Μεγάλα έργα των επόμενων χρόνων... Malls, ξενοδοχεία, νοσοκομεία, οικιστικές και γραφειακές αναπτύξεις

Μεγάλες επενδύσεις, όπως-μεταξύ άλλων-εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, νοσοκομεία, καθώς και πολλές οικιστικές και γραφειακές αναπτύξεις, έλαβαν μέχρι στιγμής κατά την χρονιά που διανύουμε το πράσινο φως-στην βάση όρων και προϋποθέσεων-από την Περιβαλλοντική Αρχή και ετοιμάζονται να εισέλθουν σε πορεία υλοποίησης.

Οι επενδύσεις αυτές, σε συνδυασμό με υφιστάνες και με το παράλληλο έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον που όχι απλώς εκδηλώνεται αλλά παίρνει συνάμα σάρκα και οστά από εταιρείες κολοσσούς του εξωτερικού για δραστηριοποίηση ή επέκταση της δραστηριοποίησης τους στην Κύπρο, έρχονται να επιβεβαιώσουν την αναπτυξιακή τροχιά της κυπριακής οικονομίας και το γεγονός πως το νησί μας είναι ένας καθ' όλα ελκυστικός επενδυτικός προορισμός.

Πιο κάτω, παρουσιάζονται από το InBusinessNews τα μεγαλύτερα έργα στα οποία άναψε πράσινο η Περιβαλλοντική Αρχή μέσα στο 2024 μέχρι στιγμής, σε μια αποτύπωση ακριβώς της ενδεικτικής εικόνας σε σχέση με προκύπτουσα πορεία της οικονομίας της χώρας μας και των τεράστιων διαφαινόμενων προοπτικών της Κύπρου, όπως αυτές φαίνεται να αναγνωρίζονται και να αξιοποιούνται από τους επενδυτές.

The Mall of Limassol

malloflimassol.width-800

Έργο για την κατασκευή και λειτουργία του Εμπορικού Κέντρου - Κινηματογράφου «The Mall of Limassol», ιδιοκτησία της εταιρείας Atterbury Europe και ενός κυκλικού κόμβου στη συμβολή των Λεωφόρων Γεωργίου Νεοφύτου και Σπύρου Κυπριανού, στο Δήμο Μέσα Γειτονιάς.

Το συνολικό εμβαδό του τεμαχίου στο οποίο πρόκειται να ανεγερθεί το προτεινόμενο εμπορικό κέντρο είναι 31,181 τ.μ. Έκταση 5,228 τ.μ. θα παραχωρηθεί για τη δημιουργία δημόσιου χώρου πρασίνου και κοινωνικού εξοπλισμού.

Το όλο έργο θα περιλαμβάνει ένα υπόγειο, ένα ισόγειο επίπεδο, ένα μεσοπάτωμα, δύο υπέργειους ορόφους και κατάλληλα διαμορφωμένη οροφή, ενώ οι εν λόγω όροφοι θα περιλαμβάνουν, ανάμεσα σε άλλα:

  • Πέραν των 50 χώρων καταστημάτων,
  • Υπεραγορά συνολικού εμβαδού 2.185 τ.μ., συμπεριλαμβανομένων και των αποθηκευτικών χώρων της υπεραγοράς,
  • Κινηματογράφο συνολικού εμβαδού 2.040 τ.μ.,
  • Παιδότοπο συνολικού εμβαδού 1.440 τ.μ.,
  • Αστική πλατεία στη συμβολή της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού με την οδό 1ης Οκτωβρίου,
  • Παραχώρηση Δημόσιου Χώρου Πρασίνου συνολικής έκτασης 5.228 τ.μ.
  • Οργανωμένο food court με καφετέριες, εστιατόρια, πάγκους και τραπεζαρία εστίασης,
  • Χώρους υγιεινής (αποχωρητήρια),
  • Αγορά με τοπικά προϊόντα και μικροπαραγωγούς,
  • Αποθηκευτικούς χώρους και μηχανοστάσια,
  • Χώρο φόρτωσης/ εκφόρτωσης εμπορευμάτων και
  • 1.045 συνολικά χώρους στάθμευσης, εκ των οποίων οι 157 θα είναι υπέργειοι και οι υπόλοιποι στο μεσοπάτωμα και υπόγειο του εμπορικού κέντρου. Εκ των 1.045 χώρων οι 35 θα αφορούν χώρους στάθμευσης ΑΜΕΑ.
  • Διαβάστε εδώ: Πράσινο για τα δύο νέα malls και κυκλικούς κόμβους στη Λεμεσό-Περιβαλλοντική έγκριση κατά παρέκκλιση

Limassol Mall

limasson_mall

Έργο για την κατασκευή και λειτουργία του εμπορικού κέντρου «Limassol Mall», στον Δήμο Αγίου Αθανασίου, ιδιοκτησία της εταιρείας C.A.C. Papantoniou Ltd και Άλλοι.

Το Limassol Mall θα περιλαμβάνει ένα υπόγειο επίπεδο, ισόγειο επίπεδο, μεσοπάτωμα και ακόμα δύο ορόφους, με συνολικά εμβαδά ενοικιαζόμενων χώρων της τάξης των 28.434 τ.μ., ενώ οι συνολικοί καλυμμένοι χώροι της ανάπτυξης θα ανέρχονται στα 76.392 τ.μ. (περιλαμβάνοντας και τον υπόγειο χώρο στάθμευσης).

Το έργο θα περιλαμβάνει συνοπτικά τα ακόλουθα:

  • περίπου 90 χώρους καταστημάτων,
  • έξι κιόσκια
  • δύο μεγάλα εστιατόρια και δύο μεγάλες καφετέριες
  • πλατεία εστιατορίων γρήγορου φαγητού (food court) με επτά εστιατόρια και δύο κιόσκια, καθώς και χώρο εστίασης με 300 καθίσματα εσωτερικά και 200 καθίσματα εξωτερικά.
  • κινηματογράφο με πέντε αίθουσες προβολής,
  • παιχνιδότοπο με ηλεκτρονικά παιχνίδια,
  • 1.278 χώρους στάθμευσης, εκ των οποίων 21 χώρους στάθμευσης για ΑΜΕΑ και 8 για οικογένειες,
  • χώρους υγιεινής (αποχωρητήρια),
  • αποθηκευτικούς χώρους και μηχανοστάσια, και
  • χώρους φόρτωσης/ εκφόρτωσης εμπορευμάτων.

Υπεραγορά «Αλφαμέγα» στο Παραλίμνι

ALPHAMEGA_PARALIMNI

Η ενιαία εμπορική ανάπτυξη θα αποτελείται από κτήριο τεσσάρων επιπέδων με υπόγειο, ισόγειο, μεσοπάτωμα και ένα όροφο, χώρο στάθμευσης χωρητικότητας 106 οχημάτων συμπεριλαμβανομένων πέντε θέσεων ΑμεΑ, τέσσερις χώρους ποδηλάτων και εξωτερικούς χώρους πρασίνου.

Το έργο χωροθετείται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Παραλιμνίου σε τεμάχια συνολικού εμβαδού 5.810 τ.μ. Θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, μεσοπάτωμα και ένα όροφο και θα περιλαμβάνει 53 υπόγειους χώρους στάθμευσης εκ των οποίων οι δύο για ΑμεΑ, αποθηκευτικούς και βοηθητικούς χώρους.

Το ισόγειο θα περιλαμβάνει επίσης 53 χώρους στάθμευσης εκ των οποίων οι τρεις για ΑμεΑ και τέσσερεις χώρους για στάθμευση ποδηλάτων. Θα περιλαμβάνει επίσης δύο χώρους φορτοεκφόρτωσης, χώρο πωλήσεων με ψησταριά, ψαραγορά, κρεοπωλείο και ντελικατέσεν, εστιατόριο και κουζίνα, χώρους εστίασης εστιατορίου και βοηθητικούς χώρους.

Βερεγγάρια

BERENGARIA VIEW 04

Αναβίωση του ξενοδοχείου Βερεγγάρια στον Πρόδρομο, από την εταιρεία Limadino, συμφερόντων της εταιρείας bbf. Πέραν της επαναλειτουργίας του ξενοδοχείου, μέσω του έργου, το οποίο έχει εκτιμώμενο κόστος κατασκευής €40 εκατ., θα γίνει διαχωρισμός γης, κατασκευή κατοικιών και πολυκατοικιών και κατασκευή δρόμου.

Η κατασκευή του έργου θα γίνει σε πέντε στάδια και περιλαμβάνει:

  • τον κάθετο διαχωρισμό γης σε τρία οικόπεδα και κατασκευή δρόμου, παραχώρηση χώρου πρασίνου, κοινοτικού εξοπλισμού και δημόσιου δρόμου
  • κατεδάφιση δύο υφιστάμενων κτηρίων,
  • μικτή τουριστική ανάπτυξη, συντήρηση, αποκατάσταση, προσθηκομετατροπές και επέκταση υφιστάμενου διατηρητέου ξενοδοχείου,
  • οικιστική ανάπτυξη (δύο πολυκατοικίες έξι διαμερισμάτων και οκτώ studio) και
  • ενιαία οικιστική ανάπτυξη (22 κατοικίες), σε υπό-δημιουργία τεμάχιο.

Tree Hotel

tree

Κατασκευή και λειτουργία του ξενοδοχείου Tree Hotel, δυναμικότητας 134 κλινών, στην κοινότητα Πάνω Πλατρών. Η ξενοδοχειακή μονάδα θα αποτελείται από ένα κεντρικό κτήριο και 67 καμπίνες διαμονής πελατών, οι οποίες θα χωροθετηθούν διάσπαρτα στον χώρο ανάπτυξης, ανάμεσα στα υφιστάμενα δέντρα.

Η κυρίως κτηριακή υποδομή του ξενοδοχείου θα έχει συνολικό εμβαδόν 4.816 τ.μ. και θα περιλαμβάνει χώρους υποδοχής, εσωτερικό και εξωτερικό χώρο εστιατορίου και lounge bar, χώρο ευεξίας (spa), χώρο μαθήματος γιόγκα, εσωτερική πισίνα, πολυλειτουργικούς χώρους και υπόγειους χώρους στάθμευσης.

Στο έργο θα υπάρχουν 67 καμπίνες – τριών διαφορετικών σχεδιασμών – συνολικού εμβαδού 2.568,2 τ.μ. χωροθετημένες διάσπαρτα στα τεμάχια της ανάπτυξης.

Ξενοδοχείο, σνακ μπαρ και mini market στην Κρήτου Τέρρα

Αλλαγή χρήσης κατοικίας σε ξενοδοχείο έξι κλινών, σνακ μπαρ και mini market, στην Κρήτου Τέρρα.

Συγκεκριμένα θα συντηρηθεί και επιδιορθωθεί υφιστάμενη διώροφη πέτρινη κατοικία και θα μετατραπεί σε δύο ανεξάρτητες κατοικίες ενός υπνοδωματίου.

Θα κατασκευαστεί νέα διώροφη οικοδομή, η οποία θα συνδεθεί με την υφιστάμενη πέτρινη οικοδομή με αερογέφυρα στον όροφο απέχοντας από την υφιστάμενη πέτρινη απόσταση τέσσερα μέτρα περίπου.

Η χρήση της νέας κατασκευής θα είναι μικρό κατάστημα παραδοσιακών προϊόντων –mini market στο χαμηλό επίπεδο και σνακ – μπαρ στο επίπεδο του δρόμου.

Το έργο περιλαμβάνει τέσσερεις κλίνες, ο μέγιστος αριθμός δυναμικότητας επισκεπτών του τουριστικού καταλύματος υπολογίζεται στους τέσσερεις, ενώ ο μέγιστος αριθμός εργαζομένων υπολογίζεται στα πέντε άτομα.

Τουριστικό κατάλυμα στην Κρήτου Τέρρα
Τουριστικό κατάλυμα, ιδιοκτησία της εταιρείας DL THEA HOTELS LTD, στην κοινότητα Κρήτου Τέρρα της επαρχίας Πάφου.

Το έργο θα ανεγερθεί σε δύο τεμάχια και θα περιλαμβάνει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για φιλοξενία.

Θα διαθέτει εννέα κοιτώνες και ο μέγιστος αριθμός δυναμικότητας επισκεπτών του τουριστικού καταλύματος υπολογίζεται στους 30, ενώ ο μέγιστος αριθμός εργαζομένων υπολογίζεται στα 10 άτομα.

Οικιστική ανάπτυξη στο Limassol Greens Golf Resort

limassolgreensstarling

Οργανωμένη οικιστική ανάπτυξη της υπό δημιουργίας ανάπτυξης γηπέδου γκόλφ και άλλων συναφών αναπτύξεων με την ονομασία «Limassol Greens Golf Resort», ιδιοκτησία της εταιρείας Lanitis Golf Public Co Ltd στην κοινότητα Τσερκέζ Τσιφλίκ της επαρχίας Λεμεσού.

Το έργο θα υλοποιηθεί εντός του οικοπέδου «Β», το οποίο αποτελεί μέρος της ανάπτυξης του «Limassol Greens Golf Resort» και έχει συνολικό εμβαδόν 25.394,7 τ.μ.

Το έργο θα περιλαμβάνει τρία πανομοιότυπα κτήρια έξι ορόφων (ισόγειο και 5 όροφοι) και ένα επίπεδο υπογείου και θα πλαισιώνεται με εσωτερικό οδικό δίκτυο, υπαίθρια τοπιοτέχνηση στην οποία περιλαμβάνονται κολυμβητικές δεξαμενές και παιδότοποι, υπαίθριους χώρους στάθμευσης.

Συγκεκριμένα το κάθε κτήριο θα αποτελείται από 42 οικιστικές μονάδες (διαμερίσματα δύο και τριών υπνοδωματίων) μεταξύ του ισογείου και του 5ου ορόφου, ενώ στον υπόγειο χώρο θα διαμορφωθούν 42 ιδιωτικοί αποθηκευτικοί χώροι, 29 χώροι στάθμευσης οχημάτων και δύο χώροι στάθμευσης μοτοσυκλετών. Στο έργο εκτιμάται ότι θα διαμένουν 414 άτομα.

Το ύψος του κάθε κτηρίου θα φτάνει τα 22 μέτρα περίπου και το εμβαδόν του θα ανέρχεται συνολικά σε περίπου 8.021 τ.μ., περιλαμβανομένου του υπογείου. Το ύψος του υπογείου θα είναι 3,0 και 3,3 μέτρα.

Tο κάθε κτήριο θα διαθέτει τις δικές του πισίνες (δύο συνολικά, εκ των οποίων μια παιδική), έναν χώρο υγιεινής με ντουζιέρες και αποδυτήρια και έναν παιδότοπο.

Οι εν λόγω χώροι θα είναι προσβάσιμοι από όλους τους κάτοικους /ένοικους της ανάπτυξης και θα πλαισιώνονται με χώρους πρασίνου, πεζόδρομους, χώρους για ξαπλώστρες κλπ. Όλες οι πισίνες (εξαιρουμένων των παιδικών) θα έχουν εμβαδόν 190 τ.μ. η κάθε μία. Οι παιδικές πισίνες θα έχουν εμβαδόν 10 τ.μ. η κάθε μία.

Οι χώροι πρασίνου θα καταλαμβάνουν συνολική επιφάνεια 13.090 τ.μ. περίπου.

Η ανάπτυξη θα περιλαμβάνει επίσης 64 υπαίθριους χώρους στάθμευσης, εκ των οποίων 60 καλυμμένους και τέσσερεις ακάλυπτους, σε έκταση 1.688 τ.μ.

Παραθαλάσσιες επαύλεις στην Πέγεια

Ανέγερση 30 διώροφων παραθαλάσσιων επαύλεων στο Δήμο Πέγειας. Το έργο της εταιρείας Barzelia βρίσκεται στην περιοχή Κόλπος των Κοραλλίων στην τοποθεσία «Ασκός» και καταλαμβάνει έκταση 15.887 τ.μ.

Το εκτιμώμενο κόστος του έργου ανέρχεται στα €20 εκατ. και η περίοδος εκτέλεσης του υπολογίζεται στους 24 μήνες μετά την εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειών.

Οι 11 από τις 30 επαύλεις θα διαθέτουν ιδιωτική πισίνα και άλλες πέντε θα διαθέτουν υπόγειο χώρο. Το έργο θα διαθέτει άλλες δύο κοινόχρηστες πισίνες, μία για ενήλικες και μία για παιδιά ενώ στον εξωτερικό χώρο θα λειτουργούν μπαρ, χώροι υγιεινής και παιδική χαρά.

Οικιστικό συγκρότημα στην Πέγεια
Οικιστικό συγκρότημα οκτώ κατοικιών με πισίνες, περίφραξη και κεντρικό βιολογικό σταθμό τριτοβάθμιας επεξεργασίας αστικών λυμάτων, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Πέγειας, ιδιοκτησία της εταιρείας CELICANDIA LTD ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ.

Η ανάπτυξη θα πραγματοποιηθεί σε τεμάχια συνολικής έκτασης 15.063 τ.μ. Το προτεινόμενο έργο περιλαμβάνει συνολικά οκτώ διώροφες κατοικίες τριών και τεσσάρων υπνοδωματίων.

Όλες οι κατοικίες θα είναι διώροφες και θα διαθέτουν ιδιωτική πισίνα, καλυμμένη βεράντα και ιδιωτικό χώρο στάθμευσης. Επίσης, τέσσερις από τις κατοικίες θα διαθέτουν υπόγειο όροφο.

Οικιστικό συγκρότημα στις Πάνω Πλάτρες
Οικιστικό συγκρότημα στις Πάνω Πλάτρες, με ονομασία «NIGHTINGALE RESIDENTIAL, COMPOUND», ιδιοκτησία της εταιρείας ROOMZLY LTD. Η συνολική έκταση των τεμαχίων του έργου είναι 48,290 τ.μ.

Θα αποτελείται από έξι οικιστικά κτήρια (House A, House B1, House B2, House B3, House C, House D), τα οποία θα κατασκευαστούν εξ ολοκλήρου σε ένα τεμάχιο.

Κατοικίες στο Δήμο Πέγειας
Οικιστικό συγκρότημα το οποίο θα περιλαμβάνει επτά κατοικίες με πισίνες και περίφραξη εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Πέγειας. Η ανάπτυξη θα πραγματοποιηθεί εντός τεμαχίου συνολικής έκτασης 2.007 τ.μ.

Συγκεκριμένα, το έργο θα περιλαμβάνει συνολικά επτά διώροφες κατοικίες τριών υπνοδωματίων με πισίνες, εννέα χώρους στάθμευσης, εσωτερικό ιδιωτικό οδικό δίκτυο και κεντρικό βιολογικό σταθμό τριτοβάθμιας επεξεργασίας αστικών λυμάτων.

Metropolitan Private Hospital

metropolitannosokomeio

Το Metropolitan Private Hospital θα λειτουργήσει στην Μεσόγη της επαρχίας Πάφου και θα αποτελείται από το ιδιωτικό νοσοκομείο, δύο κτήρια και το κτήριο των γραφείων.

Το νοσοκομείο θα περιλαμβάνει μονάδες τεχνητού νεφρού, ενδοσκόπησης, λιθοτριψίας, αποκατάστασης, νεκροτομείο, ακτινοδιαγνωστικό κέντρο, επείγοντα περιστατικά, διαγνωστικά τμήματα, γραφεία, χειρουργεία, μαιευτική, εντατική μονάδα θεραπείας και θαλάμους ασθενών.

Το ύψος του κύριου κτηρίου του ιδιωτικού νοσοκομείου θα είναι 17 μέτρα περίπου και το ύψος του κτηρίου που θα αποτελείται από τα γραφεία ιατρών και το φαρμακείο θα είναι 19 μέτρα περίπου.

Το κόστος του έργου υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα €35 εκατ., ενώ το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια από την εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειών.

Ιάσειο Νοσοκομείο

Το ιδιωτικό νοσοκομείο Ιάσειο θα ανεγερθεί στον Δήμο Κάτω Πολεμιδιών. Μεταξύ άλλων, το νοσηλευτήριο θα περιλαμβάνει τρία άσηπτα χειρουργεία και ένα σηπτικό, 12 θαλάμους ασθενών με 30 κλίνες διανυκτέρευσης. Το δομημένο εμβαδόν του έργου είναι σε 1.950 τ.μ.

Έχει ως εκτιμώμενο κόστος κατασκευής τα €4 εκατ., ενώ οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται ότι θα διαρκέσουν περίπου 18 μήνες.

Γυναικολογική/Μαιευτική κλινική και μονάδα τεχνητής αναπαραγωγής

Κατασκευή νέου κτηρίου για γυναικολογική/μαιευτική κλινική και μονάδα τεχνητής αναπαραγωγής με εξωτερικά ιατρεία σε πέντε ορόφους, μεσοπάτωμα, ηλεκτρομηχανολογικό όροφο και τρία υπόγεια.

Το έργο θα ανεγερθεί σε δύο τεμάχια συνολικού εμβαδού 1142 τ.μ.

Τα τρία υπόγεια κρίνονται αναγκαστικά για χωροθέτηση όσον το δυνατόν περισσότερων χώρων στάθμευσης (60), ενώ για την ολοκλήρωση της απαιτούμενης παροχής χώρων στάθμευσης (100) θα χρησιμοποιηθεί και παρακείμενο οικόπεδο για ακόμη 40 χώρους στάθμευσης.

Στο ισόγειο βρίσκεται η κύρια είσοδος με καθιστικό και χώρο υποδοχής και εξωτερικά ιατρεία, καθώς και μικρή καφετέρια. Στο μεσοπάτωμα χωροθετούνται όλοι οι βοηθητικοί χώροι προσωπικού, αποθηκευτικοί χώροι και ιατρικός εξοπλισμός.

Στο δεύτερο όροφο χωροθετούνται τα μαιευτήρια με χώρο προετοιμασίας, αίθουσα ωδινών και δύο αίθουσες τοκετών, η νεογνική μονάδα και ένα σηπτικό χειρουργείο. Επίσης χωροθετούνται οι χειρουργικές αίθουσες με αποδυτήρια και χώρος ανάνηψης και αποστείρωσης.

Πάνω από τον όροφο των χειρουργείων υπάρχει μηχανολογικός όροφος για τα μηχανήματα εξυπηρέτησης των χειρουργείων και της κλινικής.

Στον τρίτο και τέταρτο όροφο, θα υπάρχουν εννέα θάλαμοι νοσηλείας μονόκλινοι και θάλαμος απομόνωσης.

Στον πέμπτο όροφο χωροθετείται η μονάδα τεχνητής αναπαραγωγής με αίθουσα ωοληψίας, εργαστήριο εμβρυολογίας, χώρο λήψης σπέρματος και σταθμό νοσηλευτών.

Τα τεμάχια στο παρόν στάδιο χρησιμοποιούνται ως αδειοδοτημένοι χώροι στάθμευσης. Βρίσκονται ακριβώς απέναντι από την υφιστάμενη κλινική ISIS με την οποία θα υπάρχει άμεση συνέργεια στη διεξαγωγή ιατρικών δραστηριοτήτων.

The Great Ocean Building

The Great Ocean Building

Πολυώροφη γραφειακή ανάπτυξη στην ενορία Τσιφλικούδια, στην τοποθεσία Τοσσούν Μπαγτζιέσσι (Δήμος Λεμεσού) με την ονομασία «The Great Ocean Building», ιδιοκτησία της εταιρείας Great Ocean Investments ltd.

Το εμβαδόν του προτεινόμενου προς ανάπτυξη τεμαχίου είναι 2313 τ.μ.

Το έργο αφορά την κατασκευή και λειτουργία αμιγώς γραφειακής, πολυώροφης ανάπτυξης ύψους 80,9 μέτρων.

Συγκεκριμένα θα αποτελείται από 21 υπέργεια επίπεδα και ένα υπόγειο, τα οποία θα περιλαμβάνουν:

  • Ένα υπόγειο επίπεδο (ηλεκτρομηχανολογικοί χώροι, αποθηκευτικοί χώροι, 24 χώροι στάθμευσης οχημάτων).
  • Ισόγειο επίπεδο με χώρο υποδοχής και πλατεία για δημόσια χρήση από το κοινό, η οποία θα συνδέει την οδό Αλεξάνδρειας με την Ακταία οδό, χώρος επιβίβασης / αποβίβασης, πέντε χώρους στάθμευσης οχημάτων και δημόσιος χώρος πρασίνου 223 τ.μ.
  • Έξι υπέργεια επίπεδα χώρων στάθμευσης.
  • Ένα επίπεδο (επίπεδο 8) με συμπληρωματικές χρήσεις όπως γυμναστήριο και εξωτερικό χώρο εκγύμνασης, καφετέρια, κουζίνα.
  • Δώδεκα επίπεδα (επίπεδα 9-17) με γραφειακούς χώρους, μικρή κουζίνα, εξωτερικό χώρο (Patio).
  • Ένα επίπεδο (επίπεδο 20) ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Γραφειακή ανάπτυξη Global Tower

globaltower

Γραφειακή ανάπτυξη στη Γερμασόγεια, με την ονομασία Global Tower, ιδιοκτησία της Radikalino Holdings Ltd. Η ανάπτυξη θα αποτελείται από ένα πολυώροφο κτήριο με κύρια χρήση τη γραφειακή.

Πιο συγκεκριμένα θα αποτελείται από οκτώ υπέργεια επίπεδα (συμπεριλαμβανομένου μεσοπατώματος) και ενός υπόγειου επιπέδου με διαμορφωμένους χώρους στάθμευσης.

Η προτεινόμενη ανάπτυξη θα έχει ύψος (στο ψηλότερό της σημείο) περίπου 29 μέτρα από το επίπεδο του δρόμου.

Το έργο θα περιλαμβάνει γραφειακούς και εμπορικούς χώρους, χώρους στάθμευσης στο ισόγειο και υπόγειο, κήπο οροφής και τοπιοτέχνηση περιμετρικά του τεμαχίου ανάπτυξης, στο νότιο και ανατολικό άκρο.

Το συνολικό εμβαδόν της ανάπτυξης (συμπεριλαμβανομένου των καλυμμένων και ακάλυπτων χώρων) ανέρχεται σε 4.753 τ.μ..

Γραφειακή ανάπτυξη στη Λάρνακα

Γραφειακή ανάπτυξη, 3,5 εκατ. ευρώ, της εταιρείας Quince Properties, στην τοποθεσία Λειβάδια.

Πρόκειται για κτήριο 12 ορόφων, ύψους 54.20 μέτρων, με συνολικό εμβαδόν 335 τ.μ., του οποίου οι κατασκευαστικές εργασίες θα ολοκληρωθούν 24 μήνες μετά την έκδοση άδειας οικοδομής.

Το έργο θα καταλαμβάνει συνολικό εμβαδό κάλυψης 335 τ.μ. και οι όροφοι 5-11 θα χρησιμοποιούνται ως γραφειακοί χώροι.

Γραφειακή ανάπτυξη στον Άγιο Αθανάσιο

Γραφειακή ανάπτυξη 10 υπέργειων επιπέδων στον Δήμο Αγίου Αθανασίου. Σε δεύτερο κτήριο που θα δημιουργηθεί θα υπάρχει χώρος στάθμευσης αποτελούμενος από ένα υπόγειο και τέσσερα υπέργεια επίπεδα. Το συνολικό εμβαδόν του τεμαχίου είναι 6.000 τ.μ.

Μεικτή ανάπτυξη στα Κάτω Πολεμίδια

Κατασκευή και λειτουργία μεικτής γραφειακής και οικιστικής ανάπτυξης της Iskario Trading, με εκτιμώμενο κόστος €36.6 εκατ.

Η ανάπτυξη στα Κάτω Πολεμίδια αφορά την ανέγερση μεικτής ανάπτυξης (οικιστική και γραφειακή) αποτελούμενη από δύο ομότυπα κτήρια τα οποία περιλαμβάνουν ένα υπόγειο επίπεδο (χώρος στάθμευσης), ένα επίπεδο που περιλαμβάνει το ισόγειο μαζί με το μεσοπάτωμα και ακόμη εννέα υπέργεια επίπεδα αποτελούμενα από διαμερίσματα και γραφεία.

Η ανάπτυξη θα υλοποιηθεί σε μία φάση και οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να αρχίσουν τον Σεπτέμβριο του 2025 και θα ολοκληρωθούν σε περίπου 30 μήνες.

Πολυώροφα κτήρια στην Πάφο

Πολυώροφη ανάπτυξη μεικτών χρήσεων στην κοινότητα Αγίου Θεοδώρου, στον Δήμο Πάφου. Το έργο της A.C. Prospecta Homes Services περιλαμβάνει συγκρότημα τεσσάρων πολυώροφων κτηρίων με 15 επίπεδα – δύο υπόγειους χώρους στάθμευσης, ισόγειο και 12 ορόφους, συνολικού ύψους 60 μέτρων.

Επιπρόσθετα, θα υπάρχουν χώροι πρασίνου, ένας χώρος εμπορικού κέντρου, χώροι στάθμευσης και κοινόχρηστοι εξωτερικοί χώροι. Το έργο θα διαθέτει καταστήματα, γραφειακούς χώρους, γυμναστήριο και πισίνες στον τελευταίο όροφο.

Το συνολικό εμβαδόν των τεμαχίων είναι 8,212 τ.μ. και για την υλοποίηση της ανάπτυξης θα παραχωρηθεί εμβαδόν 1,231.8 τ.μ. για δημόσιο χώρο πρασίνου. Το συνολικό εμβαδόν κάλυψης από την υλοποίηση των κτηρίων θα είναι 3,253 τ.μ.

Πολυώροφο κτήριο στη Λάρνακα

Πολυώροφο κτήριο διαμερισμάτων, το οποίο θα αποτελείται από 11 ορόφους και ισόγειο χώρο συνολικού ύψους 42,4 μέτρων περίπου, στον Δήμο Λάρνακας.

Το έργο της LEGAFER INVESTMENTS LIMITED, με την ονομασία «BEST WESTΕRN ZENON», θα αποτελείται από έξι ορόφους οικιστικών διαμερισμάτων, ένα μηχανολογικό όροφο, ένα όροφο παροχής υπηρεσιών ευεξίας, τρεις ορόφους χώρων στάθμευσης και roof garden.

Το κτήριο θα διαθέτει 24 διαμερίσματα. καθώς και χώρους εμπορικής χρήσης. Επίσης, η ανάπτυξη θα περιλαμβάνει υπόγειο χώρο 156 τ.μ. βάθους έξι μέτρων περίπου, ο οποίος θα εξυπηρετεί σκοπούς πυρόσβεσης.

Το συνολικό εμβαδόν της ακίνητης ιδιοκτησίας στην οποία προτείνεται να κατασκευαστεί το έργο ανέρχεται στα 1.014 τ.μ. περίπου. Το καθαρό εμβαδόν της προτεινόμενης ανάπτυξης ανέρχεται σε 996 τ.μ. περίπου. Η προτεινόμενη ανάπτυξη θα καλύπτει επιφάνεια 787 τ.μ. περίπου. Επί του παρόντος, ο χώρος χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης οχημάτων.

Oικιστικές μονάδες στην Πέγεια

Ανάπτυξη με πολυτελείς επαύλεις της εταιρείας Carducci Estate, στον Δήμο Πέγειας, ύψους €4 εκατ. Θα περιλαμβάνει 19 κατοικίες με πισίνες, η συνολική έκταση του τεμαχίου της ανάπτυξης ανέρχεται στα 11.015 τ.μ. και η έκταση των οικιστικών μονάδων ανέρχεται στα 1.750 τ.μ.

Οι οικιστικές μονάδες θα αναπτυχθούν συνολικά σε τρία επίπεδα, υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο. Στον εξωτερικό χώρο της κάθε έπαυλης θα υπάρχει πισίνα και χώρος πρασίνου και στον υπόγειο χώρο κάθε έπαυλης θα υπάρχει ένας χώρος στάθμευσης.

Δειτε Επισης

Τίτλοι ιδιοκτησίας έναντι καθορισμένου χρηματικού αντιτίμου-Πράσινο Υπουργικού στο σχέδιο πολεοδομικής αμνηστίας
Το νέο Δ.Σ. της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού-Στην προεδρία ο Κωνσταντίνος Φελλάς
Μ. Ζαχαριάδης: Αναμένεται πτώση καταθετικών επιτοκίων, σταθεροποίηση δανειστικών-Οι εκτιμήσεις του Καθ. Οικονομικών
Στα €70 εκατ. το κατασκευαστικό κόστος των νέων φοιτητικών εστιών του Παν. Κύπρου
Μειώνει το επιτόκιο κατά 0.60% η Τράπεζα Κύπρου-Απόφαση με σημαντική θετική επίδραση στους πελάτες της
Τράπεζα Κύπρου: Back to Athens με συντριπτικό «ναι» από τους μετόχους-Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας
Προς ηλεκτρική διασύνδεση με το σωστό περιεχόμενο... Κορύφωση διεργασιών για να κλειδώσει η συμφωνία
Τάκης Αράπογλου: Τα τέσσερα «συν» από την επανεισαγωγή της Τράπεζας Κύπρου στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Ανακαλύψτε οκτώ μοναδικές ευκαιρίες για διαμερίσματα στη Λευκωσία που δεν πρέπει να χάσετε
Οικιστικά ακίνητα και γραφεία σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο από την Altamira Real Estate