Σε δημόσια διαβούλευση το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο της ΚΟΠ στον Κόρνο-Τι θα περιλαμβάνει

Σε δημόσια διαβούλευση ενώπιον του Τμήματος Περιβάλλοντος βρίσκεται το Αθλητικό Κέντρο της ΚΟΠ στον Κόρνο μέχρι και τις 12 Αυγούστου, ανάπτυξη η οποία προγραμματίζεται σε τεμάχιο γης που με έκταση 143.827 τ.μ. τ και που αγγίζει συνολικά τα €15.980.000. Το προτεινόμενο έργο αποσκοπεί στην κάλυψη των αναγκών των εθνικών ομάδων της ΚΟΠ στα πρότυπα των αντίστοιχων αθλητικών κέντρων άλλων Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών.

1

Υπενθυμίζεται ότι, για την υλοποίηση του προτεινόμενου έργου έχει συναφθεί Συμφωνία Εκμίσθωσης κρατικής γης έκτασης 145.845m2 , σύμφωνα και με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα, το τεμάχιο της ανάπτυξης έχει εκμισθωθεί από την κυβέρνηση στον ΚΟΑ για την δημιουργία του προτεινόμενου Αθλητικού Κέντρου, ενώ ο ΚΟΑ στη συνέχεια είχε προβεί στην σύναψη σύμβασης υπομίσθωσης του εν λόγω τεμαχίου προς ΚΟΠ, σύμφωνα με την σύμβαση υπομίσθωσης ημερομηνίας 22/08/19 και ισχύος έως τις 25/07/2052.

Τον Μάιο του 2023, είχε κατατεθεί για το εν λόγο έργο Μελέτη Επιπτώσεων στο Περιβάλλον και από πλευράς της η Περιβαλλοντική Αρχή, προτού προχωρήσει σε γνωμάτευση, υπέβαλλε το προτεινόμενο έργο σε δημόσια διαβούλευση.

Πληροφορίες για το προτεινόμενο έργο

Αναλυτικότερα, το προτεινόμενο Έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία του Αθλητικού Κέντρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου στον Κόρνο.

Το Έργο θα αποτελείται από γήπεδα ποδοσφαίρου (ένα κύριο γήπεδο αγώνων και τρία βοηθητικά γήπεδα), με όλες τις σχετικές υποδομές και συναφείς υπηρεσίες (ιατρεία, γυμναστήρια, φυσικοθεραπευτήριο, πισίνα, αποδυτήρια κ.τ.λ.), το κτίριο των γραφείων της ΚΟΠ, ξενώνα αθλητών, καφεστιατόριο, θέσεις στάθμευσης, χώρους πρασίνου και βιολογική μονάδα επεξεργασίας λυμάτων.

Το συγκρότημα θα απαρτίζεται από τέσσερα βασικά κτίρια, τον ξενώνα, τα κεντρικά γραφεία της ΚΟΠ, το κτίριο του αγωνιστικού χώρου και το προπονητικό κέντρο, ενώ θα αποτελείται από ισόγειο χώρο-πλατεία που θα αποτελεί την είσοδο στον χώρο, και 2 κατώτερα επίπεδα στα οποία θα χωροθετούνται οι υπόλοιπες χρήσεις.

Το Αθλητικό Κέντρο θα χρησιμοποιείται από τις Εθνικές Ομάδες Ποδοσφαίρου όλων των ηλικιών, αντρών και γυναικών, για προετοιμασία και προπόνηση, με δυνατότητα παροχής όλων των απαραίτητων διευκολύνσεων και υπηρεσιών προς τους αθλητές.

Στο κεντρικό γήπεδο, χωρητικότητας 1.500 θεατών, θα μπορούν να διεξαχθούν επίσημοι αγώνες ποδοσφαίρου μικρότερων ηλικιών και φιλικοί αγώνες προετοιμασίας.

Το προτεινόμενο έργο θα ανεγερθεί εντός του κρατικού τεμαχίου, στην τοποθεσία “Κάννες” της Κοινότητας Κόρνου της Επαρχίας Λάρνακας.

Τι θα περιλαμβάνει:

Συνοπτικά, το προτεινόμενο έργο θα περιλαμβάνει:

  • Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου συνολικών διαστάσεων 80x120m για διεθνείς αγώνες της Εθνικής Ελπίδων, το οποίο θα περιλαμβάνει 1.500 στεγασμένες θέσεις θεατών.
  • Τρία βοηθητικά γήπεδα προπονήσεων, διαστάσεων 80Χ120m, εκ των οποίων το ένα με συνθετικό χλοοτάπητα.
  • Χώρο αποθήκευσης του εξοπλισμού συντήρησης των τεσσάρων προαναφερόμενων γηπέδων.
  • Αποδυτήρια της Εθνικής Ομάδας Ανδρών.
  • Αίθουσες φυσικοθεραπευτηρίου.
  • Αποθήκη ρουχισμού και εξοπλισμού των Εθνικών Ομάδων με ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα για πλυντήρια ρούχων, στεγνωτήρια, πάγκοι εργασίας και ειδικά διαμορφωμένος χώρος αποθήκευσης αρχείων της ΚΟΠ.
  • Γραφεία και αποδυτήρια προπονητών με αίθουσα συνεδριάσεων και το γραφείο της σχολής προπονητών.
  • Χώρους αποκατάστασης/αποθεραπείας που περιλαμβάνουν κολυμβητική δεξαμενή εμβαδού 40m2 , γυμναστήριο και χώρο αποθεραπείας – παγοθεραπείας.
  • Ιατρείο, γραφείο τύπου, γραφείο παρατηρητή, αποδυτήρια διαιτητών και χώρο εξέτασης ντόπινγκ.
  • Τα κεντρικά γραφεία της ΚΟΠ με γραφεία του προσωπικού και όλων των τμημάτων, αίθουσες σεμιναρίων/ εκδηλώσεων, χώρους υποδοχής, γραφείο τύπου και χώρος αρχείου. • Ξενώνα φιλοξενίας αθλητών με 26 δίκλινα δωμάτια.
  • Καφεστιατόριο για την εξυπηρέτηση των αναγκών του προσωπικού, των αθλητών και των επισκεπτών.
  • Αίθουσες σεμιναρίων/ εκδηλώσεων που θα χρησιμοποιούνται για τη διεξαγωγή σεμιναρίων της σχολής προπονητών, διαιτητών κλπ.
  • 192 χώρους στάθμευσης για Ι.Χ. αυτοκίνητα, 5 χώρους στάθμευσης VIP υπαλλήλων, 13 χώρους στάθμευσης ΑμεΑ, 5 χώρους στάθμευσης οχημάτων τροφοδοσίας, 5 χώρους στάθμευσης ηλεκτρικών οχημάτων, 3 χώρους στάθμευσης λεωφορείων, 13 θέσεις μοτοποδηλάτων και 25 θέσεις ποδηλάτων.
  • Παραχώρηση έκτασης για τη δημιουργία 100 χώρων στάθμευσης και την εξυπηρέτηση των αναγκών της Κοινότητας του Κόρνου και δημιουργία δημόσιων χώρων πρασίνου.
  • Δημιουργία δημόσιων και ιδιωτικών χώρων πρασίνου.
  • Αερόβια μονάδα τριτοβάθμιας επεξεργασίας αστικών λυμάτων.

5.width-800

6.width-800

Σε δύο φάσεις

Η διάρκεια κατασκευής του προτεινόμενου έργου θα είναι 24-36 μήνες μετά την απόκτηση όλων των απαραίτητων αδειών και θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις.

Στην πρώτη φάση θα κατασκευαστούν όλοι οι χώροι και οι εγκαταστάσεις του προτεινόμενου έργου, πλην της κατασκευής των ξενώνων και των κερκίδων του κεντρικού γηπέδου, τα οποία θα κατασκευαστούν στη δεύτερη φάση.

2

Δειτε Επισης

Κωνσταντίνος Πετρίδης: Πώς διαχειριστήκαμε επιτυχώς τις κρίσεις και η ανάγκη για υγιή δημόσια οικονομικά
Νέος κύκλος εκστρατειών Altamira: Μοναδικές επιλογές για διαμερίσματα κοντά στη θάλασσα
Παραδίδεται την Κυριακή το πάρκο Πωλ Γκοκέν... Ο Δημόσιος Κήπος της δυτικής Λεμεσού
American Dream: Εννέα Κύπριοι μοιράζονται το success story τους στις ΗΠΑ
Το ταξίδι της Philip Morris για ένα κόσμο χωρίς τσιγάρο... Το ESG και το αποτύπωμά της στην Ευρώπη
Οι απολαβές των CEOs μεγάλων εταιρειών-Πόσο αμείφθηκαν το 2023
Κοινό μέτωπο Κυβέρνησης-κοινωνικών εταίρων κατά της αδήλωτης εργασίας...Η αυξητική τάση και τα μέτρα
Ανεβαίνουν ξανά οι τόνοι στον τομέα της παραγωγής χαλλουμιού-Σημείο τριβής η ποσόστωση
Ανέκαμψαν τα έσοδα από τον τουρισμό-Ετήσια αύξηση 15% τον Φεβρουάριο
Ξένοι ομιλητές στο 9ο Cyprus Professional Services Conference