πωληθέντων μονάδων για το 2018 τα κατέχει η Πάφος, όπως είπε,  αλλά όσον αφορά τις αξίες των πωληθέντων τα κατέχει η Λεμεσός.

 Ο κ. Μάης ανέφερε πως για το 2018 οι πωλήσεις σε Παγκύπρια βάση, σε υπηκόους χωρών της Ε.Ε ανήλθαν στο 33% περίπου και στο 67% σε υπηκόους τρίτων χωρών. Όσον αφορά την Πάφο τα ποσοστά αυτά διαφοροποιούνται, συμπλήρωσε. 
Ενδεικτικά ανέφερε πως οι πωλήσεις σε υπηκόους χωρών της Ε.Ε ανέρχονται στο 43% περίπου και στο 57% σε υπηκόους τρίτων χωρών . Όπως εξήγησε τα πιο πάνω ποσοστά αναφέρονται στις πωλήσεις σε υπηκόους της Ε.Ε και τρίτων χωρών, αναφέροντας πως δεν λαμβάνονται υπόψιν οι πωλήσεις σε ντόπιους αγοραστές.
 
Ο κ. Μάης ανέφερε πως ο  τομέας ανάπτυξης γης ήταν και είναι πολύ σημαντικός για την οικονομία της Κύπρου γιατί συμβάλλει ουσιαστικά στην ροή εσόδων προς το κράτος, την απασχόληση και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και γενικά κινεί πάρα πολλούς κλάδους της οικονομίας που σχετίζονται έμμεσα ή άμεσα με τις κατασκευές, κατέληξε. 
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας