Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 14,07 MW θα κατασκευαστεί στη Λευκωσία

InBusinessNews  27/10/2021 07:15
Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 14,07 MW θα κατασκευαστεί στη Λευκωσία

Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 14,07 MW θα κατασκευαστεί στη Λευκωσία

InBusinessNews  27/10/2021 07:15

Σε δημόσια διαβούλευση έχει ανατεθεί φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύους 14,07 MW στην Ποταμιά, Λευκωσίας. Ιδιοκτήτρια εταιρεία, η Royal Valley Holdings, η οποία έχει υποβάλει στην αρμόδια υπηρεσία μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον.

Διαβάστε ακόμα:

Επενδύσεις που χαράζουν ξανά τον νοσοκομειακό χάρτη της Λευκωσίας

Οι προτάσεις εργολάβων κατά του άλματος αυξήσεων στις κατασκευές

Καύσιμα: Αυτά πληρώνουν οι Κύπριοι και οι άλλοι Ευρωπαίοι

Περιγραφή του έργου

Το έργο αφορά την ανάπτυξη σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με αποθήκευση και αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας και την χρήση φωτοβολταϊκών πλαισίων (φωτοβολταϊκό πάρκο).

Η ισχύς του φωτοβολταϊκού πάρκου θα ανέρχεται στα 14.07 MWp και η ισοδύναμη ισχύς αποθήκευσης στα 6 MW και θα αξιοποιηθούν συνολικά οκτώ αντιστοφείς (inverters) ισοδύναμης ισχύος 1,5 ΜWp.

Το έργο πρόκειται να αναπτυχθεί στην Ποταμιά της επαρχίας Λευκωσίας, περιοχή που βρίσκεται εκτός του Δικτύου «Natura 2000».

parko
parko
parko

Ο χώρος ανάπτυξης θα διαμορφωθεί κατάλληλα και θα ληφθούμε μέτρα ασφαλείας έναντι κλοπής ή πυρός.

Επιγραμματικά τα στοιχεία της προτεινόμενης ανάπτυξης:

parko

Σκοπός του έργου

Η Ευρωπαϊκή Οδηγία για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) καθόρισε τη γενική πολιτική για την παραγωγή και την προώθηση των ΑΠΕ, απαιτώντας από την Ε.Ε. να καλύψει τουλάχιστον το 20% των συνολικών ενεργειακών αναγκών της μέχρι το 2020, μέσω της εκμετάλλευσης των ΑΠΕ.

Για την Κύπρο, έχει οριστεί ως δεσμευτικός στόχος, το 13% της τελικής ενεργειακής κατανάλωσης να προέρχεται από ΑΠΕ έως το 2020.

Σύμφωνα με την μελέτη εκτίμησης στο περιβάλλον, το προτεινόμενο έργο, πρόκειται να συμβάλει στην προσπάθεια επίτευξης των ενεργειακών στόχων της Κύπρου και την εναρμόνιση με τις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών Οδηγιών αλλά και στην αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας για την εξυπηρέτηση των ενεργειακών αναγκών του νησιού, αφού θα επιφέρει αναπτυξιακά, περιβαλλοντικά, κοινωνικά και άλλα οφέλη.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας