Metropolitan: Το νέο ιδιωτικό νοσοκομείο της Πάφου

Νέο ιδιωτικό νοσοκομείο αναμένεται να ανεγερθεί στην Πάφο, εμπλουτίζοντας τον χάρτη της υγείας στην εν λόγω επαρχία.

Το Metropolitan Private Hospital θα λειτουργήσει στην κοινότητα Μεσόγη της Επαρχίας Πάφου. Με στόχο την εξασφάλιση της πολεοδομικής άδειας υποβλήθηκε ενώπιον του Τμήματος Περιβάλλοντος σχετική αίτηση μαζί με περιβαλλοντική μελέτη.

Τι θα περιλαμβάνει
Με βάση την περιβαλλοντική γνωμάτευση, το προτεινόμενο έργο αποτελείται από δύο κτήρια, το ιδιωτικό νοσοκομείο και το κτήριο των γραφείων.

Το ιδιωτικό νοσοκομείο, για το οποίο η Περιβαλλοντική Αρχή άναψε το πράσινο φως, θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μονάδες τεχνητού νεφρού, ενδοσκόπησης, λιθοτριψίας, αποκατάστασης, νεκροτομείο, ακτινοδιαγνωστικό κέντρο, επείγοντα περιστατικά, διαγνωστικά τμήματα, γραφεία, χειρουργεία, μαιευτική, εντατική μονάδα θεραπείας και θαλάμους ασθενών.

metropolitannosokomeio2

Το ύψος του κύριου κτηρίου του ιδιωτικού νοσοκομείου θα είναι 17 μέτρα περίπου και το ύψος του κτηρίου που θα αποτελείται από τα γραφεία ιατρών και το φαρμακείο θα είναι 19 μέτρα, περίπου.

Υπενθυμίζεται ότι το Metropolitan Private Hospital ανακοίνωσε την έκδοση της άδειας ιδρύσεώς του, την 19η Σεπτεμβρίου 2023, ως ιδιωτικό νοσηλευτήριο στην Πάφο.

Σύγχρονο ιδιωτικό νοσηλευτήριο
Πρόκειται, όπως αναφέρθηκε, για ένα σύγχρονο, υψηλών προδιαγραφών ιδιωτικό νοσηλευτήριο 14.000 τ.μ., που διαθέτοντας επτά, πλήρως εξοπλισμένα χειρουργεία, υπερσύγχρονο τμήμα επειγόντων περιστατικών, 75 κλίνες, μονάδα εντατικής θεραπείας και γραφεία ιατρών, στοχεύει να αποτελέσει ορόσημο της παροχής υπηρεσιών υγείας στην Κύπρο.

metropolitannosokomeio3

Η νέα ανάπτυξη στοχεύει στην παροχή υψηλής ποιότητας, ολοκληρωμένων, αποτελεσματικών και ασφαλών υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης από επαγγελματίες υψηλής ειδίκευσης και μέσω της τελευταίας τεχνολογίας.

Οι ώρες λειτουργίας του νοσοκομείου θα είναι οι τυπικές των ιδιωτικών νοσοκομείων δηλαδή για τα ιατρεία 09:00-20:00 και για τις Πρώτες Βοήθειες ολόκληρο το 24ωρο.

Με βάση τη μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον, η οποία είχε κατατεθεί το 2021, το εκτιμώμενο κόστος του έργου υπολογίζεται να είναι πέραν των €35 εκατ. και αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά την παρέλευση δύο ετών από την εξασφάλιση όλων των απαιτούμενων αδειών.

Δειτε Επισης

Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνώριση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών