Π. Βασιλόπουλος: Οικοδομώντας ανάχωμα στην ακρίβεια των προϊόντων

Τα παγκόσμια αλυσιδωτά γεγονότα ταρακουνούν όλο τον πλανήτη με την οικονομική αβεβαιότητα να κυριαρχεί. Οι επιχειρήσεις παλεύουν για επιβίωση, επιβάλλεται να αναζητήσουν νέα μοντέλα και νέους τρόπους για να ανταποκριθούν πιο αποτελεσματικά στην οικονομική κρίση.

Οι διανομές με τα σημερινά δεδομένα δεν δημιουργούν αποτελεσματικά logistics. Η εισήγηση είναι να εντάξουμε το συνδυαστικό μοντέλο ημερήσιων και νυχτερινών διανομών βοηθώντας και τα city logistics, για αντιμετώπιση ζητημάτων όπως μποτιλιάρισμα, ρύποι κλπ.

Στην νέα τάξη πραγμάτων, επιβάλλεται τάχιστα να εκσυγχρονίσουμε, να βελτιστοποιήσουμε τα μοντέλα διαχείρισης των Logistics, συμπεριλαμβανομένου των διανομών, στην προσπάθεια μεταξύ άλλων, να δημιουργήσουμε ανάχωμα στην ακρίβεια, να βελτιώσουμε τα City Logistics και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής του πολίτη.

Ομιλία για τα πιο πάνω καίρια ζητήματα έκανε o Πέτρος Βασιλόπουλος, Executive Director του Ομίλου G.A.P. Vassilopoulos και Ειδικός Επιστήμονας στο ΤΕΠΑΚ, κατά τη διάρκεια του 20ού Cyprus Grocery Retail Conference.

Ο κ.Βασιλόπουλος, είπε πως η ανθρωπότητα καλείται να προσαρμοστεί σε ένα μεταβαλλόμενο τοπίο. Αβεβαιότητα επικρατεί και στο τραπεζικό σύστημα είπε, λέγοντας πως ο παγκόσμιος οικονομικός χάρτης, αλλάζει. «Ο κύριος πυλώνας της Ευρώπης, η Γερμανία, καταγράφει πληθωρισμό 9%», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις πιέζονται υπό τις νέες συνθήκες, είπε. Έτσι, οι επιχειρήσεις αναζητούν νέες λύσεις και στρατηγικά μοντέλα για να επιβιώσουν.

Όπως είπε «στην πορεία οι αλυσιδωτές αδυναμίες αυξάνουν και μετακυλούν το κόστος στο ίδιο το προϊόν». Οι σωστοί πόροι και όγκοι καθώς και οι δεξιότητες για ανταπόκριση στην ανάγκη του καταναλωτή είναι κρίσιμα, σχολίασε ο κ.Βασιλόπουλος.

Οι αδυναμίες των logistics επηρεάζουν το καλάθι του νοικοκυριού, τόνισε στη συνέχεια.

Όσο δημιουργούμε βέλτιστες εφοδιαστικές αλυσίδες και αναβαθμίζεται η τεχνολογία τους, τόσο οικοδομούμε ανάχωμα στην ακρίβεια και αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής του πολίτη, συμπλήρωσε.

"Οι δυνατές συμμαχίες μπορούν και κερδίζουν πολέμους", είπε λίγο αργότερα, θέλοντας έτσι να τονίσει τη σημασία που έχουν οι συνεργασίες στην αγορά.

Πρόσθεσε ότι μέσα από διάλογο και ολιστική προσέγγιση «μπορούμε να εκσυγχρονίσουμε τις διανομές, με win win, από όλους τους εμπλεκoμένους». Επεσήμανε ακόμη πως «ο χρόνος, μας προσπέρασε» και ότι μέρος της αλλαγής «αγγίζει» τα city logistics και το πώς μπορούμε να μειώσουμε τη μεγάλη συμφόρηση στους δρόμους και το μποτιλιάρισμα. «Οι νυχτερινές διανομές είναι μια δοκιμασμένη αποτελεσματική λύση και τρόπος μείωσης στα κόστη ενώ ταυτόχρονα αμβλύνουμε το μποτιλιάρισμα στους δρόμους κατά την διάρκεια της ημέρας», τόνισε, τέλος, ο κ.Βασιλόπουλος στην παρουσίασή του.

Δειτε Επισης

Κίνα: Απειλεί την Ε.Ε. με περιορισμούς στις εισαγωγές γαλακτοκομικών και κρασιών
Οι μάρκες αυτοκινήτων που επέλεξαν οι αγοραστές-Σε ανοδική τροχιά η αγορά
Ολοκληρώθηκε ο 15ος Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου-Διαγωνίστηκαν 27 οινοποιεία
Ισραήλ: Ακυρώνει τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με την Τουρκία
Φωνάζουν για απανωτές αυξήσεις στο χοιρινό οι υπεραγορές-Ζητούν παρέμβαση των θεσμών
Με μεγάλη επιτυχία η απογευματινή εκδήλωση της Gaggenau στη Λευκωσία (pics)
Άλκης Γαλατόπουλος: Πορεία πέραν των 60 ετών για την Novario-Tι είπε για την προσθήκη των προϊόντων Gaggenau
R. Ramalho: Τα προϊόντα Gaggenau προσφέρουν την εμπειρία της πολυτέλειας
Έρχεται νέα υπερσύγχρονη υπεραγορά Αλφαμέγα στο Παραλίμνι-Όλες οι πληροφορίες
Θέλουν να βάλουν πίεση σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των τιμών στο λιανεμπόριο-Η πρόθεση της Βουλής