Ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο στην καρδιά της Έγκωμης

Μία μεγάλη ανάπτυξη στην περιοχής της Έγκωμης στη Λευκωσία βρίσκεται στα σκαριά και αναμένεται να συμβάλλει τα μέγιστα, όχι μόνο στην περαιτέρω αναβάθμιση, αλλά πολύ περισσότερο στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους συμπολίτες μας.

Πρόκειται για μια νέα ιδιωτική Νοσοκομειακή Μονάδα μαζί με ένα μοντέρνο Κέντρο Αποκατάστασης, τα οποία θα ανεγερθούν δυτικά της Διεθνούς Κρατικής Έκθεσης (έναντι γραφείων Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού). Η σύμπραξη για την υλοποίηση και χρηματοδότηση του έργου γίνεται με επενδυτές από το εξωτερικό.

Το νέο πενταόροφο ιατρικό κέντρο συνολικού μεγέθους 24,000τ.μ. θα κατασκευαστεί σε γη η οποία ανήκει στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, σε μια προνομιακή τοποθεσία στην Έγκωμη, δίπλα από την κρατική έκθεση, και το κόστος υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα 55  εκατ. ευρώ. Οι εργασίες κατασκευής του κτιρίου θα ξεκινήσουν στις 15 Φεβρουάριου 2022 με το «soft opening» να προγραμματίζεται για τον Δεκέμβριο του 2024. 

Υψηλές προδιαγραφές

Το Νοσοκομείο, έχει σχεδιαστεί από τον διεθνή αρχιτεκτονικό οίκο HKS  (https://www.hksinc.com ) με έδρα το Texas των Ηνωμένων  Πολιτείων, Dubai και Σιγκαπούρη σε συνεργασία με το γραφείο MDG Architects στην Κύπρο, με ειδίκευση στον σχεδιασμό Νοσοκομείων υψηλών προδιαγραφών, ενώ θα εξοπλιστεί και θα λειτουργεί με βάση τα πιο σύγχρονα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα (standards for JCI accreditation). 

Διαβάστε ακόμα: 

Οι δείκτες φερεγγυότητας των κυπριακών ασφαλιστικών

Η χρηματοπιστωτική σταθερότητα και η καυτή η ατζέντα της Βουλής

Το κέντρο αποκατάστασης θα διαθέτει ένα από τα πληρέστερα και πιο σύγχρονα τμήματα Ρομποτικής Αποκατάστασης, εφάμιλλο των πιο εξελιγμένων κέντρων διεθνώς, όπου θα παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες αποκατάστασης και φυσιοθεραπείας.

Το Νοσοκομειακό κομμάτι του έργου δυναμικότητας 145 κλινών θα διαθέτει πέραν των 60 ιατρείων, υβριδικά χειρουργεία, χώρους αναμονής και τμήμα πρώτων βοηθειών.

Για την ανάπτυξη έχουν ήδη ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες μελέτες και έχουν κατατεθεί από τα  μέσα του 2020 στις αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας, με στόχο την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων οικοδομικών αδειών μέχρι το τέλος του έτους.  

Ομάδα με διεθνή εμπειρία στο χώρο της υγείας

Της ομάδας που... τρέχει το έργο ηγείται Κύπριος που ζει στο Dubai, και συμπληρώνεται από με πολυπληθή ομάδα επαγγελματιών με περισσότερα από 200 χρόνια συνδυασμένης εμπειρίας στην ''βιομηχανία'' της υγειάς. 

Η KPMG, George Z. Georgiou & Associates LLC, ΕY LAW, CORE-ME, Nicolas Aristodimou M&E Engineers, είναι μερικοί από τους εξωτερικούς συνεργάτες που συμβάλουν καθοριστικά στην προσπάθεια αυτή.

Τονίζεται το γεγονός ότι για πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά της Κύπρου έχει υπογραφεί συμφωνία με διεθνή εταιρεία του εξωτερικού (international Operator) για την διαχείριση του Νοσοκομείου και του Κέντρου Αποκατάστασης.  Η εταιρεία αυτή διαχειρίζεται με επιτυχία πέραν των 120 νοσοκομειακών μονάδων και κέντρων αποκατάστασης στην Ευρώπη, Αμερική και Μέση Ανατολή και η κάθοδος της στην Κύπρο θα αποτελέσει game-changer στον τομέα της παροχής υπηρεσιών υγείας στη Μεγαλόνησο.

Η εταιρεία ήδη έχει αρχίσει διαβουλεύσεις με διακεκριμένους ιατρούς από την Κύπρο και την Ελλάδα για τη στελέχωση του νοσοκομείου.

Με τις ευλογίες της Αρχιεπισκοπής

«Η Αρχιεπισκοπή ως ιδιοκτήτρια της γης -η οποία έχει μισθωθεί στην εταιρεία που θα αναπτύξει το έργο με οδηγίες του Αρχιεπισκόπου-, είναι πολύ θετική στην υλοποίηση του έργου για την ανάπτυξή του», τόνισε μιλώντας στο InBusinessNews o CFO της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, κ. Δήμος Δήμου.

Σημαντικό να αναφερθεί πως η όλη διαδικασία αδειοδότησης, έγινε με οδηγίες του Αρχιεπισκόπου και έχει δοθεί έμφαση στην προστασία του χώρου πέριξ του μοναστηριού και την ανάδειξη της Εκκλησίας, η οποία ουσιαστικά θα περιβάλλεται με πάρκο και χώρο πρασίνου.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι το ο Δημοτικό Συμβούλιο Έγκωμης έχει ήδη εκφράσει θετικές απόψεις για την προτεινόμενη ανάπτυξη, τονίζοντας πως θα αναβαθμίσει την περιοχή και τον Δήμο.

Και το όνομα αυτού… NICOSIA HOSPITAL and REHABILITATION CENTRE  (NHRC )-SAINT LOUCAS

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης