Πέρασε σε αμερικανικά χέρια το Απολλώνειο

Στα χέρια του αμερικανικών συμφερόντων επενδυτικού fund CVC Capital Partners βρίσκεται από σήμερα το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο, καθότι ολοκληρώθηκε το deal και έπεσαν οι υπογραφές για τη συμφωνία πώλησής του στο αμερικανικό fund.   

Την εξαγορά του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου από το CVC Capital Partners επιβεβαίωσε μιλώντας στο InBusinessNews o πρόεδρος του Δ. Σ. του Απολλώνειου Νοσοκομείου, Δρ. Χρίστος Πουρής.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μεγάλο deal, που σαφώς δημιουργεί νέα δεδομένα στον τομέα της υγείας στην Κύπρο, κλείδωσε στα €83 εκατ.

Σημειώνεται πως το ενδιαφέρον του αμερικανικού fund για εξαγορά του Απολλώνειου Ιδιωτικού Νοσοκομείου είχε αναθερμανθεί από το περασμένο καλοκαίρι, καθώς ανάλογο ενδιαφέρον είχε επιδείξει και το 2018, χωρίς ωστόσο τότε οι δύο πλευρές να φθάνουν σε συμφωνία. 

Διαβάστε εδώ: Ποιο είναι το Απολλώνειο Νοσοκομείο
 

Διαβάστε εδώ: Κτύπησαν ξανά την πόρτα του Απολλώνειου για εξαγορά  

Αυτή τη φορά, και με τις διαπραγματεύσεις να βρίσκονται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες υπό άκρα μυστικότητα, κατέστη δυνατή η ολοκλήρωση της συμφωνίας, με τις υποφραφές να πέφτουν σήμερα και να σημοτοδοτούν την έναρξη μιας νέας εποχής για ένα εκ των μεγαλύτερων ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στην Κύπρο.   

Το προφίλ της CVC Capital Partners

Η CVC Capital Partners είναι εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων, και μάλιστα ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς παγκοσμίως με ένα εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο επενδύσεων.

Θεαματική υπήρξε η είσοδος του fund στον χώρο της υγείας στην Ελλάδα, όπου μέσω του Hellenic Healthcare Group, έχει υπό τον έλεγχο του έξι νοσηλευήρια. Το «Υγεία», το Metropolitan Hospital, το «Μητέρα», το Metropolitan General (πρώην Iaso General) το μαιευτήριο «Λητώ» και το Creta InterClinic, καθώς και την εταιρεία Y-Logimed, η οποία ασχολείται με την εμπορία ιατροτεχνολογικών προϊόντων, όπως και το Κέντρο Γενετικής και Γενωμικής ΆλφαLAB. Επίσης, έχει αποκτήσει την εταιρεία Business Care, η οποία παρέχει υπηρεσίες ασφάλειας και υγείας στην εργασία, σε επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Το χαρτοφυλάκιο του fund εκτείνεται σε ένα μεγάλο γεωγραφικό και κλαδικό επίπεδο.

Διαβάστε εδώ: Αυτοί είναι οι νέοι ιδιοκτήτες του Απολλώνειου

Με επενδύσεις από τις ΗΠΑ και τη βόρεια και κεντρική Ευρώπη μέχρι τη Μαλαισία, την Ινδονησία, το Χονγκ Κονγκ και την Ιαπωνία, η CVC Capital Partners συμμετέχει σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται από τον κλάδο της υγείας, των φαρμάκων και των καλλυντικών μέχρι το online στοίχημα, την παραγωγή μουσικής, επιχειρήσεις ηλεκτρισμού, ασφαλιστικές εταιρείες, ελβετικές ωρολογοποιίες, εταιρείες υδραυλικών, ψύξης και θέρμανσης, ακόμη και παραγωγούς ελαιολάδου, όπως η ισπανική Deoleo.

Η CVC διαχειρίζεται κεφάλαια για λογαριασμό περισσοτέρων από 300 θεσμικών και μη επενδυτών, του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, παγκοσμίως. Οι πελάτες του επενδυτικού ταμείου είναι κατά κύριο λόγο Αμερικανοί.

Σύμφωνα με στοιχεία του ίδιου του fund, η CVC διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία άνω των $50 δις σε όλο τον κόσμο, ενώ διαθέτει ένα δίκτυο 24 γραφείων σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία.

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά