Νατάσα Πηλείδου: Η επιστροφή μου στο CIM-Cyprus Business School και τι θα κάνω με την πολιτική

Ως φυσιολογική εξέλιξη χαρακτηρίζει την επιστροφή της στο CIM-Cyprus Business School η τέως υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νατάσα Πηλείδου, η οποία έπειτα από την θητεία της ως μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του CIM-Cyprus Business School από το 2015 μέχρι το 2018, με την επανένταξή της θα διατελεί χρέη Αντιπροέδρου της Συμβουλευτικής Επιτροπής.

Σε συνέντευξή της στο InBusinessNews, η κ. Πηλείδου υποδεικνύει ότι ο τομέας της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα της επαγγελματικής εκπαίδευσης, πάντοτε την ενδιέφερε, καθώς-όπως τονίζει- αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την εξέλιξη, τόσο του κάθε επαγγελματία σε προσωπικό επίπεδο όσο και της Κύπρου ευρύτερα ως αξιόπιστο επιχειρηματικό κέντρο με κατάλληλα καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό.

«Πιστεύω», υπογραμμίζει, «ότι το CIM-Cyprus Business School έχει εξελιχθεί σε ένα εξαιρετικά αξιόπιστο Business School διεθνών προδιαγραφών, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχους οργανισμούς του εξωτερικού».

Ερωτηθείσα κατά πόσο αυτή η νέα αρχή σηματοδοτεί την απόσυρσή την από την ενεργό πολιτική δράση, η Νατάσα Πηλείδου ξεκαθαρίζει πως αυτή η νέα αρχή αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου πλάνου δράσεων και σχεδιασμών της για το μέλλον, το οποίο δεν σχετίζεται άμεσα με την πολιτική.

«Εντούτοις», τονίζει, «δεν έχω αποφασίσει να αποσυρθώ από την πολιτική, καθώς το ενδιαφέρον μου για τα κοινά παραμένει».

Ακολουθεί πιο κάτω η συνέντευξη της Νατάσας Πηλείδου στο InBusinessNews:

Πώς προέκυψε η συνεργασία σας με το CIM-Cyprus Business School;

Διετέλεσα μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του CIM-Cyprus Business School από το 2015 μέχρι το 2018, θέση από την οποία παραιτήθηκα με την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Υφυπουργός Ναυτιλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια της τότε συνεργασίας μας, είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω από κοντά, αλλά και να προσθέσω κι εγώ το λιθαράκι μου, στην ανάπτυξη του Οργανισμού.

Η επιστροφή μου στο CIM-Cyprus Business School μετά το πέρας της θητείας μου ως Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη, δεδομένης της στενής μεταξύ μας συνεργασίας στο παρελθόν.

Πιστεύω ότι το CIM-Cyprus Business School έχει εξελιχθεί σε ένα εξαιρετικά αξιόπιστο Business School διεθνών προδιαγραφών, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχους οργανισμούς του εξωτερικού.

Η επιστροφή μου στο CIM-Cyprus Business School μετά το πέρας της θητείας μου ως Υπ. Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη

Ποια θα είναι τα καθήκοντα σας στο CIM-Cyprus Business School;

Στο CIM-Cyprus Business School θα διατελώ χρέη Αντιπροέδρου της Συμβουλευτικής Επιτροπής, αποδίδοντας ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης, με επίκεντρο τον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης σε εξειδικευμένα θέματα.

Είναι ένας τομέας στον οποίο το CIM-Cyprus Business School έχει ήδη ένα αποδεδειγμένο ιστορικό παροχής ποιοτικών υπηρεσιών σε εταιρείες διαφόρων μεγεθών και προφίλ.

Ο τομέας της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα της επαγγελματικής εκπαίδευσης, πάντοτε με ενδιέφερε

Τι σημαίνει για εσάς και την καριέρα σας αυτή η συνεργασία;

Ο τομέας της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα της επαγγελματικής εκπαίδευσης, πάντοτε με ενδιέφερε, καθώς αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την εξέλιξη, τόσο του κάθε επαγγελματία σε προσωπικό επίπεδο όσο και της Κύπρου ευρύτερα ως αξιόπιστο επιχειρηματικό κέντρο με κατάλληλα καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Στην Κύπρο, ενώ το επίπεδο μόρφωσης είναι εξαιρετικά υψηλό, πολλές εταιρείες (για παράδειγμα στους τομείς της τεχνολογίας, της ναυτιλίας και της βιομηχανίας) εντοπίζουν μια αναντιστοιχία δεξιοτήτων, η οποία θα πρέπει να αντιμετωπισθεί ούτως ώστε να αυξηθούν και να εδραιωθούν περισσότερο οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, και ταυτόχρονα να αυξηθούν οι προοπτικές και οι δυνατότητες ανέλιξης του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτουμε, αλλά και των νέων ανθρώπων που τώρα εντάσσονται στην αγορά εργασίας.

Πιστεύω ότι το CIM-Cyprus Business School, το οποίο υιοθετεί διαχρονικά πρακτικές χρηστής διοίκησης και διαφάνειας, μέσα από τις στρατηγικές παρεμβάσεις και καθοδήγηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής, αλλά και της αποφασιστικής δράσης της διοίκησης και του προσωπικού, θα μπορέσει να συνεισφέρει πρακτικά στην αναβάθμιση της ποιότητας του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας με γνώμονα πάντοτε την εξέλιξη των δεξιοτήτων που απαιτούνται στην αγορά εργασίας και τα επαγγέλματα του μέλλοντος.

Δεν έχω αποφασίσει να αποσυρθώ από την πολιτική, καθώς το ενδιαφέρον μου για τα κοινά παραμένει

Αυτή η νέα αρχή σηματοδοτεί την απόσυρσή σας από την ενεργό πολιτική δράση;

Αυτή η νέα αρχή αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου πλάνου δράσεων και σχεδιασμών μου για το μέλλον, το οποίο δεν σχετίζεται άμεσα με την πολιτική.

Εντούτοις, δεν έχω αποφασίσει να αποσυρθώ από την πολιτική, καθώς το ενδιαφέρον μου για τα κοινά παραμένει.

Δειτε Επισης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το OPAP Nicosia 3x3
Χρ. Πατσαλίδης: Πολλά τα θέματα που μας απασχολούν στην ΚΤΚ, ευελπιστούμε σε συνεργασία των κομμάτων
Μάριος Σκανδάλης: Οι σημαντικές θεσμικές αλλαγές για τις οποίες πρωτοστάτησε το Cyprus Integrity Forum
Συνέχιση ανάπτυξης και μείωση πληθωρισμού στην Κύπρο προβλέπει η Κομισιόν
Ο Θεόδωρος Μάντης νέος πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Διεύθυνσης Μισθοδοσίας
Έξυπνοι μετρητές: Κατεπείγον νομοσχέδιο στη Βουλή για να μην χαθεί η χρηματοδότηση των 35 εκατ. ευρώ
Πάνω από 3.000 επιχειρήσεις αναπτύχθηκαν με τη Wolt στην Κύπρο το 2023
Παραμένει ανοικτό το μέτωπο των συλλογικών συμβάσεων σε οικοδομική και ξενοδοχειακή βιομηχανία
ΠτΔ: Rebranding της Κύπρου και αναθεωρημένο σχέδιο κινήτρων για αδειοδότηση αυθαίρετων/νέων κατασκευών
ΤΕΠΑΚ: Διοργάνωσε με επιτύχια νοσηλευτική ημερίδα με θέμα «Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι…»