Powered by

Θάνος Μιχαηλίδης: Ύψιστης σημασίας η συνδεσιμότητα της Κύπρου με άλλες αγορές

Με θετικό πρόσημο συνεχίζει η τουριστική βιομηχανία της Κύπρου με τις πληρότητάς των ξενοδοχείων για τον Αύγουστο να κινούνται πάνω από το 85%.

Αν και τα έσοδα βρίσκονται σε ικανοποιητικά επίπεδα, η αύξηση των επιτοκίων αποτελεί παράγοντα που μειώνει την κερδοφορία, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), Θάνου Μιχαηλίδη, ο οποίος τόνισε ταυτόχρονα τη σημασία της συνδεσιμότητας της Κύπρου με άλλες αγορές.

Όπως ο ίδιος ανέφερε, η αύξηση των επιτοκίων, η οποία μείωσε την αγοραστική δύναμη των πολιτών, φέρνει τις δικές τις αλυσιδωτές επιπτώσεις και συνεπώς αναμένεται ότι θα μειώσει την κερδοφορία της τουριστικής βιομηχανίας.

Η σημασία της συνδεσιμότητας

Συν τοις άλλοις, ο κ. Μιχαηλίδης εξήρε τη σημασία της συνδεσιμότητας της Κύπρου με άλλες χώρες, υποδεικνύοντας ότι αποτελεί βασική μεταβλητή για την κερδοφορία της τουριστικής βιομηχανίας.

Ανάμεσα στις μεταβλητές, πρόσθεσε και την ποιότητα του προϊόντος που προσφέρει η Κύπρος, καθώς και τη διαθεσιμότητες σε εργατικό δυναμικό, ούτως ώστε να παρέχονται τουριστικές υπηρεσίας.

Ψηλό το κόστος διακοπών για τους τουρίστες

Σχολιάζοντας το κόστος των διακοπών στην Κύπρο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ ανέφερε ότι όσον αφορά τους ξένους τουρίστες είναι υψηλότερο συγκριτικά με άλλες χώρες, και αυτό λόγω της απόστασης του νησιού από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και συνάμα του ακριβότερου αεροπορικού εισιτηρίου.

Ως λύση του πιο πάνω, ο κ. Μιχαηλίδης προτείνει την παροχή ενός πιο ποιοτικού τουριστικού προϊόντος, ώστε να έχει νόημα το κόστος των διακοπών, αφού οι συνθήκες δεν επιτρέπουν τη δημιουργία ενός φθηνού μοντέλου τουρισμού.

Παράλληλα, ο κ. Μιχαηλίδης έστειλε το μήνυμα πως απαιτείτε η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος ώστε η Κύπρος να καταστεί ακόμη πιο ανταγωνιστική.

Οι πληρότητες στα ξενοδοχεία

Αναφορικά με τις πληρότητες των ξενοδοχείων, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι τον Ιούλιο κινήθηκαν μεταξύ 80% με 85%, με τον Αύγουστο να αναμένεται να σημειώσει καλύτερες επιδόσεις, της τάξης του 85% με 90%.

«Υπάρχει ρεύμα κρατήσεων της τελευταίας στιγμής, κάτι που από την μια δυσκολεύει τον προγραμματισμό, από την άλλη όμως δίνει και ελπίδα ότι θα υπάρξει κίνηση» πρόσθεσε.

Σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ εξέφρασε την αισιοδοξία του για ικανοποιητικά επίπεδα.

Δειτε Επισης

Άρχισε η διαδικασία ανανέωσης αδειών εγγραφής αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων-Όλες οι πληροφορίες
Μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία στη καρδιά της Λευκωσίας
Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης: Ανάγκη εκσυγχρονισμού της συλλογικής σύμβασης στη ξενοδοχειακή βιομηχανία
Θάνος Μιχαηλίδης: Μειωμένη ροή κρατήσεων στα ξενοδοχεία σε όλη την Κύπρο
Τι αλλάζει στο πλαίσιο αδειοδότησης των ξενοδοχείων-Οι δυσλειτουργίες και η πρόταση νόμου που πάει Ολομέλεια
Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Κ. Κουμής-Προϋποθέσεις για πολύ καλή τουριστική χρονιά
Η Celestyal υπογράφει Μνημόνιο Συνεργασίας με το Άμπου Ντάμπι και τον Όμιλο AD Ports
Emirates: Ρεκόρ εσόδων και ρευστότητας για το έτος 2023-24
Zsuzsa Trubek: Το φιλόδοξο στρατηγικό πλάνο της Wizz Air και ο ρόλος της Κύπρου
Έρχεται η απόλυτη γαστρονομική εμπειρία που κανένας λάτρης της gourmet κουζίνας δεν πρέπει να χάσει