Το 7ο Cyprus HealthCare Conference ακτινογραφεί το ΓεΣΥ

Οι ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας, οι μεταβαλλόμενες ανάγκες ενός γηράσκοντος πληθυσμού, οι πληθωριστικές πιέσεις και οι προκλήσεις στην οικονομία αλλάζουν άρδην τον τομέα της υγείας.

O ρόλος των εθνικών συστημάτων υγείας είναι νευραλγικός. Στην Κύπρο, το ΓεΣΥ καλείται να εξελιχθεί σε προηγμένο εργαλείο παροχής ιατρικών υπηρεσιών, μέσω μιας ολιστικής προσέγγισης όπου τα προβλήματα αμβλύνονται και οι δυσχέρειες στον επιχειρησιακό συντονισμό περιορίζονται στο μέγιστο βαθμό.

Σε μια μεγάλη θεματική που καλύπτει πλήρως το φάκελο «ΓεΣΥ»,το 7ο Cyprus HealthCare Conference επανέρχεται, πανέτοιμο να αναλύσει τη σημερινή κατάσταση και να προσφέρει ιδέες και εισηγήσεις για ένα βελτιωμένο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Ο θεσμός θα δώσει το βήμα ώστε οι εμπλεκόμενοι φορείς να αναλύσουν τις απόψεις τους, με κοινό στόχο ένα ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας που διατηρεί και ενισχύει την ποιοτική εξυπηρέτηση του ασθενούς.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας και ακούστε από κοντά τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Δαμιανό να σκιαγραφεί την πορεία του ΓεΣΥ και να παρουσιάζει μέτρα υλοποίησης για περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών και άμβλυνση των προβλημάτων που ταλανίζουν τους πολίτες.

Η υγεία αποτελεί ένα από τα θεμέλια της ευημερίας μιας κοινωνίας. Η δημιουργία και υλοποίηση ενός αποτελεσματικού και βιώσιμου συστήματος υγείας είναι μια πρόκληση που αντιμετωπίζουν πολλές κυβερνήσεις παγκοσμίως.

Ο Robert Yates, Executive Director Centre for Universal Health, Chatham House θα ακολουθήσει του χαιρετισμού του Υπουργού για να εστιάσει στα μοντέλα που εφαρμόζονται με επιτυχία στο εξωτερικό, και θα προτείνει βέλτιστες πρακτικές που θα μπορούσαν να υιοθετηθούν στην Κύπρο. Κατά την παρουσίασή του θα παραθέσει και διδάγματα αλλά και παραδείγματα προς αποφυγή.

Στη συνέχεια το λόγο θα πάρει ο πρώην Υπουργός Υγείας, Δρ. Γιώργος Παμπορίδης, για μία ομιλία με θέμα την πορεία προς ένα καθολικό και ισότιμο σύστημα υγείας.

Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον έχει η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με τίτλο «Πώς θα επιτευχθεί η ποιοτική αναβάθμιση του ΓεΣΥ».

Τα πρωτόκολλα ποιότητας και η ενίσχυση της αριστείας και η ανάγκη για εποπτεία και έλεγχο για διασφάλιση της ποιότητας στην παροχή υπηρεσιών υγείας θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης. ΟΚΥπΥ και ΟΑΥ θα συζητήσουν το πώς ο προϋπολογισμός του ΓεΣΥ μπορεί να συγκρατηθεί εντός αποδεκτών πλαισίων χωρίς να διολισθήσει η ποιότητα των υπηρεσιών.

Στο πάνελ θα συμμετάσχει ο Μαρίνος Καλλής, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥπΥ και η Δρ. Μόνικα Κυριάκου, Ανώτερη Λειτουργός του ΟΑΥ.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Προεδρεύων του Συνεδρίου, Δρ. Χρίστος Πέτρου, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πρόγραμμα Φαρμακευτικής – Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών Υγείας, στη Σχολή Επιστημών Ζωής και Υγείας, του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας.

Η ανάλυση του ΓεΣΥ δεν ολοκληρώνεται εδώ, αφού η διοργάνωση θα δώσει τη δυνατότητα στο κοινό να δει για πρώτη φορά, τα ευρήματα μεγάλης έρευνας που πραγματοποίησε το ΙMR/University of Nicosia™, σχετικά με το πόσο έχει βελτιωθεί το σύστημα κατά τη διάρκεια της πρώτης του πενταετίας και ποιο το πλαίσιο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Η έρευνα έριξε φως στο πώς βρίσκουν οι πολίτες την ποιότητα των υπηρεσιών και ποιες αλλαγές ή και βελτιώσεις θα ήθελαν να δουν στο μέλλον. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιάσει η Διευθύνουσα Σύμβουλος, ΙMR/University of Nicosia™, Χριστίνα Κοκκάλου.

Ακολούθως τα ευρήματα θα τύχουν ανάλυσης από εμπλεκόμενους φορείς. Ειδικότερα, στη σκηνή του γεγονότος θα βρεθούν για να σχολιάσουν τα ευρήματα ο Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ), ο Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου, Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτών Ιατρών Κύπρου (ΕΝΙΚ) και η Μαριάννα Φόρτωμα, Διευθύντρια Επιχειρησιακής Ανάπτυξης και Μάρκετινγκ, Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Επικεφαλής της Μονάδας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Ελληνική Τράπεζα, Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Η θεματολογία

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί την Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024 στο Ξενοδοχείο Hilton Nicosia και θα εξετάσει, τις διάφορες πτυχές που αφορούν τον τομέα της υγείας και θα αναλύσει διεθνώς υιοθετημένες βέλτιστες πρακτικές για εθνικά συστήματα υγείας, με εστίαση στα μοντέλα που έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία σε άλλες χώρες και στα διδάγματα που μπορούν να αντληθούν για την Κύπρο.
Επιπλέον, θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων σε πάνελ για την ποιοτική αναβάθμιση του ΓεΣΥ. Θέματα όπως τα πρωτόκολλα ποιότητας, η ενίσχυση της αριστείας, η ανάγκη για εποπτεία και έλεγχος για διασφάλιση της ποιότητας στην παροχή υπηρεσιών, καθώς και η διατήρηση και ενίσχυση της ποιοτικής εξυπηρέτησης των ασθενών στα νοσηλευτήρια, θα βρίσκονται στο επίκεντρο της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης.

Σπουδαίοι ομιλητές και εμπειρογνώμονες θα διερευνήσουν επίσης την επίδραση της τεχνολογίας και τις αλλαγές στις απαιτήσεις των ασθενών, ενώ έρευνα θα παρουσιάσει τις προσδοκίες των πολιτών για το ΓεΣΥ μία πενταετία από την πρώτη μέρα εφαρμογής του. Αφού σχολιαστούν τα ευρήματά της από εμπλεκόμενους φορείς, ο θεσμός θα δώσει χώρο ώστε να συζητηθεί και το επενδυτικό τοπίο στον ιατρικό τομέα της Κύπρου με εστίαση στις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που προσφέρει.

Σε ποιους απευθύνεται

Το Συνέδριο ενδιαφέρει επαγγελματίες από όλο τον κύκλο υπηρεσιών υγείας καθώς και στα οργανωμένα σύνολα των δικαιούχων, ανάμεσά τους:

  • Ιδιωτικά νοσηλευτήρια εντός και εκτός ΓΕΣΥ
  • Προσωπικό και Ειδικούς Ιατρούς
  • Γιατρούς εκτός ΓΕΣΥ
  • Επιστημονικές Εταιρείες, Κλινικά Εργαστήρια, Διαγνωστικά Κέντρα, Φαρμακευτικές Εταιρείες, Εισαγωγείς και Διανομείς Φαρμάκων, Εταιρείες Ιατρικού Εξοπλισμού
  • Ασφαλιστικές Εταιρείες, Επενδυτές και Δυνητικοί Επενδυτές στον τομέα της υγείας
  • Ασθενείς

Για το πρόγραμμα του Συνεδρίου κάντε κλικ εδώ.

Για εγγραφές κάντε κλικ εδώ

Πληροφορίες

Signature Sponsor: Πολυκλινική Υγεία

Χορηγοί: ECOMMBX, Hellenic Bank, IMR/University of Nicosia™, KPMG, Logicom, PAPAELLINAS GROUP/ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ

Οργανωτής: ΙΜΗ

Ακαδημαϊκός Συνεργάτης: University of Nicosia

Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN (Cyprus Business News), περιοδικό ΙΝ Βusiness, πόρταλ REPORTER

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Δίωρη συνάντηση Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη για το τερματικό-Ουδέν ανακοινώσιμο
ΤΕΠΑΚ: Δωρεάν εκπαίδευση για όσους φροντίζουν άτομα με alzheimer και άλλα είδη άνοιας
Αυτό είναι το νέο Δ.Σ. του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
SoftOne Technologies Α.Ε.: Οι τρεις εταιρείες που προχωρούν σε απόκτηση κοινού ελέγχου επί της εταιρείας
Έναρξη β’ κύκλου υποβολής αιτήσεων για μεταπτυχιακές σπουδές στο ΤΕΠΑΚ
Στιγμές χαρές και συγκίνησης χάρισε σε χιλιάδες φιλάθλους ο τελικός του Κυπέλλου Coca-Cola
Τι προμηνύει το μέλλον της λογιστικής από τη σκοπιά γνωστών CEO
Κρίσιμο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Γιαντάο για το τερματικό στο Βασιλικό-Νέα «πυρά» από CPP
ΕΒΕ Λευκωσίας: Νέος γραμματέας-διευθυντής ο Ανδρέας Α. Αντωνιάδης
Η Purpose Communications ανακοινώνει την έναρξη του 2ου κύκλου της Purpose Academy