powered by

Ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο στην καρδιά της Έγκωμης

Μία μεγάλη ανάπτυξη στην περιοχής της Έγκωμης στη Λευκωσία βρίσκεται στα σκαριά και αναμένεται να συμβάλλει τα μέγιστα, όχι μόνο στην περαιτέρω αναβάθμιση, αλλά πολύ περισσότερο στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους συμπολίτες μας.

Πρόκειται για μια νέα ιδιωτική Νοσοκομειακή Μονάδα μαζί με ένα μοντέρνο Κέντρο Αποκατάστασης, τα οποία θα ανεγερθούν δυτικά της Διεθνούς Κρατικής Έκθεσης (έναντι γραφείων Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού). Η σύμπραξη για την υλοποίηση και χρηματοδότηση του έργου γίνεται με επενδυτές από το εξωτερικό.

Το νέο πενταόροφο ιατρικό κέντρο συνολικού μεγέθους 24,000τ.μ. θα κατασκευαστεί σε γη η οποία ανήκει στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, σε μια προνομιακή τοποθεσία στην Έγκωμη, δίπλα από την κρατική έκθεση, και το κόστος υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα 55  εκατ. ευρώ. Οι εργασίες κατασκευής του κτιρίου θα ξεκινήσουν στις 15 Φεβρουάριου 2022 με το «soft opening» να προγραμματίζεται για τον Δεκέμβριο του 2024. 

Υψηλές προδιαγραφές

Το Νοσοκομείο, έχει σχεδιαστεί από τον διεθνή αρχιτεκτονικό οίκο HKS  (https://www.hksinc.com ) με έδρα το Texas των Ηνωμένων  Πολιτείων, Dubai και Σιγκαπούρη σε συνεργασία με το γραφείο MDG Architects στην Κύπρο, με ειδίκευση στον σχεδιασμό Νοσοκομείων υψηλών προδιαγραφών, ενώ θα εξοπλιστεί και θα λειτουργεί με βάση τα πιο σύγχρονα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα (standards for JCI accreditation). 

Διαβάστε ακόμα: 

Οι δείκτες φερεγγυότητας των κυπριακών ασφαλιστικών

Η χρηματοπιστωτική σταθερότητα και η καυτή η ατζέντα της Βουλής

Το κέντρο αποκατάστασης θα διαθέτει ένα από τα πληρέστερα και πιο σύγχρονα τμήματα Ρομποτικής Αποκατάστασης, εφάμιλλο των πιο εξελιγμένων κέντρων διεθνώς, όπου θα παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες αποκατάστασης και φυσιοθεραπείας.

Το Νοσοκομειακό κομμάτι του έργου δυναμικότητας 145 κλινών θα διαθέτει πέραν των 60 ιατρείων, υβριδικά χειρουργεία, χώρους αναμονής και τμήμα πρώτων βοηθειών.

Για την ανάπτυξη έχουν ήδη ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες μελέτες και έχουν κατατεθεί από τα  μέσα του 2020 στις αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας, με στόχο την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων οικοδομικών αδειών μέχρι το τέλος του έτους.  

Ομάδα με διεθνή εμπειρία στο χώρο της υγείας

Της ομάδας που... τρέχει το έργο ηγείται Κύπριος που ζει στο Dubai, και συμπληρώνεται από με πολυπληθή ομάδα επαγγελματιών με περισσότερα από 200 χρόνια συνδυασμένης εμπειρίας στην ''βιομηχανία'' της υγειάς. 

Η KPMG, George Z. Georgiou & Associates LLC, ΕY LAW, CORE-ME, Nicolas Aristodimou M&E Engineers, είναι μερικοί από τους εξωτερικούς συνεργάτες που συμβάλουν καθοριστικά στην προσπάθεια αυτή.

Τονίζεται το γεγονός ότι για πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά της Κύπρου έχει υπογραφεί συμφωνία με διεθνή εταιρεία του εξωτερικού (international Operator) για την διαχείριση του Νοσοκομείου και του Κέντρου Αποκατάστασης.  Η εταιρεία αυτή διαχειρίζεται με επιτυχία πέραν των 120 νοσοκομειακών μονάδων και κέντρων αποκατάστασης στην Ευρώπη, Αμερική και Μέση Ανατολή και η κάθοδος της στην Κύπρο θα αποτελέσει game-changer στον τομέα της παροχής υπηρεσιών υγείας στη Μεγαλόνησο.

Η εταιρεία ήδη έχει αρχίσει διαβουλεύσεις με διακεκριμένους ιατρούς από την Κύπρο και την Ελλάδα για τη στελέχωση του νοσοκομείου.

Με τις ευλογίες της Αρχιεπισκοπής

«Η Αρχιεπισκοπή ως ιδιοκτήτρια της γης -η οποία έχει μισθωθεί στην εταιρεία που θα αναπτύξει το έργο με οδηγίες του Αρχιεπισκόπου-, είναι πολύ θετική στην υλοποίηση του έργου για την ανάπτυξή του», τόνισε μιλώντας στο InBusinessNews o CFO της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, κ. Δήμος Δήμου.

Σημαντικό να αναφερθεί πως η όλη διαδικασία αδειοδότησης, έγινε με οδηγίες του Αρχιεπισκόπου και έχει δοθεί έμφαση στην προστασία του χώρου πέριξ του μοναστηριού και την ανάδειξη της Εκκλησίας, η οποία ουσιαστικά θα περιβάλλεται με πάρκο και χώρο πρασίνου.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι το ο Δημοτικό Συμβούλιο Έγκωμης έχει ήδη εκφράσει θετικές απόψεις για την προτεινόμενη ανάπτυξη, τονίζοντας πως θα αναβαθμίσει την περιοχή και τον Δήμο.

Και το όνομα αυτού… NICOSIA HOSPITAL and REHABILITATION CENTRE  (NHRC )-SAINT LOUCAS

Δειτε Επισης

Στεγαστική πολιτική: Διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια για το σχέδιο στέγασης μέτρια αμειβόμενων του ΚΟΑΓ
Πρόσβαση για περισσότερους πολίτες στα στεγαστικά σχέδια του ΚΟΑΓ-Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου
Ανακαλύψτε μοναδικές ευκαιρίες οικοπέδων από την Gordian σε Λεμεσό και Λάρνακα
Γ. Μισιρλής: Η αποδεδειγμένη συνεισφορά του τομέα των ακινήτων στην οικονομία και η άδικη στοχοποίηση
Προώθηση διαφόρων έργων στην Αγία Μαρινούδα Πάφου-Μελέτη για διαπλάτυνση του κύριου δρόμου από Γεροσκήπου
Προ των πυλών μεγάλη οικιστική ανάπτυξη από το My Mall Λεμεσού-Προς ολοκλήρωση το Leptos Limassol Park
Οικιστικά οικόπεδα με υψηλές προοπτικές ανάπτυξης στην Πάφο από την Altamira Real Estate
Έτσι θα διαμορφωθεί ο χώρος που δεσπόζει το ιστορικό εργοστάσιο της ΚΕΑΝ στη Λεμεσό (photos)
Ask Wire: Ανοίγει το μετοχικό της κεφάλαιο στο κοινό-Κυπριακή PropTech εταιρεία λανσάρει καμπάνια crowdfunding
Συζήτησαν τις προοπτικές συνεργασίας Κύπρου-Καμπότζης στους τομείς ανάπτυξης και επενδύσεων Δημητριάδης και Essa