ISIS Clinic: Νέα γυναικολογική/μαιευτική κλινική έρχεται στη Λευκωσία

Την ανέγερση νέας γυναικολογικής/μαιευτικής κλινικής και μονάδα τεχνητής αναπαραγωγής με εξωτερικά ιατρεία, στη Λευκωσία, ετοιμάζει η ISIS Medical Holdings Ltd, σε χώρο απέναντι από την υφιστάμενη κλινική.

Με βάση την περιβαλλοντική γνωμάτευση, η ανάπτυξη, η οποία πήρε το πράσινο φως, αφορά κατασκευή νέου κτηρίου για γυναικολογική/μαιευτική κλινική και μονάδα τεχνητής αναπαραγωγής με εξωτερικά ιατρεία σε πέντε ορόφους, μεσοπάτωμα, ηλεκτρομηχανολογικό όροφο, καθώς και τρία υπόγεια.

Το αιτούμενο έργο θα ανεγερθεί σε δύο τεμάχια συνολικού εμβαδού 1.142 τ.μ. σε οικιστική ζώνη.

Τα τρία υπόγεια κρίνονται αναγκαστικά για χωροθέτηση όσο το δυνατόν περισσότερων χώρων στάθμευσης (60), ενώ για την ολοκλήρωση της απαιτούμενης παροχής χώρων στάθμευσης (100) θα χρησιμοποιηθεί και παρακείμενο οικόπεδο ιδιοκτησίας του κυρίου του έργου (ISIS Medical Holdings) για ακόμη 40 χώρους στάθμευσης.

isismedical2

Στο ισόγειο του έργου θα βρίσκεται η κύρια είσοδος με καθιστικό και χώρο υποδοχής και εξωτερικά ιατρεία, καθώς και μικρή καφετέρια. Στο μεσοπάτωμα χωροθετούνται όλοι οι βοηθητικοί χώροι προσωπικού, αποθηκευτικοί χώροι και ιατρικός εξοπλισμός.

Στο δεύτερο όροφο χωροθετούνται τα μαιευτήρια με χώρο προετοιμασίας, αίθουσα ωδινών και δύο αίθουσες τοκετών, η νεογνική μονάδα και ένα σηπτικό χειρουργείο. Εξάλλου, χωροθετούνται οι χειρουργικές αίθουσες με αποδυτήρια και χώρος ανάνηψης και αποστείρωσης. Πάνω από τον όροφο των χειρουργείων θα εγκατασταθεί μηχανολογικός όροφος για τα μηχανήματα εξυπηρέτησης των χειρουργείων και της κλινικής.

isismedical3

Στον τρίτο και τέταρτο όροφο, θα υπάρχουν εννέα θάλαμοι νοσηλείας μονόκλινοι και θάλαμος απομόνωσης.

Στον πέμπτο όροφο χωροθετείται η μονάδα τεχνητής αναπαραγωγής με αίθουσα ωοληψίας, εργαστήριο εμβρυολογίας και σταθμό νοσηλευτών.

isismedical4

Τα τεμάχια, στα οποία θα ανεγερθεί η κλινική, στο παρόν στάδιο χρησιμοποιούνται ως αδειοδοτημένοι χώροι στάθμευσης. Βρίσκονται ακριβώς απέναντι από την υφιστάμενη κλινική ISIS, με την οποία θα υπάρχει άμεση συνέργεια στη διεξαγωγή ιατρικών δραστηριοτήτων.

Στα 400 μέτρα νοτιοανατολικά βρίσκεται ο χώρος του πρώην Hilton (ξενοδοχείο Landmark), ενώ στα 800 μέτρα βορειοδυτικά ανεγείρονται ψηλά κτήρια.

Σε Λευκωσία και Λεμεσό
Η κλινική πήρε το όνομά της από την αρχαία Αιγύπτια θεά της γονιμότητας, την Ίσιδα. Το 2006, ο Δρ. Ανδρέας Μαυρίδης, σύμβουλος μαιευτήρας και γυναικολόγος, επέστρεψε στην Κύπρο μετά από 16 χρόνια εμπειρίας σε κορυφαία νοσοκομεία και κλινικές γονιμότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μετά την επιστροφή του, ίδρυσε την Κλινική ISIS στη Λευκωσία, το 2009. Το εξειδικευμένο ιδιωτικό ιατρικό κέντρο συνδυάζει την φροντίδα των ασθενών με την τεχνολογία αιχμής, αποτελώντας σημείο αναφοράς στις υπηρεσίες γονιμότητας και γυναικολογικών υπηρεσιών.

Ο Δρ. Σώζος Φασουλιώτης, ειδικός γονιμότητας με εμπειρία στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ, μαζί με τον Δρ. Σόλωνα Ριρή, ειδικό στην προηγμένη λαπαροσκοπική χειρουργική, εντάχθηκαν στην Κλινική ISIS για να βελτιώσουν περαιτέρω τις ιατρικές υπηρεσίες.

Το 2021, η ISIS Clinic επέκτεινε την παρουσία της ανοίγοντας μια δεύτερη κλινική στη Λεμεσό.

Δειτε Επισης

Σε λειτουργία η Ακαδημία της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων «Professional Skills Academy»
Ανοίγει ξανά μετά από δέκα χρόνια τις πύλες του το Δασικό Κολλέγιο... Το πρόγραμμα που θα προσφέρει
Finvasia: Υγειονομική περίθαλψη με... γιατρικό την καινοτομία-Πώς ένας ινδικός όμιλος στην Κύπρο αλλάζει τον τομέα της υγείας
Εικονικός Μαραθώνιος Πάφου: Τα έργα Πολιτικής Συνοχής όπως δεν τα έχετε ξαναδεί
5η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2023: Η Philip Morris International επιδεικνύει σαφή πρόοδο προς την επίτευξη του σκοπού της
Universal Life: Στηρίζει τη νέα γενιά επιστημόνων και επιβραβεύει την αριστεία
Ετήσια αύξηση κύκλου εργασιών στις υπηρεσίες, μείωση στις μεταφορές το πρώτο τρίμηνο
Η Purpose Communications γιορτάζει την «Παγκόσμια Ημέρα Δημοσίων Σχέσεων 2024»
Το AUB Mediterraneo δέχεται φοιτητές με απολυτήριο των Δημοσίων Λυκείων της Κύπρου
Πετρολίνα: Προσφορά ζωής μέσω αιμοδοσίας εις μνήμη Δημήτρη Λευκαρίτη