Χορηγία Κατηγορίας Εμπόριο

Αυξήθηκαν τα ναύλα, αναπόφευκτη μετακύλιση κόστους στους καταναλωτές

Στην εκτίμηση ότι δεν θα επηρεαστεί σε σημαντικό βαθμό η εφοδιαστική αλυσίδα της Κύπρου λόγω του πολέμου και ότι προς το παρόν η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, προέβη ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης. 

Σε δηλώσεις του, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, που υπήρχαν από τον καιρό της πανδημίας, αθροιστικά εξαιτίας του πολέμου, έχουν επιδεινωθεί, έχουν ανέβει οι τιμές λόγω της αύξησης των ναύλων των δεξαμενόπλοιων, "άρα μοιραία θα μετακυλιστούν κάποιες τιμές και κάποια κόστα στους καταναλωτές".

Διαβάστε ακόμη:

MUFG: Αλλάζει τον χάρτη των επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο

Τα 3+1 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Μύκονο που πούλησε κυπριακή εταιρεία

Στο IN Business Απριλίου: Πώς η Λάρνακα μεταμορφώνεται

Altamira: 10+1 κατοικίες και διαμερίσματα από €70.000

Ερωτηθείς για τις αυξήσεις στα διάφορα προϊόντα και αν αυτές είναι ανάλογες με την αύξηση που υπάρχει στα ναύλα, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας απάντησε καταφατικά, σημειώνοντας πως καταγράφεται μια μεγάλη αύξηση στα ναύλα των δεξαμενόπλοιων, οπότε η μεταφορά των προϊόντων στην Κύπρο, εξαρτάται αμιγώς από τις θαλάσσιες μεταφορές.

Επεσήμανε επίσης πως είναι φυσικό να μετακυλιστεί αυτό το κόστος στο τελικό προϊόν, αλλά είπε ότι οι αρχές παρακολουθούν την κατάσταση σε καθημερινή βάση. 

Σε άλλη ερώτηση ο Υφυπουργός είπε ότι "αναμένουμε να δούμε το εύρος και την μορφή που θα πάρουν οι κυρώσεις που θέτει η ΕΕ και η παγκόσμια κοινότητα”, γιατί, όπως είπε, “ανάλογα με την διαμόρφωση των κυρώσεων θα εξαρτηθεί ο βαθμός επηρεασμού και της Κύπρου”. 

Είπε ακόμη πως οι κυρώσεις προς το παρόν όσον αφορά τις θαλάσσιες μεταφορές είναι διαχειρίσιμες, τονίζοντας πως η ναυτιλία μας δεν επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό. Πρόσθεσε ότι έχουμε διαμορφώσει μια στρατηγική με σκοπό η Ναυτιλία μας να είναι ανθεκτική στις κρίσεις, αναφέροντας πως  για αυτό στρέφονται  και σε άλλες αγορές για  να προσελκύσουν  εταιρείες και πλοία στην Κύπρο.

Ανακοίνωσε επίσης πως από χτες βρίσκεται σε εξέλιξη δημόσια διαβούλευση τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό της Κύπρου με προσχέδιο χαρτών για την θαλάσσια επικράτεια του τόπου μας και ότι στις 14 Απριλίου οργανώνεται ανοικτή συγκέντρωση για το σκοπό αυτό στην Πάφο.

Δειτε Επισης

E-kalathi: Τα επόμενα βήματα και πότε τίθεται σε εφαρμογή η ψηφιακή πλατφόρμα
Χαιρετίζει για το «e-kalathi» το Υπ. Εμπορίου-«H ψήφιση του νομοσχεδίου αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη»
Στα χέρια των καταναλωτών το e-kalathi με ομόφωνη ψήφιση από τη Βουλή-Τι προβλέπει ο νόμος
Αυξήσεις σε 41 προϊόντα/υπηρεσίες, άλμα 36% στην τιμή της πατάτας
Ανέβασε ταχύτητα η αγορά οχημάτων... Εκτοξεύθηκαν οι εγγραφές
Mallouppas & Papacostas: Η Baker Tilly ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας για απόκτηση έως και του 100%
Mall Gift Card: Το ιδανικό επιχειρηματικό δώρο από το Mall of Cyprus και το Mall of Engomi
Στη ζυγαριά της Βουλής το e-kalathi-Η ώρα της αλήθειας στην Ολομέλεια
Be Xmas! Game On: Στα CELIO αυτές τις γιορτές, παίζεις μεγάλο παιχνίδι
Defender Luxury Off-Road Experience από τον Όμιλο Πηλακούτα