Στο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού IN Business

IN BUSINESS 

Τεύχος 198, Αύγουστος, 2022

 

Στο νέο τεύχος του περιοδικού IN Business, που κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε digital έκδοση την Κυριακή 7 Αυγούστου, διαβάστε:

The Women Issue

8. Μια ειδική έκδοση αφιερωμένη στη γυναίκα επαγγελματία, επιχειρηματία, αξιωματούχο κι επιστήμονα. Στη σταθερή της συμβολή στην κοινωνία και στον δυναμισμό με τον οποίο διεκδικεί και ανανεώνει την πολυεπίπεδη παρουσία της. Παρουσιάζουμε 166 γυναίκες - πρότυπα από όλους τους κλάδους δραστηριότητας - ακίνητα/κατασκευές, βιομηχανία, πρωτογενή τομέα, εκπαίδευση, εμπόριο, ενέργεια, τουρισμό, υγεία, υπηρεσίες, επαγγελματικές υπηρεσίες, χρηματοοικονομικά, εστίαση και ΙCT.

10. Αλλάζοντας τον κόσμο

«Μια γυναίκα μπορεί να κάνει την πρώτη κίνηση. Όμως, πολλές γυναίκες μαζί μπορούν να φέρουν την αλλαγή, η καθεμία βάζοντας το δικό της λιθαράκι», δηλώνει η Αρετή Αναστασιάδου, Managing Director του The Worx και Μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Διαφήμισης. Τέσσερις γυναίκες του ομίλου εταιρείων Telia & Pavla BBDO μας μιλούν για την πορεία τους, τον όμιλο και για όσα τους έχει διδάξει ο χώρος.

14. Οι ικανότητες δεν έχουν φύλο

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση για το γεγονός ότι στον Όμιλο Χ.Α. ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ δεν χωράνε διακρίσεις, μας συστήνονται γυναίκες που βρίσκονται σε θέσεις - κλειδιά, αποδεικνύοντας του λόγου το αληθές, κάτι που φαίνεται και από τη διαχρονική κουλτούρα της εταιρείας. Ο όμιλος, υποδεικνύουν με έμφαση, βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στη δυναμική του κάθε ανθρώπου, διασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες για εξέλιξη χωρίς διακρίσεις.

18. Όλο και πιο πολλές γυναίκες στις κορυφές

Ακόμα και η αρνητική κριτική τη δυναμώνει, ενώ το αγαπημένο της μότο είναι πως κάθε άνθρωπος  πρέπει να νιώθει ξεχωριστός, καθώς έχει τη δυνατότητα να προσφέρει κάτι. Η Ειρήνη Γρηγορίου Παυλίδη, ως γνήσιο παιδί της Τράπεζας Κύπρου, αφού από το 2002 και το πέρας των σπουδών της εργάζεται στον όμιλο, θέλει να προσφέρει από τη θέση της εκτελεστικής διευθύντριας διεύθυνσης ανθρώπινου δυναμικού & μετασχηματισμού εξισορροπώντας τις ανάγκες του εργοδότη, των πελατών και των εργαζομένων.

22. 20 χρόνια καριέρας

Αποδεικνύει και εμπράκτως, μέσα από τους πολλαπλούς της ρόλους, εκείνο το οποίο δηλώνει στη συνέντευξή της, ότι η γυναίκα μπορεί να συνδυάσει ταυτόχρονα διαφορετικές λειτουργίες, καθώς αυτή είναι η ίδια η φύση της. «Γιατί, αν δεν μπορεί η γυναίκα, τότε ποιος μπορεί;». Φτάνει, όπως λέει η δικηγόρος, ιδρύτρια και διευθύνουσα συνέταιρος της CONSTANTINOU PANAYIOTOU & CO LLC -GCP LAW, Σύμβουλος Αφερεγγυότητας, CRMS-RS Τζώρτζια Παναγή, να εκλείψουν όλα εκείνα τα στερεότυπα που εξακολουθούν να υπάρχουν.

26. Σεβασμός στη μοναδικότητα

Σεβασμό στον άνθρωπο και στη μοναδικότητα του καθενός επιδεικνύει η Deloitte, κτίζοντας εργασιακό περιβάλλον και κουλτούρα που εκτιμά τη διαφορετικότητα σε όλες τις εκφάνσεις. Σ’ αυτό εστιάζει τη φιλοσοφία της γύρω από το All IN.

Για το θέμα μας μιλούν οι Έλλη Σταύρου, επιχειρησιακή διευθύντρια, τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού και μέλος της Επιτροπής Εταιρικής Ευθύνης και Βιωσιμότητας, Έλενα Γιασεμίδου, επιχειρησιακή διευθύντρια, τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού και μέλος της Επιτροπής Εταιρικής Ευθύνης και Βιωσιμότητας και Μισιέλ Καραολίδη, ανώτερη διευθύντρια, τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας και μέλος της Επιτροπής Εταιρικής Ευθύνης και Βιωσιμότητας της Deloitte.

30. ECOMMBX: Έκαναν το αδύνατο (φύλο) δυνατό

Έξι δυναμικές γυναίκες καριέρας, ο θηλυκός νους πίσω από τη βραβευμένη εταιρεία ψηφιακής τραπεζικής, ECOMMBX, μιλούν για την πορεία τους και αποδεικνύουν ότι το, πάλαι ποτέ αδύνατο, φύλο τους κατακτά ακόμα και τις fintech.

34. ENERGYINTEL: Αειφόρες γυναικείες προσδοκίες

Ως παιδί που μεγάλωσε με γονείς πρόσφυγες, οι οποίοι δούλεψαν σκληρά και με αξιοπρέπεια, διδάχθηκε σημαντικά μαθήματα της ζωής. Μαθήματα που δεν πήρε σε κανένα από τα δύο πανεπιστήμια που φοίτησε αλλά ούτε και διάβασε σε κάποιο βιβλίο. Κι ας διαβάζει πολύ.

Η αυτοδημιούργητη Ευγενία Ηροδότου θεωρεί πως είναι υπέροχο να είσαι γυναίκα και πως είναι η ικανοποίηση των προσδοκιών, μέσα από μια δουλειά, που κάνει κάποια να είναι επιτυχημένη γυναίκα, μητέρα και σύζυγος. Και για την ίδια, αυτή η δουλειά ήταν η δημιουργία και η διεύθυνση της EnergyIntel, της οποίας είναι CEO, με σκοπό την προώθηση της πράσινης ενέργειας και της αειφόρου ανάπτυξης.

38. McDONALD’S™: Ανανεώνοντας το όραμα

Από την ηλικία των 12 ετών ξεκίνησε να εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση. Η Έλενα Ανδρέου, σημερινή managing director της McDonald’s™ Κύπρου, μεγάλωσε και ζυμώθηκε μέσα στη δουλειά. Η πρώτη της ήταν στο εστιατόριο McDonald΄s στην πόλη Konstanz της Γερμανίας. Η μετακόμιση όλης της οικογένειας Ανδρέου από εκεί στην Κύπρο ήταν τόσο ξαφνική και αυθόρμητη, που δεν της άφησε περιθώριο να κάνει σκέψεις για σπουδές. Με την εγκατάστασή τους στο νησί συνέχισε να εργάζεται στα εστιατόρια της οικογένειας, όπου σήμερα, στα 42 της χρόνια, συνεχίζει ανανεώνοντας συνεχώς το όραμα. 

42. YOUDREAM: Leading the future

Η πραγματοποίηση της συνέντευξης έγινε λίγες ημέρες προτού η Μαρία Μηλιτσοπούλου φέρει στον κόσμο το παιδί της ή καλύτερα, όπως η ίδια προτιμά να λέει, τον πολίτη του μέλλοντος. Η κίνηση αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς θέλησε και εμπράκτως να στείλει τα δικά της μηνύματα στην κοινωνία, πρωτίστως στις ίδιες τις γυναίκες, πως ούτε η εγκυμοσύνη ούτε η μητρότητα αποτελούν εμπόδια στην επαγγελματική ανέλιξη και την κατάκτηση της κορυφής. Η ίδια δίνει το παράδειγμα ως Founder και CEO της YouDream, Inspirational NLP Certified Coach, Positive Psychology Coach και Cognitive Behavioral Therapist.

46. PSARAS CONSTRUCTION: Με γυναίκες κτίζει κάθε γενιά

Με σεβασμό και θαυμασμό αντιμετώπισαν την Αφροδίτη Ψαρά στον ανδροκρατούμενο κόσμο της ανάπτυξης γης και κατασκευών, με την ίδια να αποτελεί την απόδειξη ότι οι γυναίκες μπορούν να ακολουθήσουν όποιο επάγγελμα επιλέξουν και με σκληρή δουλειά να εδραιωθούν σε αυτό. Από τη θέση της προέδρου και CEO της Psaras Construction και έχοντας στο πλευρό της τη νέα γενιά της εταιρείας, operations & quality manager Ευαγγελία Ψαρά, μας μιλούν για την πορεία τους, τις διακρίσεις αλλά και αυτά που κάνουν την επιχείρηση να ξεχωρίζει.

48. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Πλάνα και έργα εκσυγχρονισμού

Ο πιο απαιτητικός ρόλος στην πορεία της είναι αυτός που κατέχει τώρα στην Ελληνική Τράπεζα ως επικεφαλής της μονάδας Στρατηγικής & Μετασχηματισμού. «Οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις τεχνολογικές εξελίξεις», τονίζει η Αίμιλη Πίσση, κάτι στο οποίο στοχεύει η Τράπεζα μέσα από το Πλάνο Μετασχηματισμού της, ώστε να τη φέρει στη νέα εποχή. «Εργαζόμαστε», τονίζει, «ώστε να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες μας, να βελτιώσουμε το λειτουργικό μας μοντέλο και να γίνουμε όσο πιο αποτελεσματικοί και οικονομικοί γίνεται».

56. bbf: Επεκτείνεται στην Ελλάδα

Έχοντας εδραιωθεί στην κυπριακή αγορά με high end έργα, ο Όμιλος Prime Property επεκτείνεται δυναμικά στην Ελλάδα, με το διεθνές brand bbf:, σε περιοχές που αποτελούν πόλο έλξης για Ελλαδίτες, Κύπριους και άλλους αγοραστές. Ο Chief Product Officer, Ανδρέας Σιαμτάνης και η Head of Greece Office, Ρεβέκκα Κλαυδιανού, αναλύουν τα πλάνα ανάπτυξης, συγκρίνοντας τις αγορές ακινήτων σε Κύπρο και Ελλάδα. Παράλληλα, εξηγούν ότι η ανάπλαση του ιστορικού ξενοδοχείου Βερεγγάρια, την οποία η εταιρεία τους έχει αναλάβει, θα έχει πολύπλευρα οφέλη για τις ορεινές περιοχές και το τουριστικό προϊόν της χώρας μας.

130. Ζέτα Αιμιλιανίδου: Αποχαιρετώντας μια γυναίκα-πρότυπο

Από ένα τεύχος αφιερωμένο στη γυναίκα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ένας ελάχιστος φόρος τιμής στην αείμνηστη Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου. Ζητήσαμε ένα αποχαιρετιστήριο κείμενο από τη στενή της συνεργάτιδα, Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας, Αναστασία Ανθούση.

Για να κατεβάσετε το περιεχόμενό μας πατήστε www.inbusinessnews.com/digitaledition

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit