Philip Morris Cyprus: Το επίτευγμα μιας κοινότητας ταλαντούχων

Η Philip Morris International είναι η ηγέτιδα εταιρεία παγκοσμίως στην παραγωγή και εμπορία τσιγάρων και εναλλακτικών προϊόντων θέρμανσης καπνού. Η Philip Morris Cyprus είναι η νεότερη θυγατρική της, που λειτούργησε επίσημα στην Κύπρο το 2022, και απασχολεί άμεσα και έμμεσα 100 εργαζόμενους, εκ των οποίων το 50% είναι γυναίκες, όπως αναφέρει η Χρύση Πετροπούλου, Manager P&C Enabling Functions & Cyprus.

τα νέα καινοτόμα προϊόντα θέρμανσης καπνού της ΡΜΙ διατίθενται στην κυπριακή αγορά από το 2017, μέσω επτά καταστημάτων σε όλες τις πόλεις και μεγάλoυ δικτύου λιανοπωλητών. Η Κύπρος έχει αγκαλιάσει τα είδη αυτά στην πράξη, καθώς περισσότεροι από 50.000 ενήλικοι καπνιστές ήδη έχουν υιοθετήσει τα προϊόντα θέρμανσης καπνού και έχουν διακόψει το κάπνισμα τσιγάρων.

H δημιουργία της Philip Morris Cyprus έρχεται να ενισχύσει στη χώρα το όραμα της εταιρείας για έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο, υπογραμμίζοντας τον σημαντικό ρόλο της τεχνολογίας και της επιστήμης που υποστηρίζουν τα εναλλακτικά προϊόντα θέρμανσης καπνού, τα οποία θερμαίνουν και δεν καίνε τον καπνό, όπως γίνεται με το κάπνισμα των τσιγάρων.

Ανάπτυξη καινοτόμων μη καπνικών προϊόντων

Από το 2008, η PMI έχει επενδύσει περισσότερα από 10.5 δισ. δολάρια για την ανάπτυξη, την επιστημονική τεκμηρίωση και τη διανομή καινοτόμων μη καπνικών προϊόντων για ενήλικες που διαφορετικά θα συνέχιζαν να καπνίζουν, με απώτερο στόχο τον πλήρη τερματισμό της πώλησης τσιγάρων. Σε αυτό το όραμα πρωταρχικό ρόλο έχουν οι άνθρωποι της εταιρείας, με τον μετασχηματισμό να καθοδηγείται από την ποικιλόμορφη κοινότητα ταλαντούχων και δημιουργικών ατόμων, που επαναπροσδιορίζουν συνεχώς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

Οι πρακτικές ενός ελκυστικού περιβάλλοντος

Το εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον δεν αποτελεί μόνο μια λίστα από προγράμματα και ελκυστικές παροχές, αλλά χτίζεται μέσα από τις καθημερινές σχέσεις μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης. Για μας η λέξη - κλειδί σε αυτές τις σχέσεις είναι η εμπιστοσύνη. Στη Philip Morris Cyprus έχουμε χτίσει ένα εργασιακό περιβάλλον στο οποίο οι εργαζόμενοι εμπιστεύονται τους ανθρώπους για τους οποίους εργάζονται, αισθάνονται περήφανοι γι' αυτό που κάνουν και απολαμβάνουν τη συνεργασία με τους συναδέλφους τους. Ο σεβασμός προς τον εργαζόμενο και η δίκαιη αντιμετώπισή του αποτελούν τις κορωνίδες της σχέσης με τους εργαζομένους μας. Την ίδια στιγμή, οι άνθρωποι πρέπει να ζουν και να εργάζονται σ’ ένα εργασιακό περιβάλλον, το οποίο όχι μόνο αποδέχεται την ατομικότητά τους και προωθεί τη συμπερίληψή τους σε μια κοινότητα με αρχές και αξίες, αλλά ταυτόχρονα τους σπρώχνει προς τη δική τους προσωπική επιτυχία. Αυτή η φιλοσοφία εντοπίζεται στην καρδιά της επιχειρηματικής στρατηγικής της Philip Morris Cyprus. Παράλληλα, βασικός άξονας στη Philip Morris Cyprus είναι και η παροχή ίσων ευκαιριών για όλους τους εργαζόμενους, αποκλείοντας κάθε είδους διάκριση και διασφαλίζοντας μισθολογική ισότητα στις ίδιες θέσεις εργασίας, μέσω πολύ συγκεκριμένων μηχανισμών υλοποίησης.

Εργαζόμενοι υπερήφανοι για την εταιρεία τους

Η Philip Morris Cyprus διακρίνεται για την κουλτούρα διατήρησης της ισορροπίας μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής, συνεχούς εκμάθησης, αναγνώρισης και επιβράβευσης. Επιπρόσθετα, η ανάπτυξη δεξιοτήτων (reskilling/upskilling), οι δυνατότητες εξέλιξης της σταδιοδρομίας των εργαζομένων και οι επί μέρους παροχές, την καθιστούν ένα δημιουργικό, συμπεριληπτικό και δυναμικό περιβάλλον εργασίας.

Οι συνθήκες εργασίας έχουν αλλάξει ριζικά τα τελευταία χρόνια. Η κουλτούρα ενός οργανισμού αποτελεί από τους σημαντικότερους πόλους έλξης σε αυτόν, με τον σεβασμό προς τον εργαζόμενο, τη δίκαιη αντιμετώπισή του, την ισορροπία προσωπικής ζωής και εργασίας καθώς, επίσης, και το συμπεριληπτικό περιβάλλον που καλωσορίζει τη διαφορετικότητα, να αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά που τίθενται προς αξιολόγηση. Επομένως, η σημαντικότερη πρόκληση για μια εταιρεία είναι να αναπτύξει ένα ταλαντούχο και κινητοποιημένο ανθρώπινο δυναμικό, που να είναι υπερήφανο για την εταιρεία στην οποία εργάζεται.

Στη Philip Morris Cyprus πιστεύουμε σε ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου. Σε αυτό το όραμά μας πρωταρχικό ρόλο έχουν οι άνθρωποί μας. Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε αυτούς. Ο μετασχηματισμός μας καθοδηγείται από την ποικιλόμορφη κοινότητα ταλαντούχων και δημιουργικών ατόμων, που επαναπροσδιορίζουν συνεχώς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους μας να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, για να βρουν τις μεγάλες λύσεις στα μεγάλα προβλήματα. Και αυτό γίνεται μέσω της συνεργασίας, της συλλογικότητας και της εμπιστοσύνης.

Η σημασία της διάκρισης Great Place to Work®

Είμαστε πολύ περήφανοι για την πιστοποίηση Great Place to Work® - Certified™ (GPTW), για την περίοδο Δεκέμβριος 2022 - Δεκέμβριος 2023, ακριβώς επειδή προέρχεται από τους ανθρώπους μας.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση, στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι άνθρωποί μας αισθάνονται υπερήφανοι που εργάζονται για την εταιρεία στην Κύπρο και το 96% θεωρεί ότι όντως αποτελεί ένα σπουδαίο εργασιακό περιβάλλον. Τo 100% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ανήκουν σε μια κοινότητα, στην οποία, το 97% αισθάνεται ότι υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη και φιλία με τους συναδέλφους, ενώ το 94% ότι εργάζεται σε μια ομάδα. Αντίστοιχα υψηλό ποσοστό των ερωτηθέντων, 93%, αισθάνεται το ενδιαφέρον και τη φροντίδα της διοίκησης. Στις αξιολογήσεις αυτές, όταν προσθέσει κανείς και ότι το 100% κρίνουν ως ασφαλή τον εργασιακό τους χώρο, τότε είναι φανερό ότι οι ίδιοι οι άνθρωποι της Philip Morris Cyprus όχι μόνο αισθάνονται, αλλά επικροτούν τις πρακτικές που εφαρμόζει η εταιρεία.

Facts and figures

⋅ Ετήσιος τζίρος PMI διεθνώς: 31.8 δισ. δολάρια

(Δεκέμβριος 2022)

⋅ H PMI δραστηριοποιείται σε 180 χώρες.

⋅ Τα καινοτόμα προϊόντα θέρμανσης καπνού που αναπτύσσει πωλούνται σε 73 χώρες.

⋅ Τα κεντρικά γραφεία

της εταιρείας στην Κύπρο

βρίσκονται

στη Λευκωσία

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Λεωφόρος Κέννεντυ 23, 2ος όροφος, 1075, Λευκωσία

Δειτε Επισης

BEST COMPANIES TO WORK FOR: Champions of the Workplace- Οι στόχοι όλων σε αρμονία
10+1 τρόποι για να γίνετε εργοδότης προτίμησης
PUBLIC GROUP: Κάθε επιτυχία και γιορτή!
Βάσσος Ηλιάδης Λτδ: Επιτυγχάνοντας τις ισορροπίες
ΕΥΡΗΚΑ: «Πιστεύω» στον άνθρωπο
ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ ΥΓΕΙΑ: Υγιείς ανθρώπινες σχέσεις
ECOMMBX: Leaders και στα εργασιακά
ipH: Όταν οι αξίες γίνονται κουλτούρα
MAP S.Platis: Κουλτούρα υγιών σχέσεων
Orb Communications: Εμπνέοντας την ομάδα