Έξι εκατ. ευρώ για επιχειρήσεις μέσα από πρόγραμμα του ΙδΕΚ - Λήγει στις 24 Απρίλη η προθεσμία

Μεγάλο ενδιαφέρον προσελκύουν οι δύο νέες προσκλήσεις συνολικού προϋπολογισμού €6 εκατ. από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας του Next Generation EU για ενίσχυση των κυπριακών επιχειρήσεων, που ανακοίνωσε το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ).

Επιχειρήσεις από κάθε τομέα της οικονομίας καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους για να δημιουργήσουν νέα ή ουσιαστικά βελτιωμένα προϊόντα, υπηρεσίες ή μεθόδους παραγωγής υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Με στόχο την όσο πιο ευρεία αξιοποίηση του προϋπολογισμού που διατίθεται, το Ίδρυμα διαθέτει, μάλιστα, ξεχωριστά, €1 εκατ. σε επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν προηγουμένως υποβάλει προτάσεις ως Ανάδοχοι Φορείς στα Προγράμματα του ΙδΕΚ.

Οι προσκλήσεις εντάσσονται στο Πρόγραμμα «Έρευνα στις Επιχειρήσεις» και αποτελούν πολύτιμη ευκαιρία για μικρές, μεσαίες και μεγάλες κυπριακές επιχειρήσεις να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα τους. Η μέγιστη χρηματοδότηση ανά έργο ανέρχεται σε €200.000.

Εδώ και καιρό, το ΙδΕΚ συμβάλλει στην αύξηση της συμμετοχής των κυπριακών επιχειρήσεων σε δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης μέσα από διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας. Με την απόφαση να δώσει τη δυνατότητα σε όσες επιχειρήσεις δεν είχαν υποβάλει προτάσεις στα Προγράμματα του Ιδρύματος στο παρελθόν να διεκδικήσουν τώρα χρηματοδότηση από ξεχωριστό προϋπολογισμό, το Ίδρυμα ενισχύει την ικανότητα μεγαλύτερου αριθμού επιχειρήσεων να καινοτομήσουν.

Σημειώνεται ότι η υποβολή προτάσεων γίνεται μέσω της πύλης IRIS του ΙδΕΚ και η καταληκτική ημερομηνία είναι η 24η Απριλίου 2023 και ώρα 13:00.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΙδΕΚ, www.research.org.cy ή να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Συνεργατών του Ιδρύματος, στο τηλ.: 22205000.

Δειτε Επισης

Πράσινη και ψηφιακή μετάβαση με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
Οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αλλάζουν την Κύπρο
Το REPowerEU σηματοδοτεί μια νέα εποχή
Το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου βελτιώνει την καθημερινότητα του κάθε πολίτη και ενισχύει την οικονομία
Νέα ετήσια αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο
Χορηγοί, απονεμητές, παρευρισκόμενοι... Όλες οι δηλώσεις από τα 16α IN Business Awards (vid)
Κύπρος Νικολαΐδης: Αυτό το βραβείο είναι σημαντικό για μένα, προέρχεται από την πατρίδα μου (vid)
Ηλίας Κόκκινος: Σημαντική αναγνώριση για την οικογένεια του Smoothie Factory το IN Business Award (vid)
Γιώργος Κοσιής & Σάββας Κοσιής: Επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών μας, δεν σταματάμε εδώ (vid)
ΚΕΒΕ: Επιταγή αξίας 14.000 ευρώ στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Τοξότης»