Nexters: Εξαγορές και επενδυτικές συμφωνίες ύψους $100 εκατ.

Με εισοδήματα που ξεπέρασαν τα 560 εκατ. δολάρια το 2021, η εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών Nexters θέλει να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της Κύπρου σε περιφερειακό κόμβο πληροφορικής και να αναβαθμίσει τη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών στο σύνολό της, όπως δηλώνει ο CEO της εταιρείας, Andrey Fadeev.

Σε συνέντευξή του στο InBusinessNews, ο κ. Fadeev αναφέρει πως για την Nexters η Κύπρος  είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να διεξάγει τις εργασίες της και να είναι σε επαφή με τους συνεργάτες και τους παίκτες της σε όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, σημειώνει πως στην Κύπρο βρίσκεται σε άνοδο η ανάπτυξη της πληροφορικής και της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών, η οποία ανάπτυξη έχει δημιουργήσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για δραστηριοποίηση σε αυτούς τους τομείς.

Αναφερόμενος στους στόχους της εταιρείας, ο Andrey Fadeev υπογραμμίζει πως αυτοί εμπερικλείουν την αναβάθμιση της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών στο σύνολό της. «Να γίνουμε μια δύναμη που εδραιώνει και διευκολύνει την ανταλλαγή τεχνογνωσίας», επισημαίνει,  υποδεικνύοντας ότι ως μέρος αυτής της στρατηγικής, η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα εξαγορές και επενδυτικές συμφωνίες συνολικού ύψους 100 εκατ. δολαρίων.

Διαβάστε ακόμη: 

Διευθύνων Σύμβουλος της MUFG στην Κύπρο ο Γιάννης Μάτσης

Τα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα που επιλέγουν οι Κύπριοι

Λιανεμπόριο: Ελλείψεις σε συγκεκριμένα brands, υπάρχουν υποκατάστατα 

Χρίστος Ονουφρίου: Οι προκλήσεις και το όραμά μας για την Odyssey

Η γλυκιά καντίνα-μαγαζί της Θεσσαλονίκης έφτασε στην Κύπρο

Κύριε Fadeev, μιλήστε μας για τη Nexters, τις κύριες δραστηριότητες, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της...

Η Nexters είναι μια διεθνής εταιρεία δημιουργίας, ανάπτυξης και διάθεσης ηλεκτρονικών βιντεοπαιχνιδιών για κινητά, για κοινωνικά δίκτυα και για επιτραπέζιους υπολογιστές με βασικές αγορές τη Βόρειο Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία. Έχουμε τρία γραφεία στην Κύπρο, δύο στη Λεμεσό και ένα στη Λάρνακα. Αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν περισσότερα από 850 άτομα που εργάζονται στη Nexters από περισσότερες από 10 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ποιος είναι ο τζίρος της εταιρείας;

Σύμφωνα με τις πρόσφατες προκαταρκτικές μη ελεγμένες οικονομικές μας καταστάσεις, τα εισοδήματα μας για το 2021, οι οποίες περιλαμβάνουν πληρωμές παικτών και κέρδη από διαφημίσεις, ξεπέρασαν τα 560 εκατομμύρια δολάρια, μια αύξηση της τάξεως του 26% σε σύγκριση με το 2020.

Πώς σας φαίνεται το επιχειρείν στην Κύπρο, ειδικότερα σε ό,τι αφορά τον τομέα σας;

Για εμάς, η Κύπρος πρωτίστως, είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να διεξάγουμε τις εργασίες μας και να είμαστε σε επαφή με τους συνεργάτες και τους παίκτες μας σε όλο τον κόσμο. Είναι, όχι μόνο, κράτος-μέλος της Ε.Ε. κάτι το οποίο μας ανοίγει πολλές ευκαιρίες και διευκολύνει πολλά πράγματα στις επιχειρηματικές μας συναλλαγές, αλλά, επίσης, στην Κύπρο βρίσκεται σε άνοδο η ανάπτυξη της πληροφορικής και της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών, η οποία ανάπτυξη έχει δημιουργήσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για δραστηριοποίηση σε αυτούς τους τομείς.

Νομίζω ότι δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι, με αυτόν τον τρόπο το νησί συνολικά είναι μοναδικό. Άρα, για εμάς οι επενδύσεις στην Κύπρο είναι επενδύσεις σε εκείνο το περιβάλλον που μας επιτρέπουν να εργαζόμαστε πολύ πιο άνετα και αποτελεσματικά. Είμαστε επίσης στην ευχάριστη θέση, μαζί με τους φίλους μας στο TechIsland, να συνεισφέρουμε στην ανάπτυξη της Κύπρου σε περιφερειακό κόμβο πληροφορικής.

Ποιες προκλήσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις του τομέα σας και πόσο επηρέασαν τα σχέδιά σας η πανδημία του κορωνοϊού και ο πόλεμος στην Ουκρανία;

Η πανδημία ήταν μια πρόκληση για εμάς, όπως ήταν για όλους σε όλο τον κόσμο. Έπρεπε να αναπροσαρμόσουμε τις διαδικασίες μας, να επανεξετάσουμε ορισμένες από αυτές για να διευκολύνουμε καλύτερα την απομακρυσμένη εργασία και να εξορθολογήσουμε τις επικοινωνίες εντός της εταιρείας.

Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων μας, επομένως έπρεπε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τους προστατεύσουμε από τον κορωνοϊό. Αλλά υπήρχε και ένα θετικό, μάθαμε να είμαστε μια εταιρεία που μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά με τους υπαλλήλους μας να εργάζονται εντελώς εξ’ αποστάσεως.

Οι στρατιωτικές συγκρούσεις στην Ουκρανία έχουν επιφέρει, εκτός από την αναπόφευκτη βία και τον πόνο που συνοδεύει πάντα τέτοιου είδους ενέργειες,  προβλήματα που αφορούν σε συναδέλφους μας στην Ουκρανία, στη Ρωσία, και στην Λευκορωσία. Προσπαθούμε με όλες τις δυνατότητες που διαθέτουμε να τους βοηθήσουμε αυτές τις δύσκολες στιγμές μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Πώς απαντά η επιχείρησή σας στις προκλήσεις;

Δημιουργούμε παιχνίδια για φορητές συσκευές σε πολλές πλατφόρμες, από κινητά έως επιτραπέζιους υπολογιστές, που διασκεδάζουν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ιστορικά, η Nexters είχε τα καλυτέρα αποτελέσματα στο τμήμα του mid-core, αλλά τώρα δίνουμε επίσης ώθηση στην αγορά των casual παιχνιδιών, που απευθύνεται σε ένα πολύ ευρύτερο κοινό και προσφέρει νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη.

Ποιοι είναι οι άμεσοι στόχοι σας;

Υπάρχει επίσης μια μεγαλύτερη αποστολή την οποία έχουμε ξεκινήσει, να αναβαθμίσουμε τη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών στο σύνολό της. Να γίνουμε μια δύναμη που εδραιώνει και διευκολύνει την ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Ως μέρος αυτής της στρατηγικής, ανακοινώσαμε πρόσφατα εξαγορές και επενδυτικές συμφωνίες συνολικού ύψους 100 εκατ. δολαρίων.

Τι σημαίνει για την εταιρεία σας η υποψηφιότητα στην Κατηγορία Επιχείρηση των IN Business Awards;

Αποτελεί μεγάλη τιμή για μας αυτή η υποψηφιότητα, ιδιαίτερα γιατί η πρόταση προέρχεται από το έγκυρο περιοδικό IN Business που διαθέτει μεγάλη πείρα στον θεσμό αυτό. Ελπίζουμε ότι όλοι οι υποψήφιοι, αλλά και όλοι όσους αφορούν τα βραβεία να το δουν ως μια υπέροχη ευκαιρία και ένα σημαντικό βήμα για την προώθηση του κυπριακού επιχειρείν προς όφελος του νησιού μας.

Nexters ήταν υποψήφια στην κατηγορία Επιχείρηση στα IN Business Awards 2021. 

Δειτε Επισης

Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας
Βασίλης Ψύρρας: Το εξελισσόμενο νομικό πλαίσιο της Κύπρου και οι ICT Leaders
Ντέμης Ιωάννου: Αποκωδικοποίηση του κυπριακού φορολογικού συστήματος
Εγκαίνια του Έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας-Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών» (vid)
Δημήτρης Σκουρίδης: Το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας στην Κύπρο και οι στόχοι της πολιτείας
Ευγένιος Ευγενίου: Ιδανικό μέρος για τεχνολογικές εταιρείες και εταιρείες καινοτομίας η Κύπρος
Χάρης Πίστος: Η ηγετική θέση, το στρατηγικό όραμα και η ακλόνητη δέσμευση της Τράπεζας Κύπρου
Νικόδημος Δαμιανού: Ταχέως αναπτυσσόμενος περιφερειακός τεχνολογικός κόμβος η Κύπρος
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Στο κέντρο της Λευκωσίας νέο κέντρο για την ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος καινοτομίας