Π. Καραγιάννης: Η γιαγιά, η ιατρική και τα δύσκολα φοιτητικά χρόνια

Τον γνωρίσαμε τα τελευταία δύο χρόνια υπό την ιδιότητά του ως μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορoνοϊού, με την συμβολή του στην όλη προσπάθεια να είναι τεράστια και καθολικά παραδεχτή.  

Το έργο και η προσφορά του ως επιστήμονας, ωστόσο, σαφώς και προϋπήρχαν, όπως προϋπήρχε επίσης ως ένας άνθρωπος που τίποτα δεν του χαρίστηκε και που η διαδρομή του προς την καταξίωση δεν ήταν μια απλή υπόθεση. 

Ο λόγος για τον καθηγητή μικροβιολογίας και μοριακής ιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Πέτρο Καραγιάννη, ο οποίος φιλοξενείται στο σημερινό επεισόδιο της διαδικτυακής σειράς «How I Made It», που παρουσιάζουν το InBusiness TV και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Διαβάστε ακόμα: 

Κυριάκος Κόκκινος: Χώρα ψηφιακά ενεργή η Κύπρος

The Tree: Πώς προχωρά η υλοποίηση του νέου ξενοδοχείου των Πλατρών

Ο κ. Καραγιάννης αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ζωής του και μιλά για τα ενδιαφέροντά του, πέραν αυτών που αφορούν στην επαγγελματική του ενασχόληση και την επιστημονική του δράση.    

Όπως αναφέρει, το ενδιαφέρον του για τις ιατρικές επιστήμες ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία, καθώς η γιαγιά του ήταν μαμή. Έτσι, ακολούθησε τις σπουδές του στην ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Liverpool το 1973.

Η πορεία που ακολούθησε, ωστόσο, δεν ήταν δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα, αφού το 1974 έγινε η τουρκική εισβολή με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς χρήματα. Παρ' όλα αυτά, κατάφερε με αρκετό κόπο και με σκληρή δουλειά τα καλοκαίρια να ολοκληρώσει τις σπουδές του σε αυτό που αγαπούσε.

Ο κ. Καραγιάννης περιγράφει τον εαυτό του ως υπομονετικό, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί στην μεγάλη του αγάπη για τη φύση. Αγαπημένο του χόμπι η συλλογή γραμματοσήμων, με το οποίο, όπως σημειώνει, θα ήθελε να ασχοληθεί πολύ περισσότερο.

Δείτε τη συνέντευξη του Πέτρου Καραγιάννη στο βίντεο που ακολουθεί:

Η σειρά «How I Made It»

Το InBusiness TV και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας παρουσιάζουν τη διαδικτυακή σειρά «How I Made It», στόχος της οποίας είναι η ανάδειξη βέλτιστων παραδειγμάτων επιχειρηματικών στελεχών της Κύπρου.

Κάθε μήνα, η σειρά προβάλλει success stories μελών της οικογένειας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (αποφοίτων, ακαδημαϊκών κ.λπ.), σκιαγραφώντας το επαγγελματικό τους προφίλ και αναδεικνύοντας άγνωστες πτυχές της πορείας τους προς την επιτυχία.

Οι επαγγελματίες μοιράζονται μαζί μας εμπειρίες που αποτέλεσαν σημεία καμπής για τη μετέπειτα επαγγελματική ζωή τους, σημαντικές αποφάσεις που αποδείχτηκαν καθοριστικές, ενώ δίνουν σημαντικά tips σε νέους αποφοίτους και επαγγελματίες.

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit