Εξετάζοντας τις κύριες αιτίες της αύξησης στις τιμές ακινήτων

Η επένδυση σε ακίνητα είναι μια αξιόπιστη και σταθερή επιλογή για εκατομμύρια επενδυτές σε όλο τον κόσμο. Οι επενδυτές επιλέγουν τα ακίνητα λόγω της δυνατότητάς τους να παρέχουν σταθερό εισόδημα μέσω της ενοικίασης και της ανόδου της αξίας τους με την πάροδο του χρόνου.

Επιπλέον, ο τομέας των ακινήτων παρέχει ευκαιρίες για διαφοροποίηση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου, καθώς οι επενδυτές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ διαφόρων τύπων ακινήτων, όπως κατοικίες, εμπορικά κτίρια ή ακίνητα για επαγγελματική χρήση. Αυτή η διαφοροποίηση συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου και την αύξηση της απόδοσης του επενδυτικού χαρτοφυλακίου.

Το real estate αποτελεί ισχυρό παράγοντα και για την οικονομική ανάπτυξη κάθε χώρας. Η κατασκευή και η ανάπτυξη ακινήτων δημιουργεί θέσεις εργασίας, προάγει την ανάπτυξη του τοπικού εμπορίου και συμβάλλει στην ενίσχυση της οικονομικής βάσης μιας χώρας. Ως εκ τούτου, η ανάπτυξη του τομέα των ακινήτων αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την οικονομική ευημερία και τη βιωσιμότητα μιας χώρας.

Η αύξηση που καταγράφεται στις τιμές ακινήτων τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, είναι τροχοπέδη για τον Κλάδο, που θέλει και παλεύει να εξελιχθεί και να ξεπεράσει την κάθε κρίση. Κανείς, για να εντοπίσει τα ζητήματα που δυσχεραίνουν τον έργο των επαγγελματιών του χώρου πρέπει να μελετήσουν τι αιτίες της ανόδου των τιμών στο real estate.

Είναι το κατασκευαστικό κόστος ο κύριος λόγος που αυξάνει τις τιμές των ακινήτων τα τελευταία δύο χρόνια; Ποιοι άλλοι παράγοντες επηρέασαν ιστορικά τις τιμές στην Κύπρο και ποιοι θα πρωταγωνιστήσουν κατά το 2024; Καίρια ερωτήματα που θα απαντηθούν από τον Κίκη Αθηνοδώρου, MRICS, Διευθυντή, Kikis Athinodorou & Associates LLC.

Ο κ.Αθηνοδώρου θα μιλήσει ακόμη για την τεχνολογία και πως επηρεάζει τους κύριους εμπορικούς άξονες και τα εμπορικά ακίνητα αλλά και για τις καινούργιες συνήθειες και lifestyle και πως επηρεάζουν την ζήτηση.

Την ομιλία του με τίτλο «Εξετάζοντας τις κύριες αιτίες της αύξησης στις τιμές ακινήτων κατά το 2024» θα φιλοξενήσει το 18ο Συνέδριο και Έκθεση Ανάπτυξης Γης, Σχεδιασμού και Κατασκευής Κτιρίων που παρουσιάζει η Altia και πραγματοποιείται την Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024 στο Ξενοδοχείο Hilton Nicosia.

Περισσότερα από τριάντα χρόνια εμπειρίας

Ο Κίκης Αθηνοδώρου MRICS είναι ιδρυτής και Διευθύνοντας Σύμβουλος της Kikis Athinodorou & Associates LLC. Με περισσότερα από τριάντα χρόνια εμπειρίας στην κυπριακή αγορά ακινήτων και με ένα εκτεταμένο στρατηγικό δίκτυο συνεργατών και πληροφοριών παρέχει μακροχρόνια, αξιόπιστες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε τοπικά ιδρύματα, ιδιωτικές και δημόσιες εταιρείες, καθώς και σε ιδιώτες.

Συμβουλεύει για ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων σε διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και χρηματοδότησης, ενώ η τεχνογνωσία του συμβάλει σε αποφάσεις δικαστηρίων και εκτιμήσεις περιουσιακών στοιχείων δημόσιων εταιρειών. Από το 1995 ο Κίκης Αθηνοδώρου MRICS ηγείται ομάδας 10 πιστοποιημένων εκτιμητών και ελεγκτών ποιότητας και επιδιώκει την συνεχόμενη βελτίωση της ποιότητας και τη συμμόρφωση με τα διεθνή επαγγελματικά και ηθικά πρότυπα.

Ο ίδιος είναι πιστοποιημένος Chartered Surveyor και RICS Registered Valuer ενώ η εταιρεία του είναι έχει την πιστοποίηση RICS Regulated Firm. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του CIPA και Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιστημόνων Εκτιμητών Ακινήτων Κύπρου.

Τα βασικά θέματα ανάλυσης κατά το Συνέδριο

Το Συνέδριο και Έκθεση Ανάπτυξης Γης, Σχεδιασμού και Κατασκευής Κτιρίων περιλαμβάνει για άλλη μια χρονιά πλούσια θεματολογία. Στο επίκεντρό της βρίσκεται η κατασκευή, ο σχεδιασμός και τη διακόσμηση κτιρίων. Η διοργάνωση θα φιλοξενήσει όλους τους εμπλεκόμενους του τομέα, ενώνοντας την ιδέα με την εκτέλεση των έργων.

Στα βασικά ζητήματα προς ανάλυση οι εξελίξεις στον χώρο των ακινήτων και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης που θα παρουσιάσει ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος θα είναι από τους ομιλητές του θεσμού.

Θα συζητηθεί, επιπρόσθετα, το μέλλον του Real Estate σε Κύπρο αλλά και Ευρώπη, ενώ, σε τοπικό επίπεδο ανάλυση θα γίνει και ως προς πώς αλλάζει η διαδικασία αδειοδότησης με το νέο Σύστημα Αδειών.

Συζητήσεις Στρογγυλής Τραπέζης θα απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα όπως το τι σημαίνει για τους επαγγελματίες του τομέα το νέο σύστημα αδειοδότησης και πώς γίνεται η διαχείριση των έργον υπό το μεταβαλλόμενο κόστος δομικών υλικών.

Στο πλαίσιο πάνελ οι ομιλητές θα προχωρήσουν επίσης σε εισηγήσεις για άμβλυνση του προβλήματος του εργατικού δυναμικού όπως και σε κατάθεση απόψεων σχετικά με την κατασκευαστική βιομηχανία σε ρυθμούς υπερθέρμανσης.

Δηλώστε συμμετοχή και μάθετε, τέλος, το πώς η τεχνολογία μετασχηματίζει τον τομέα του real estate (Proptech) και ποιες είναι οι ευκαιρίες και προοπτικές από τα κτίρια του μέλλοντος.

Ποιους ενδιαφέρει

Το Συνέδριο και η Έκθεση απευθύνονται σε:

  • Εταιρείες Ανάπτυξης Γης
  • Κατασκευαστικές Εταιρείες
  • Εργολάβους
  • Κτηματομεσιτικά Γραφεία
  • Εκτιμητές ακινήτων
  • Μελετητές
    • Αρχιτέκτονες o Πολιτικοί Μηχανικοί
    • Άλλοι εξειδικευμένοι μελετητές
  • Σχεδιαστές εσωτερικού χώρου
  • Εταιρείες Υλικών Οικοδομής: Παραγωγοί, Εισαγωγείς, Διανομείς Υλικών Οικοδομής
  • Σχετικές Κυβερνητικές Υπηρεσίες και Ρυθμιστικές Αρχές
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Χρηματοοικονομικούς Οργανισμούς και Επαγγελματικές Υπηρεσίες
  • Τράπεζες και άλλους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς
  • Λογιστικά/ελεγκτικά/φοροτεχνικά γραφεία
  • Δικηγορικά γραφεία
  • Εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων και περιουσιακών στοιχείων
  • Θεσμικούς Επενδυτές

Πληροφορίες

Για το πρόγραμμα του Συνεδρίου κάντε κλικ εδώ.

Για εγγραφές κάντε κλικ εδώ.

Πληροφορίες

Κύριος Χορηγός: Altia

Στρατηγικός συνεργάτης: PwC Κύπρου

Χορηγός της συζήτησης «Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων»: ECOMMBX

Χορηγός (μέχρι σήμερα): MUSKITA Aluminium Industries

Εκθέτης (μέχρι σήμερα): NetU

Με την στήριξη (μέχρι σήμερα): Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ), Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Ο.Σ.Ε.Ο.Κ.), Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, RICS, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου, Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου, Σύνδεσμος Επιστημόνων Εκτιμητών Ακινήτων Κύπρου, Σύνδεσμος Επιστημόνων Επιμετρητών Οικονομολόγων Κατασκευών Κύπρου (ΣΕΕΟΚΚ), Σύνδεσμος Κτηματομεσιτών Επιχειρηματιών Κύπρου (Σ.Κ.Ε.Κ.), Συμβούλιο Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών Οικοδομικών

Οργανωτής: ΙΜΗ

Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN (Cyprus Business News), περιοδικό ΙΝ Βusiness, πόρταλ REPORTER, SUPER FM

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

CNP Ασφαλιστική και Πυροσβεστική ενημέρωσαν το κοινό για πρόληψη και κατάσβεση πυρκαγιάς
Συναντήσεις Χατζημανώλη στην Κίνα με στελέχη ναυτιλιακών, ναυλομεσιτικών γραφείων και τραπεζών
Αφροδίτη Ψαρά και Γιώργος Ψαράς: Είναι μεγάλη μας τιμή που έχουμε ξεχωρίσει σε αυτόν τον τομέα (vid)
Επίσημη παρουσίαση του Δείκτη Χρηματοοικονομικής Ευημερίας
Professional Services: Η νέα γενιά καταθέτει οράματα, φιλοδοξίες και προβληματισμούς
Σοφία Βορκά: Αποτέλεσμα καθημερινής εργασίας για μια βιώσιμη ζωή στο σπίτι η βράβευση της IKEA (vid)
Προς πώληση έργα του Sovereign Art Foundation Student Prize Cyprus 2024
Διάκριση Δήμου Αγλαντζιάς για το πρόγραμμα της Coca-Cola στην Κύπρο «Zero Drop-Aποστολή Νερό»
Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)