Στο νέο τεύχος του IN Business

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ               
ΙΝ Βusiness
Τεύχος 162 Αύγουστος 2019
 


 

 

 
58.    Fashion retail
Στην πορεία των χρόνων η βιομηχανία της μόδας διαμορφώνεται από τις τάσεις της κοινωνίας, σε συνδυασμό με τις πλείστες κοινωνικές και πολιτισμικές πτυχές που καθορίζουν, εν πολλοίς, τις συνήθειες και την ίδια την ποιότητα της ζωής των καταναλωτών. Στο πλαίσιο αυτό, o συγκεκριμένος δυναμικός τομέας της οικονομίας συνδυάζει με εξαιρετικές επιδόσεις τους τρεις βασικούς του πυλώνες: Fast fashion, high end και πολύ πιο πρόσφατα το ηλεκτρονικό εμπόριο.
Το ΙΝ Business διεισδύει στην αγορά της μόδας, συναντά βασικούς πρωταγωνιστές της, κάνει την έρευνά του στους κύριους πυλώνες της, καταγράφει πραγματικότητες, τάσεις και προβλέψεις. Γενικό συμπέρασμα; Ο τομέας αποδεικνύεται ικανότερος από ποτέ να μετατρέψει την παντός είδους πρόκληση σε προϊόν αναβάθμισης τοποθετημένο στη σύγχρονη βιτρίνα του σημερινού δυναμικού επιχειρείν.
 
 
FEATURES
 
52.        Η ναυτιλία σε βαθιά νερά
Έρχονται μεγάλες προκλήσεις και σημαντικές αλλαγές στην παγκόσμια ναυτιλία μέσα στα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τον director της FML ship Management, Sunil Kapoor. Η εταιρεία του εφαρμόζει στρατηγική, η οποία της επιτρέπει να προσαρμόζεται στις νέες απαιτήσεις, διατηρώντας την ανταγωνιστικότητά της. Την ίδια στιγμή βρίσκει το περιβάλλον της Κύπρου ευνοϊκό για τον τομέα, επισημαίνοντας ταυτόχρονα και σημεία που χρήζουν βελτίωσης.    
 
94.   The brightest capital of Europe
 
Η πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας Λευκωσίας Έλενα Τάνου και ο vice president of marketing του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Ανδρέας Κίτσιος, παρουσιάζουν την ανανεωμένη ταυτότητα της Λευκωσίας. Στόχος των αλλαγών είναι να καταστεί ένας ελκυστικός προορισμός για όλους, προσφέροντας πεδίο επενδύσεων για έρευνα, σπουδές και καριέρα.
 
90.      Κι άλλες πτήσεις από Κύπρο
Συνέντευξη του chief commercial officer της αεροπορικής εταιρείας Ryanair, David O’Brien. Αναφέρεται στον στόχο για αύξηση του αριθμού των πτήσεων στη χώρα μας κατά 30% μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2020, για τις προκλήσεις του τομέα, τις αλλαγές που αναμένονται, αλλά και στο πώς διαμορφώνονται οι απαιτήσεις του σύγχρονου ταξιδιώτη.
 
98.      Suite talk
Μια σειρά από γλυκιές συνταγές συνθέτουν την επιχειρηματική τους ιστορία, από τότε που η I.D Cipro Mediterranean απέκτησε τα Debbie’s Cookies. Η Ειρένα Αρετή Δαμιανού, managing director και η αδελφή της Νάταλη Δαμιανού, creative director, δίνουν όλη τη γεύση των επαγγελματικών τους πλάνων, αναδεύοντας στόχους, όραμα και προοπτικές.
 
100.   Οι… καυτές πατάτες των εξαγωγών
Ο ιδρυτής της εταιρείας Roha Premium Potato, Χαράλαμπος Ορθοδόξου, μαζί με τον γενικό διευθυντή, Πέτρο Σιακόλα, μας ξεναγούν στην εταιρεία τους, που πραγματοποιεί, κατά μέσο όρο, εξαγωγές 12.000 τόνων ετησίως, έχοντας τζίρο μεταξύ €5 και €8 εκατ.
 
BUSINESS OUTLOOK
10. Newsbrief
12. Business Briefing:
The Mall of Cyprus: Ανακατατάξεις στην κορυφή
Cyprus Forex Summit: Πρώτο και καινοτόμο
Δημήτρης Κοπαράνης: Είναι ιδεολογία το φαγητό
Marketway Publicis: Ανέλαβε τα Public
IN BRAND: Φυσικό Νερό Πηγής Κύκκος
 
18| Amazing Numbers of Nea Stereotis
19| iSPIRAL: Αυτοματοποιημένη συμμόρφωση  
20| Cytavision: Nέες εμπειρίες θέασης
22| Prountzos & Prountzos LLC: Νόμος ο εκσυγχρονισμός
28| Ni Hao Trading: Κυρίως πιάτο από την Κίνα
30| Yurts in Cyprus: Στην καρδιά της φύσης
34| Bionic: Τεχνολογικός προορισμός
36| Shishalove: Η πορεία της εταιρείας
40| Wolfgang Steakhouse: Γιατί διάλεξε τη Λεμεσό
 
43| Αφιέρωμα: Car Rental and Leasing
114| Notworthy & Untold: Hermann Gourmet Cosmetics: Έμπνευση από τη γιαγιά: Αγνά και πρωτότυπα καλλυντικά από τη Φιλιώ Hermann, με πυξίδα τις μυρωδιές των παιδικών της χρόνων.

Δειτε Επισης

Στα €91 εκατ. οι κρατικές δαπάνες για την προσφυγική πολιτική
Διγλωσσία κυβέρνησης για νέο επενδυτικό σχέδιο
Julio Tironi: Σε νέα εποχή οι υπηρεσίες δημόσιων συγκοινωνιών
Διπλάσια δωρεάν data στα προγράμματα κινητής Unlimited της PrimeTel
Blue Air: Πτήσεις από €26,84 προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βουκουρέστι
Αρχή Λιμένων: Ζητά προσφορές για δύο υποστατικά στο παλιό Λιμάνι Λεμεσού
Την πρώτη θέση στις παγκόσμιες πωλήσεις κατέλαβε ο όμιλος Volkswagen
ΣΟΔΑΠ: Προσφορές για πώληση ακινήτου στα Τσιφλικούδια
Κενά καταστήματα για το Pop-up Festival ζητά ο Δήμος Λευκωσίας
Προγραμματιστές συστημάτων ψάχνει το Τμήμα Φορολογίας