Εκδήλωση στο ΤΕΠΑΚ με θέμα «Ευρωεκλογές 2024: Οι νέοι/νέες στην πρώτη γραμμή»

Εκδήλωση με θέμα «Ευρωεκλογές 2024: Οι νέοι/νέες στην πρώτη γραμμή», διοργανώνει το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και το Γραφείο Διεθνούς Κινητικότητας Erasmus του Πανεπιστημίου.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των νέων της Κύπρου στις επικείμενες ευρωπαϊκές εκλογές και να τους δώσει βήμα για να εκφράσουν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους πάνω σε θέματα που τους αγγίζουν άμεσα, συμβάλλοντας έτσι στη διαμόρφωση ενός κοινού ευρωπαϊκού μέλλοντος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Μαΐου 2024, στις 18:00, στο Κτήριο του ΤΕΠΑΚ «Τάσσος Παπαδόπουλος» (Αμφιθέατρο 2), στη Λεμεσό.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης και η Εκπρόσωπος της Φοιτητικής Ένωσης του Πανεπιστημίου (ΦΕΤΕΠΑΚ), Νάντια Κωνσταντίνου. Θα μιλήσει, επίσης, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Χάρης Γεωργιάδης, με θέμα «20 χρόνια Κύπρος στην ΕΕ».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα γίνει παρουσίαση του Choose4Cyprus, του ηλεκτρονικού συμβούλου ψήφου που αναπτύχθηκε από το ΤΕΠΑΚ και αποτελεί ορόσημο στις προεκλογικές εκστρατείες των τελευταίων χρόνων στην Κύπρο.

Το Choose4Cyprus έχει ως στόχο να βοηθήσει τους πολίτες να ενημερωθούν για τις θέσεις των κομμάτων που κατέρχονται στις ευρωεκλογές πάνω σε μια σειρά από θέματα που βρίσκονται ψηλά στην ευρωπαϊκή και κυπριακή επικαιρότητα. Η παρουσίαση θα γίνει από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του ΤΕΠΑΚ, Βασιλική Τρίγκα.

Θα ακολουθήσει δημόσια συζήτηση με τη συμμετοχή των Ευρωβουλευτών Λουκά Φουρλά (ΔΗΣΥ) και Γιώργο Γεωργίου (ΑΚΕΛ) και της υποψήφιας Ευρωβουλεύτριας Ανδρομάχης Σοφοκλέους(VOLT).

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

Δειτε Επισης

Εξορθολογισμό του ρυθμού αύξησης του κρατικού μισθολογίου ζητά η ΟΕΒ-«Να μην επιστρέψουμε στα παλιά»
Aυξήσεις 1,5% στους μισθούς μετά από 15 χρόνια-Η συμφωνία ΥΠΟΙΚ,ΣΕΚ,ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ
Η αποστολή του Lidl Kids Team Κύπρου στο Μόναχο που χάρισε θέαμα και εμπειρίες ζωής
Αιφνιδίασαν την Λευκωσία για το τερματικό οι Κινέζοι...«Άλλα μας έδειχναν και άλλα έπραξαν τελικά»
Ανανέωση συνεργασίας Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος με TechIsland
Τέρμα οι Κινέζοι από το τερματικό στο Βασιλικό-Αποχωρούν πυροβολώντας κατά της ΕΤΥΦΑ
Κίνα: Σημαντική ανάπτυξη για την κινεζική ναυπηγική βιομηχανία το πρώτο εξάμηνο
4ο Cyber Security Conference: Ο Allan Boardman στην Κύπρο
Ετοιμάζεται να βάλει το αποτύπωμα της στην Ελληνική η Eurobank-Εις Σεπτέμβριο τα σπουδαία
Είκοσι χρόνια CSC Christodoulou-Επετειακή εκδήλωση στην παρουσία συνεργατών και πελατών της εταιρείας