Ιάσειο: Νέο ιδιωτικό νοσοκομείο αποκτά η Λεμεσός

Ένα νέο ιδιωτικό νοσοκομείο αναμένεται να λειτουργήσει στη Λεμεσό στοχεύοντας στον εμπλουτισμό και την βελτίωση των υπηρεσιών ιατρικής και υγειονομικής περίθαλψης.

Πρόκειται για το ιδιωτικό νοσοκομείο με την επωνυμία «Ιάσειο», το οποίο θα ανεγερθεί στον Δήμο Κάτω Πολεμιδιών.

Για το προτεινόμενο έργο έχει εξασφαλιστεί η έγκριση της Περιβαλλοντικής Αρχής.

Το διώροφο κτήριο με ισόγειο, το οποίο θα ανεγερθεί, χωροθετείται εντός της ενορίας Αποστόλου Βαρνάβα, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών της επαρχίας Λεμεσού.

Στις κτηριακές εγκαταστάσεις του ιδιωτικού νοσοκομείου θα συμπεριλαμβάνονται:

  • Ιδιωτικό νοσηλευτήριο: 3 άσηπτα χειρουργεία και ένα σηπτικό, 12 θάλαμοι ασθενών με 30 κλίνες διανυκτέρευσης ασθενών, χώροι μαιευτηρίου, χώροι πλύσης και αποστείρωσης, σταθμοί νοσηλευτών, κοιτώνας ιατρού και υποστηρικτικοί χώροι καθαριότητας, αποδυτηρίων προσωπικού, αποθηκευτικοί χώροι και γραφεία προσωπικού).
  • Γραφειακοί χώροι – χώροι εξωτερικών ιατρείων: Χώροι αναμονής επισκεπτών, 6 ιατρεία και εξεταστήρια, αίθουσα συνεδριάσεων, γραμματεία, εξωτερικό χημείο και υποστηρικτικοί χώροι, όπως αποθηκευτικοί και μηχανολογικοί χώροι, αρχείο, χώροι υγιεινής και server room), με συνολικό εμβαδόν: 470 τ.μ.
  • Χώροι στάθμευσης συνολικής χωρητικότητας 94 οχημάτων.
  • Στο ανατολικό μέρους του τεμαχίου θα διαμορφωθεί ένας ελεγχόμενος ιδιωτικός χώρος στάθμευσης για το προσωπικό, αποτελούμενος από 21 χώρους στάθμευσης. Η είσοδος και η έξοδος των οχημάτων θα γίνονται από το ίδιο σημείο. Το συνολικό εμβαδόν φτάνει τα 456 τ.μ.
  • Στο δυτικό μέρος του τεμαχίου, περιμετρικά της οικοδομής θα διαμορφωθούν 73 συνολικά χώροι στάθμευσης για επισκέπτες, εκ των οποίων 7 για ΑΜΕΑ. Η είσοδος των οχημάτων θα γίνεται από την ανατολική πλευρά της οικοδομής, καταλήγοντας στη δυτική πλευρά (έξοδος). Το συνολικό εμβαδόν ανέρχεται στα 1.590 τ.μ.
  • Εξάλλου, χώροι στάσης ποδηλάτων θα τοποθετηθούν τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό χώρο στάθμευσης.

Η δυναμική και η αναμενόμενη επισκεψιμότητα
Κατά τη λειτουργία του έργου αναμένεται να εργοδοτηθούν συνολικά 38 άτομα, περίπου. Πιο αναλυτικά, θα εργοδοτηθούν 8 ιατροί, 13 – 15 νοσηλευτές, 6 μαίες, 6 άτομα ως λειτουργικό προσωπικό και 3 άτομα υπεύθυνα για την καθαριότητα των εγκαταστάσεων.

Επιπλέον, η ιατρική ανάπτυξη εκτιμάται ότι θα εξυπηρετεί 90 – 100 επισκέπτες ασθενείς ανά ημέρα και θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 30 ασθενείς ανά ημέρα.

Η πρόσβαση στο προτεινόμενο έργο θα γίνεται μέσω της οδού Αερόπης.

Έτοιμο εντός 18 μηνών
Το εκτιμώμενο κόστος του έργου ανέρχεται στα €4 εκατ.

Το δομημένο εμβαδόν του προτεινόμενου έργου, σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες, θα ανέλθει σε 1.950 τ.μ.. Το δομημένο εμβαδόν του ισογείου ανέρχεται στα 590 τ.μ., του 1ου και 2ου ορόφου στα 680 τ.μ., αντίστοιχα. Συγκεκριμένα, 470 τ.μ. θα αφορούν γραφειακούς χώρους και εξωτερικά ιατρεία και 1.480 τ.μ. θα αφορούν το δομημένο εμβαδόν του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου, συμπεριλαμβανομένων των χώρων των κλιμακοστασίων και των ανελκυστήρων.

Οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται ότι θα διαρκέσουν περίπου 18 μήνες.

Υπολογίζεται ότι τα φωτοβολταϊκά πλαίσια που θα εγκατασταθούν στην ανάπτυξη θα εξυπηρετούν το 25% των συνολικών αναγκών του προτεινόμενου έργου.

Ο χώρος όπου θα χωροθετηθεί η ανάπτυξη γειτνιάζει με βιοτεχνικές αναπτύξεις, και πιο συγκεκριμένα στο ανατολικό και στο νότιο του σύνορο, ενώ στα δυτικά εφάπτεται με καλλιεργημένη έκταση. Στα βόρεια, ο χώρος ανάπτυξης εφάπτεται με τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού.

Δειτε Επισης

Διαφωνεί και υποβάλλει έφεση κατά της απόφασης της ΕΚΚ για πρόστιμο η IC Markets (EU)
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού GOLD: The 12th Invest Cyprus International Investment Awards
Δικαιώνει Cyta και ΑΗΚ για τους έξυπνους μετρητές το Εφετείο-Δεν υπήρξε έκδηλη παρανομία
Η Μαρίνα Χατζημανώλη τέλεσε τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων
Επανέρχονται σταδιακά τα συστήματα της Cyta που επηρεάστηκαν από βλάβη της Crowdstrike
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Διοικητικό πρόστιμο €200.000 στην IC Markets (EU)
Χορήγηση υποτροφιών από το Enavsma Foundation
Πώς επηρεάζει τη Cyta η βλάβη στα συστήματα της Microsoft-Η ανακοίνωση της Αρχής
Η αποστολή του Lidl Kids Team Κύπρου στο Μόναχο που χάρισε θέαμα και εμπειρίες ζωής
Ανανέωση συνεργασίας Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος με TechIsland