Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Επενδύσεις που χαράζουν ξανά τον νοσοκομειακό χάρτη της Λευκωσίας

Σε ελκυστικό προορισμό για επενδύσεις στον τομέα της υγείας εξελίσσεται η Κύπρος, με τον νοσοκομειακό χάρτη της χώρας να επαναχαράζεται και να διευρύνει τον κύκλο των προσφερόμενων προς τους ασθενείς επιλογών λήψης υπηρεσιών νοσοκομειακής φροντίδας.

Ειδικότερα στη Λευκωσία, οι αναμενόμενες μεγάλες επενδύσεις που βρίσκονται στα σκαριά προδιαθέτουν για ένα εντελώς καινούργιο σκηνικό σε ό,τι αφορά την νοσοκομειακή περίθαλψη και όλων όσων υπηρεσιών αυτή εμπερικλείει.  

Διαβάστε ακόμα:

Οι προτάσεις εργολάβων κατά του άλματος αυξήσεων στις κατασκευές

Καύσιμα: Αυτά πληρώνουν οι Κύπριοι και οι άλλοι Ευρωπαίοι

Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 14,07 MW θα κατασκευαστεί στη Λευκωσία

Πιο πρόσφατη συναφής εξέλιξη, αποτελεί η πώληση του Απολλώνειου Ιδιωτικού Νοσοκομείου στο αμερικανικό επενδυτικό fund CVC Capital Partners. Συγκεκριμένα, η συμφωνία που υπογράφηκε αφορά στην αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Απολλώνειου από την εν λόγω εταιρεία, συμφερόντων του Ομίλου Hellenic Healthcare Group, που αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιωτικό όμιλο παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα.

Η διαδικασία ολοκλήρωσης της συναλλαγής και κατ' επέκταση αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Απολλώνειου τελεί υπό την αίρεση της θετικής έκβασης αριθμού προαπαιτούμενων απαιτήσεων, εγκρίσεων και προϋποθέσεων, με την εξαγορά να βρίσκεται αυτή τη στιγμή ενώπιον της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού(ΕΠΑ).

Ενόψει των διαδικαστικών που απομένουν για την τυπική επικύρωση του deal που επιτεύχθηκε, τα πλάνα και οι σχεδιασμοί των νέων ιδιοκτήτων του νοσοκομείου ως προς την επόμενη μέρα του κρατούνται επί του παρόντος μακριά από τη δημοσιότητα. Θεωρείται βέβαιο, ωστόσο, πως στις προθέσεις τους βρίσκεται η εξέλιξη και αναβάθμιση του νοσηλευτηρίου, με τρόπο που το Απολλώνειο θα επανατοποθετείται στον νοσοκομειακό χάρτη της πρωτεύουσας και της Κύπρου γενικότερα.

Διαβάστε εδώ: Πέρασε σε αμερικανικά χέρια το Απολλώνειο

Σε μια ανατρεπτική για τα δεδομένα του τομέα της υγείας της Κύπρου εξέλιξη συνίσταται την ίδια ώρα η ανέγερση του Hadassah Health Park στη Λευκωσία, και συγκεκριμένα στη Λακατάμια, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2024.

Η ανάπτυξη περιλαμβάνει πέντε ιατρικά/νοσοκομειακά κτίρια, τα οποία θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες των ασθενών με πέραν των 266 μονόκλινων νοσοκομειακών δωματίων, με 15 υπερσύγχρονα χειρουργεία και τμήμα επειγόντων περιστατικών. Ταυτόχρονα, θα διαθέτει ογκολογικό κέντρο και εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης 90 δωματίων, με τους ασθενείς να απολαμβάνουν πεντάστερες ιατρικές υπηρεσίες σε ένα φιλικό προς τους πάσχοντες, αειφόρο περιβάλλον.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της όλης επένδυσης και της καθόδου του Hadassah στη χώρα μας, θα λειτουργήσει και διαγνωστικό κέντρο στη Λεμεσό, το οποίο θα προσφέρει εύκολη πρόσβαση στην έγκαιρη διάγνωση όπως και σε επαναληπτικές θεραπείες ασθενών. Το διαγνωστικό κέντρο αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του μέσα στους επόμενους μήνες.  

Διαβάστε εδώ: Ένα πάρκο υγείας για πεντάστερες ιατρικές υπηρεσίες στην Κύπρο

Μια τεράστια ανάπτυξη που με τη σειρά της έρχεται επίσης να ανατρέψει τα δεδομένα στον τομέα της υγείας στην πρωτεύουσα και ευρύτερα στο νησί μας, αποτελεί το Nicosia Hospital and Rehabilitation Center(NHRC)-Saint Loucas.

Πρόκειται για μια νέα ιδιωτική νοσοκομειακή μονάδα μαζί με ένα μοντέρνο κέντρο αποκατάστασης, τα οποία θα ανεγερθούν στην Έγκωμη. Το κέντρο αποκατάστασης θα διαθέτει ένα από τα πληρέστερα και πιο σύγχρονα τμήματα Ρομποτικής Αποκατάστασης, εφάμιλλο των πιο εξελιγμένων κέντρων διεθνώς, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες αποκατάστασης και φυσιοθεραπείας.

Το νοσοκομειακό κομμάτι του έργου δυναμικότητας 145 κλινών θα διαθέτει πέραν των 60 ιατρείων, υβριδικά χειρουργεία, χώρους αναμονής και τμήμα πρώτων βοηθειών. Οι εργασίες κατασκευής του κτιρίου αναμένεται να ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο του 2022, με το «soft opening» να προγραμματίζεται για τον Δεκέμβριο του 2024.

Σημειώνεται πως το νοσοκομείο, έχει σχεδιαστεί από τον διεθνή αρχιτεκτονικό οίκο HKS με έδρα το Texas των Ηνωμένων  Πολιτείων, Dubai και Σιγκαπούρη σε συνεργασία με το γραφείο MDG Architects στην Κύπρο, με ειδίκευση στον σχεδιασμό νοσοκομείων υψηλών προδιαγραφών. Στο πλαίσιο αυτό, θα εξοπλιστεί και θα λειτουργεί με βάση τα πιο σύγχρονα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα.

Διαβάστε εδώ: Ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο στην καρδιά της Έγκωμης

Αξίζει να σημειωθεί εξάλλου πως μια παράλληλη εξέλιξη που έρχεται και αυτή να προστεθεί στο κάδρο του υπό διαμόρφωση νέου περιβάλλοντος... υγείας στη Λευκωσία, αποτελεί η επικείμενη μεταφορά των εξωτερικών ιατρείων, καθώς και του τμήματος οδοντιατρικών υπηρεσιών που σήμερα στεγάζονται στο παλιό νοσοκομείο της πρωτεύουσας, στο κτίριο Nicosia City Centre(NCC), στην περιοχή του Nicosia Landmark.

Το συγκεκριμένο κτίριο εξαγοράστηκε από το κράτος στο πλαίσιο της πρόσκλησης που απηύθυνε το Υπουργείο Οικονομικών τον Σεπτέμβριο του 2019 με σκοπό την αγορά κτιρίων για κάλυψη στεγαστικών αναγκών διαφόρων υπουργείων και κρατικών υπηρεσιών.

Διαβάστε εδώ: Κόπηκε το Γιώρκειο, ποια άλλα κτίρια αξιολογεί γι’ αγορά το κράτος

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου