Κισσόνεργα: Έγινε το πρώτο ουσιαστικό βήμα για τη μαρίνα Πάφου

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κισσόνεργας χαιρετίζει την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου προσφοροδότησης για την εξεύρεση συμβούλων για την ετοιμασία των όρων προσφορών για την μαρίνα στην Κισσόνεργα, παρόλο που αυτό είναι βασικά το πρώτο βήμα στην χρονοβόρα διαδικασία κατασκευής του έργου.

Ο κοινοτάρχης Κισσόνεργας Γιώργος Στυλιανού διευκρίνισε στο ΚΥΠΕ ότι αυτό είναι το πρώτο ουσιαστικό βήμα στην όλη διαδικασία και υπενθύμισε ότι αφού επιλεγεί ο συμβουλευτικός οίκος που θα ετοιμάσει τα έγγραφα για την προκήρυξη των προσφορών και δεδομένου ότι δεν θα υπάρξουν ενστάσεις και δικαστικές διαμάχες, τότε θα κατακυρωθεί η προσφορά στον επιτυχόντα συμβουλευτικό οίκο.

Αφού κατακυρωθεί η προσφορά στον συμβουλευτικό οίκο, θα του δοθεί χρονικό περιθώριο για ετοιμασία των όρων των προσφορών, πρόσθεσε.

Αυτό, είπε, αναμένεται να γίνει πριν το τέλος του 2024. Ακόμα και αν οι όροι ετοιμαστούν και οι προσφορές για την κατασκευή της μαρίνας προκηρυχτούν περί τα τέλη του 2024, θα πρέπει να δοθεί χρόνος στους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες για την ετοιμασία της προσφοράς / πρότασης τους, και επιπρόσθετα χρειάζεται χρόνος για αξιολόγηση των προτάσεων, κλπ.

Ο κ. Στυλιανού τόνισε ότι, με αυτά τα δεδομένα, δεν αναμένεται να αρχίζει η κατασκευή της μαρίνας στην Κισσόνεργα πριν τα τέλη του 2025.

Παρόλα αυτά, το Κοινοτικό Συμβούλιο Κισσόνεργας θεωρεί θετική εξέλιξη την ολοκλήρωση αυτού του πρώτου σταδίου και ελπίζει ότι αυτή την φορά το έργο της μαρίνας θα προχωρήσει και ότι η κυβέρνηση αν και όταν χρειαστεί θα δείξει την πολιτική τόλμη που απαιτείται για ολοκλήρωση του έργου, ειδικά σε ότι αφορά την διαχείριση ενστάσεων και προσφυγών.

Δυστυχώς, σημείωσε, οι προσφυγές που έγιναν στην προηγούμενη προκήρυξη του διαγωνισμού προκάλεσαν καθυστέρηση πέραν των 15 χρόνων. Αυτό καθυστέρησε τους σχεδιασμούς για την ανάπτυξη της Κισσόνεργας που αφορούν την κατασκευή κυματοθραυστών στην περιοχή 'Πότιμα' για προστασία της ακτογραμμής από την διάβρωση και την παράλληλη ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου της κοινότητας, κατέληξε.

Δειτε Επισης

Όμιλος Domenica: Επιτυχής ολοκλήρωση του «Universal Residences»-Μια εξαιρετική εμπειρία διαβίωσης
Ask Wire: Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο τον Μάρτιο
ΥΠΕΣ: Τα έργα που προγραμματίζονται-Αναθεώρηση στεγαστικών, «Ιππόδαμος» και «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω»
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα