Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής ναυτιλίας στην επίσκεψη Χατζημανώλη στην Αθήνα

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω κ. Μαρίνα Χατζημανώλη, συμμετείχε στην 8η τριμερή Υπουργική συνάντηση μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας που πραγματοποιήθηκε σήμερα 3 Νοεμβρίου, στον Πειραιά. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ελλάδας ήταν o Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστος Στυλιανίδης και της Μάλτας ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, αρμοδίου για θέματα ναυτιλίας κ. Aaron Farrougia.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάγηκαν απόψεις για τα τρέχοντα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, για θέματα που άπτονται της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής ναυτιλίας, καθώς και τις τρέχουσες νομοθετικές προτάσεις οι οποίες συζητούνται στα πλαίσια του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπρόσθετα, οι τρεις Υπουργοί συμφώνησαν για την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας και του συντονισμού.

hadjimanoliathina10002

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στην Αθήνα, η Υφυπουργός πραγματοποίησε συναντήσεις με τη ναυτιλιακή και πλοιοκτητική κοινότητα της Ελλάδας, στα πλαίσια των προσπαθειών ενίσχυσης του Κυπριακού νηολογίου και της συνεχούς διαβούλευσης με τις ναυτιλιακές εταιρείες και θεσμούς σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος της ναυτιλίας.

hadjimanoliathina10003

Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου η κ. Χατζημανώλη παρακάθησε σε γεύμα εργασίας, προσκεκλημένη του κ. Παναγιώτη Τσάκου, πλοιοκτήτη και ιδρυτή του ομίλου Τσάκου, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα που άπτονται της ναυτικής εκπαίδευσης. Η Υφυπουργός και ο κ. Τσάκος συμφώνησαν να ενισχυθεί η συνεργασία του Υφυπουργείου Ναυτιλίας και του ομίλου, στα πλαίσια κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών. Επίσης, η κ. Χατζημανώλη, στα πλαίσια του γεύματος, συναντήθηκε με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μπουένος Άιρες κ. Ιωσήφ, τον οποίο προσκάλεσε να επισκεφθεί την Κύπρο.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Δεκεμβρίου του IN Business: Οι βραβευθέντες των 10ων ΚΕΒΕ Business Leader Awards
Μαρίνα Χατζημανώλη: Μεγάλη επιτυχία η επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του ΔΝΟ
Τεράστια επιτυχία για την Κύπρο-Επανεξελέγη στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού
Η πράσινη μετάβαση και οι στόχοι της Ε.Ε. σε ημερίδα του Ινστιτούτου Κύπρου
Το Κέντρο Καινοτομίας IDEA δέχεται νέες αιτήσεις για startups
Ο Γιάννης Παναγιώτου στο 2ο Cyprus Job Fair-Το μήνυμά του σε όσους αναζητούν εργασία(pics)
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου και Πανεπιστήμιο Κύπρου ενώνουν δυνάμεις
ΙδΕΚ: Αυξημένο ενδιαφέρον για το Disrupt-Νέα καταληκτική ημερομηνία και επιπρόσθετος προϋπολογισμός
Εθελοντική αιμοδοσία από την Imperio
Σήμερα η δεύτερη και τελευταία μέρα του Cyprus Job Fair: 50 εργοδότες με 1000 θέσεις εργασίας σε περιμένουν