Γήπεδα γκολφ: Υψηλές αξιώσεις

Σε σημαντικές κινήσεις αναβάθμισης των παροχών τους προχωρούν, τα τέσσερα μεγάλα γήπεδα γκολφ της Κύπρου: Aphrodite Hills Golf, Elea Golf, Minthis Hills και Secret Valley Golf Resort, τα οποία βρίσκονται στην επαρχία Πάφου, η οποία αποτελεί κυπριακό προορισμό για γκολφ. 

Πιο συγκεκριμένα, το Aphrodite Hills Golf υποβάλλεται αυτή την περίοδο σε μια επένδυση αναβάθμισης ύψους €2.5 εκατ., η οποία συμπεριλαμβάνει έναν πλήρη εκσυγχρονισμό και ανακατασκευή των πρασίνων και των bunkers (παγίδων άμμου). Οι διεργασίες ήδη ξεκίνησαν την 1η Ιουνίου 2017 και θα ολοκληρωθούν στις 31 Ιανουαρίου 2018.

Διαβάστε ακόμα: 4 + 4 γήπεδα γκολφ στην Πάφο

Ταυτόχρονα αναφορικά με το golf course του Minthis Hills υπάρχουν πλάνα για τη δημιουργία δύο νέων διαδρομών, καθώς και επέκταση των προπονητικών εγκαταστάσεων, έτσι ώστε να εδραιωθεί ως ένα γήπεδο γκολφ που απευθύνεται σε παίχτες όλων των ικανοτήτων. Επίσης, το Secret Valley Golf Resort στα πλαίσια συνεχούς του εξέλιξης, στοχεύει σε υψηλού επίπεδου εγκαταστάσεις ισάξιες με αυτές της Ευρώπης. Σε ό,τι αφoρα το Elea Estate Golf, μετά την περάτωση της πρώτης φάσης ανάπτυξης του έργου, αυτό περνά στη δεύτερη φάση για την κατασκευή και λειτουργία ενός boutique hotel με spa, village square και ανάπτυξης γης για δημιουργία και διάθεση προς πώληση πολυτελών κατοικιών και διαμερισμάτων.

Σε μια στιγμή που ο αριθμός των παιγνιδιών γκολφ (golf rounds) ολοένα και αυξάνεται, καθώς το 2015 είχαμε 105.700, ενώ το 2016, ξεπεράσαμε τις 112.000, καθίσταται απαραίτητη, όχι μόνο η αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, αλλά παράλληλα και η υλοποίηση των άλλων εφτά γηπέδων που έχουν αδειοδοτηθεί με τον στόχο της πολιτικής γκολφ της Κύπρου να φτάνει συνολικά τα 14 γήπεδα συμπεριλαμβανομένων και των υφιστάμενων. 

 
 
 

Διαβάστε ακόμα: ΥΠΕΣ: Δεν ευθύνεται η Πολεοδομία για καθυστερήσεις στα γκολφ

Αναλυτικό θέμα για τo Business of Golf στην Κύπρο στο ΙΝ Business Αυγούστου που κυκλοφορεί. 

 

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας