ΚΥ Λινόπετρας ΟΚΥπΥ: Δίπλα στους πολίτες για προληπτική και θεραπευτική φροντίδα

ΤΗΣ ΔΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΖΑΜΠΑΚΚΙΔΟΥ*

Το Κέντρο Υγείας Λινόπετρας του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), είναι ένα σύγχρονο Κέντρο, στην καρδιά της πόλης, το οποίο παρέχει ένα ευρύ και ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών και ανήκει στο Παγκύπριο δίκτυο με τα υπόλοιπα 37 Κέντρα Υγείας του Οργανισμού, υπό τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Το ΚΥ Λινόπετρας λειτουργεί με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, το οποίο αποτελείται από έμπειρους προσωπικούς και ειδικούς ιατρούς και καταρτισμένο προσωπικό που είναι αφοσιωμένο στη φροντίδα των ασθενών. Το Κέντρο, το οποίο διαθέτει δωρεάν χώρους στάθμευσης για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ασθενών/επισκεπτών, παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες:

  • Νοσηλευτικές Υπηρεσίες: Προσφέρονται αιμοληψίες καθημερινά από τις 7:30π.μ έως τις 10:00 π.μ, αλλαγές πληγών, ενεσοθεραπεία, καρδιογράφημα και εμβολιασμός (γρίπης, πνευμονιοκόκκου, κοκκύτη, έρπητα ζωστήρα κλπ) για τους εγγεγραμμένους στους προσωπικούς ιατρούς του κέντρου.
  • Εξειδικευμένη Περίθαλψη από ειδικούς γιατρούς: Στο ΚΥ παιδίατρος και ενδοκρινολόγος είναι διαθέσιμοι κατόπιν ραντεβού για εξετάσεις και συμβουλές.
  • Ειδικά Ιατρεία: Παρέχεται ιατρείο νοσηλευτικής συμβουλευτικής για το διαβήτη, αντιμετώπιση διαβητικού ποδιού και έλεγχος σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.
  • Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική: Το ΚΥ Λινόπετρας προσφέρει κοινοτική νοσηλευτική υπηρεσία για συμβουλευτικές συναντήσεις ή επισκέψεις στο σπίτι για νοσηλευτικές πράξεις.
  • Κυβερνητικές Υπηρεσίες: Στον ίδιο χώρο στεγάζονται οι κυβερνητικές υπηρεσίες εμβολιασμού για το COVID-19, οδοντιατρικές υπηρεσίες και προληπτικός μαστογραφικός έλεγχος.
  • Σταθμός Ασθενοφόρων: Διαθέτει σταθμό ασθενοφόρου για άμεση ανταπόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Σε ότι αφορά τις υπηρεσίες του Κέντρου όπως αιμοληψίες, αλλαγές πληγών και περιποίηση τραύματος, ενεσοθεραπεία, καρδιογράφημα και χορήγηση εμβολίων (γρίπης, πνευμονιοκόκκου, κοκκύτη, έρπητα ζωστήρα κτλ), παρέχονται δωρεάν σε όσους είναι εγγεγραμμένοι στους προσωπικούς ιατρούς του ΟΚΥπΥ, χωρίς διευθέτηση ραντεβού.

Ο ΟΚΥπΥ, αναγνωρίζοντας ότι η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αποτελεί βασικό πυλώνα του συστήματος υγείας και καθοριστική για την προαγωγή της υγείας και ευημερίας των πολιτών, αναβαθμίζει τα Κέντρα Υγείας που διαθέτει ανά το Παγκύπριο, παρέχοντας σε όλους ανεξαιρέτως του πολίτες προληπτική και θεραπευτική φροντίδα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΚΥ Λινόπετρας επισκεφθείτε την ιστοσελίδα ή καλέστε στο 25804100.

*Ιατρός ΚΥ Λινόπετρας

Δειτε Επισης

Οι απολαβές των CEOs μεγάλων εταιρειών-Πόσο αμείφθηκαν το 2023
Το Ιsland Charitable Foundation δέχεται αιτήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25
Απογευματινή εκδήλωση της Gaggenau στη Λευκωσία
Εκδήλωση στο ΤΕΠΑΚ με θέμα «Ευρωεκλογές 2024: Οι νέοι/νέες στην πρώτη γραμμή»
The Glowmorous Dinner: Φιλανθρωπικό δείπνο από το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ξένοι ομιλητές στο 9ο Cyprus Professional Services Conference
Το 7ο Cyprus HealthCare Conference ακτινογραφεί το ΓεΣΥ
Open Day για σπουδές αισθητικής στο Cyprus College Λεμεσού
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου και Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου
Αδυνατούν να διαχειριστούν αποτελεσματικά την κινητικότητα του ανθρώπινου δυναμικού τους οι επιχειρήσεις