Powered by

Χρίστος Βασιλείου: Η συνταγή για το οικοσύστημα που θα φέρει κι άλλες επενδύσεις(video)

Η Κύπρος κατάφερε πολλά τα τελευταία χρόνια ως προς το να αλλάξει το μοντέλο της και να προσελκύσει ξένες εταιρείες, κάτι που συνάμα ενίσχυσε και την οικονομία του τόπου, υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της KPMG Κύπρου, Χρίστος Β. Βασιλείου.

Μιλώντας στο InBusiness TV, στο πλαίσιο του «8th Cyprus Professional Services Conference» ο κ. Βασιλείου αναφέρθηκε στο πού θα πρέπει να επικεντρωθεί η Κύπρος για να καταστεί ακόμη πιο ελκυστικός προορισμός για ξένες επενδύσεις.

Το οικοσύστημα που θα φέρει επενδύσεις

Όπως υπέδειξε, η Κύπρος θα πρέπει να συνεχίζει να «κτίζει» στα δυνατά της σημεία και συγκεκριμένα, στην προσέλκυση εταιρειών τεχνολογίας και επενδύσεων στον τομέα της υγείας.

Ταυτόχρονα, πολύ σημαντική μεταβλητή είναι η δημιουργία ωραίας εμπειρίας στο νησί για τον επενδυτή, ως προς το σύνολο της εγκατάστασης και της ποιότητας ζωής, ώστε, όπως αναφέρει, «να κάνουμε τους επενδυτές να θέλουν πλέον να μείνουν και να εργαστούν στην Κύπρο».

Όπως επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της KPMG Κύπρου, απαραίτητο στοιχείο ως προς την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, είναι η αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών και ειδικότερα η επιτάχυνση της διαδικασίας για την αδειοδότηση μεγάλων έργων.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Βασιλείου, βελτίωσης χρήζουν και οι δημόσιες υποδομές, όπως είναι τα σχολεία και οι υπηρεσίες υγείας.

Όσον αφορά το φορολογικό και δικαστικό σύστημα είναι επίσης τομείς, οι οποίοι πρέπει να αναβαθμιστούν.

«Να δημιουργήσουμε δηλαδή ένα οικοσύστημα για να μπορέσει ο επενδυτής να νιώθει άνετα να επενδύσει ακόμη περισσότερα στην Κύπρο», σημειώνει.

Έτοιμες οι επαγγελματικές υπηρεσίες

Ο κ. Βασιλείου υπογραμμίζει ότι οι επαγγελματίες του κλάδου είναι έτοιμοι για να ενισχύσουν την προσπάθεια της Κύπρου να προσελκύσει περαιτέρω ξένες εταιρείες, οι οποίες θα ενισχύσουν την οικονομική δραστηριότητα της χώρας.

Δειτε Επισης

Μικρή άνοδος στο ΧΑΚ με διακοπή διαπραγμάτευσης λόγω τεχνικού προβλήματος
Σε εξέλιξη η διασύνδεση της Κύπρου με το eIDAS για διασυνοριακές συναλλαγές-Τον Μάιο ολοκληρώνεται η διαδικασία
Προς άρση της απαγόρευσης πλήρωσης κενών θέσεων στο δημόσιο-Διαφωνεί ο ΔΗΣΥ
Αύξηση της απασχόλησης στον ευρύ δημόσιο τομέα κατά 1.476 άτομα το τέταρτο τρίμηνο του 2024
Άγγιξαν τις 13.000 οι κενές θέσεις εργασίας το τέταρτο τρίμηνο του 2024-Πόσες ήταν την αντίστοιχη περίοδο του 2023
Λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες των βουλευτών και καταθέτει αναθεωρημένα νομοσχέδια για τις πολλαπλές συντάξεις η Κυβέρνηση
Πρόσφορο έδαφος για συνεργασία σε διάφορους τομείς μεταξύ κυπριακών και ελληνικών επιχειρήσεων
Υπό αξιολόγηση οικονομική, δημοσιονομική και χρηματοπιστωτική κατάσταση στην Κύπρο
Η υφιστάμενη διαδικασία πλήρωσης κενών θέσεων στο δημόσιο και γιατί ζητά ξεπάγωμα από την Βουλή η Κυβέρνηση
Το νομοσχέδιο στην Επ. Οικονομικών για πιο άμεσες και ευέλικτες διαδικασίες προσλήψεων στο δημόσιο