Πνέει μένεα ο Πετρίδης για την καταψήφιση των αναπομπών

Την αντίδραση του υπουργού Οικονομικών Κωνσταντίνου Πετρίδη, έφερε η απόφαση της Βουλής να καταψηφίσει τις αναπομπές του Προέδρου της Δημοκρατίας, για τους τρεις νόμους που ψηφίστηκαν και αφορούσαν την κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα, την παράταση στην αναστολή εκποιήσεων και την κατάργηση του ΦΠΑ για τους ρύπους στο ρεύμα.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, κάνει λόγο για επικίνδυνο και άκρατο λαϊκισμό από πλευράς της Βουλής, σημειώνοντας ότι διακινδυνεύεται η αξιοπιστία της χώρας.

Όπως αναφέρει, «αντίδραση από Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις αποφάσεις της βουλής. Είχαμε προειδοποιήσει, ενώ η επιστολή τέθηκε ενώπιον του σώματος».

Σημειώνει επίσης πως «παραταύτα η Βουλή, δίδοντας συνέχεια στον επικίνδυνο άκρατο λαϊκισμό απέρριψε τις αναπομπές διακινδυνεύοντας την αξιοπιστία της χώρας και την οικονομία».

Σημειώνεται ότι η Βουλή καταψήφισε την πρώτη αναπομπή με 27 ψήφους έναντι δώδεκα και καμία αποχή. Για την δεύτερη πρόταση υπέρ της αποδοχής επίσης τάχθηκαν 12 Βουλευτές, εναντίον 27 και δεν υπήρξε καμία αποχή και για το νόμο για τις εκποιήσεις υπέρ της αναπομπής τάχθηκαν 12, εναντίον 28 και δεν υπήρξε αποχή.

Με βάση τη νέα εξέλιξη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει το δικαίωμα να ζητήσει γνωμάτευση από το Ανώτατο Δικαστήριο για τη συνταγματικότητα των νόμων ή διατάξεων τους. Μέχρι την έκδοση της απόφασης, οι νόμοι δεν εφαρμόζονται.

Πριν την ψήφιση για το νόμο που αφορά την τρίμηνη αναστολή των εκποιήσεων προηγήθηκε συζήτηση με τους Βουλευτές να αιτιολογούν τις τοποθετήσεις τους.

 

Δειτε Επισης

Με αμελητέες ζημιές έκλεισε την Πέμπτη το ΧΑΚ
Βιώσιμο και ισχυρό το ΤΚΑ-Σε εξέλιξη εξορθολογισμός των εισφορών από ποδοσφαιρικές ομάδες
Η Clearstream Banking S.A. άμεσος συμμετέχοντας στο Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών του ΧΑΚ
Φθινόπωρο οι πρώτες επενδύσεις του Εquity Fund-Πρώτος θεσμικός επενδυτής η Τράπεζα Κύπρου
Γιάννης Παναγιώτου: Σημαντική επιτάχυνση στην καταβολή του 87% των παροχών του ΤΚΑ
Αγκάθι για τις επιχειρήσεις στην Κύπρο η διαφθορά-Πρόβλημα για την επιχειρηματική δραστηριότητα
ΠΕΟ: Αυξήσεις πέραν του 2,5% σε συλλογικές συμβάσεις που ανανεώθηκαν
Εκτός λειτουργίας οι υπηρεσίες του Τμήματος Οδικών Μεταφορών λόγω τεχνικού προβλήματος
Στα €92,7 εκ. οι εκταμιεύσεις δανείων από διεθνείς οργανισμούς το 2024
ΚΦΙΚΒ: Νέα κριτήρια για δάνεια για οικιακές συσκευές και ενεργειακή αναβάθμιση-Μέγιστο ποσό τα €10.000