Κόπηκε το Γιώρκειο, ποια άλλα κτίρια αξιολογεί γι’ αγορά το κράτος

InBusinessNews  26/05/2021 06:40
Κόπηκε το Γιώρκειο, ποια άλλα κτίρια αξιολογεί γι’ αγορά το κράτος

Κόπηκε το Γιώρκειο, ποια άλλα κτίρια αξιολογεί γι’ αγορά το κράτος

InBusinessNews  26/05/2021 06:40

Εντός Ιουνίου αναμένεται να ολοκληρωθεί από μέρους των τεχνικών υπηρεσιών του κράτους, η τεχνική αξιολόγηση τριών εκ των κτιρίων από τα οποία εκδηλώθηκε ενδιαφέρον, στο πλαίσιο της σχετική πρόσκλησης που απηύθυνε το Υπουργείο Οικονομικών τον Σεπτέμβριο του 2019, με σκοπό την αγορά κτιρίων για κάλυψη στεγαστικών αναγκών διαφόρων υπουργείων και υπηρεσιών του κράτους.

Όπως πληροφορείται το InBusinessNews, πρόκειται για το κτίριο όπου στεγάζονταν τα κεντρικά γραφεία της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, το Metropolitan(σ.σ. στη Σπύρου Κυπριανού στο κέντρο της Λευκωσίας) και το Nicosia City Centre(NCC), το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Nicosia Landmark.

Διαβάστε ακόμη: 

Σερβίρει... ασιατικά η Laiko Cosmos

Super deal στα logistics: Christoudias αναλαμβάνει Unilever

Σήμερα το παγκύπριο συνέδριο μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Αποκτά νέα υπεραγορά ο Στρόβολος

Όσον αφορά το κτίριο της πρώην Λαϊκής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προορίζεται να στεγάσει προσωρινά-για διάστημα περίπου ενός με ενάμιση χρόνο-, το υπουργείο Εξωτερικών, μέχρι την ολοκλήρωση επιδιορθωτικών έργων που θα γίνουν στο κτίριο όπου σήμερα βρίσκεται.

Αναφορικά με το Metropolitan, αξιολογείται και προορίζεται να στεγάσει τη διοίκηση του Υπουργείου Εργασίας, καθώς και το Τμήμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ενώ το Nicosia City Centre αξιολογείται και προορίζεται να στεγάσει τα Εξωτερικά Ιατρεία, το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών και την διοίκηση του Υφυπουργείου Καινοτομίας.

Πέραν των τριών πιο πάνω κτιρίων, υπό αξιολόγηση-η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε μεταγενέστερο στάδιο- βρίσκεται το City Home 69 στη λεωφόρο Λεμεσού, το οποίο προορίζεται να στεγάσει την Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, καθώς και το Interorient στη Λεμεσό, το οποίο προορίζεται να στεγάσει το Υφυπουργείο Ναυτιλίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός πλάνων του κράτους για αγορά, καθότι έπειτα από την αξιολόγηση της οποίας έτυχε κρίθηκε πως δεν ικανοποιούσε τις ανάγκες και εγκαταλείφθηκε ως επιλογή, τέθηκε το «Γιώρκειο», το οποίο προοριζόταν να στεγάσει τμήματα του Υπουργείου Εργασίας και κάποιες εκ των Ιατρικών Υπηρεσιών.

Σε ό,τι αφορά το κτίριο όπου στεγαζόταν η τράπεζα FBMΕ στη λεωφόρο Μακαρίου, σε αυτό έχει ήδη μεταφερθεί το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης του Υπουργείου  Εσωτερικών. Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο κτίριο δεν αποτέλεσε μέρος της συγκεκριμένης πρόσκλησης ενδιαφέροντος και η παραχώρησή του έχει γίνει υπό την μορφή ενοικίασης. 

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας