MUFG: Αλλάζει τον χάρτη των επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο

Η κάθοδος της MUFG Investor Services στην Κύπρο μέσα από την ανακοινωθείσα από την ίδια δημιουργία επιχειρησιακού κέντρου στη Λεμεσό, αλλάζει τα δεδομένα και δίνει τεράστια ώθηση στην προσπάθεια της Κύπρου να καταστεί διεθνές κέντρο υπηρεσιών διαχείρισης κεφαλαίων.  

Διαβάστε εδώ: MUFG Investor Services: Ένας τιτάνας διαχείρισης funds στην Κύπρο

Πρόκειται για μια εξέλιξη τεράστιας σημασίας, καθότι φέρνει ακόμη πιο κοντά την εκπλήρωση ενός χρονολογούμενου οράματος της Κύπρου και των εμπλεκομένων/αρμόδιων φορέων. Και αυτό, αφού πέραν του γεγονότος ότι ανοίγει τις πόρτες σύνδεσης Ασίας και Ευρώπης-με την χώρα μας να καθίσταται κόμβος-, αναμένεται να αλλάξει το τοπίο της αγοράς, στρέφοντας τα βλέμματα και άλλων εταιρειών στο νησί.

Διαβάστε εδώ: Κ. Πετρίδης για κάθοδο MUFG: Απόδειξη εμπιστοσύνης προς την Κύπρο

Πετυχημένη στρατηγική

Την ικανοποίησή του για την κάθοδο της MUFG Investor Services στην Κύπρο, εξέφρασε μιλώντας στο InBusinessNews, ο πρόεδρος του Invest Cyprus, Γιάννης Μάτσης. «Αποτελεί κύρια στρατηγική της κυβέρνησης η προσέλκυση ξένων εταιρειών στην Κύπρο και είμαστε πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε ότι η στρατηγική αυτή της κυβέρνησης πετυχαίνει, αφού έρχονται συνεχώς εταιρείες στην Κύπρο», ανέφερε ο κ. Μάτσης.

Διαβάστε ακόμα:

Τα 3+1 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Μύκονο που πούλησε κυπριακή εταιρεία

Στο IN Business Απριλίου: Πώς η Λάρνακα μεταμορφώνεται

Altamira: 10+1 κατοικίες και διαμερίσματα από €70.000

Σημαντική εξέλιξη

Μιλώντας επίσης στο InBusinessNews ο πρόεδρος του CIFA Ανδρέας Γιασεμίδης, σημείωσε πως η απόφαση της MUFG Investor Services να έρθει στην Κύπρο είναι αποτέλεσμα προσπαθειών των τελευταίων χρόνων. Όπως περαιτέρω επισήμανε, πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τον επενδυτικό τομέα, που σίγουρα θα βοηθήσει και την αγορά καθώς θα έχουμε ένα μεγάλο παίκτη στην Κύπρο.

«Είναι πάρα πολύ σημαντική η κάθοδος της MUFG Investor Services για τον κλάδο των επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο. Συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης για τη χώρα μας και σίγουρα θα βοηθήσει τον τομέα των επενδυτικών ταμείων, αφού θα δημιουργηθεί μία γερή βάση με επενδυτικά ταμεία. Είναι σημαντικός σταθμός για τα δεδομένα μας», υπέδειξε χαρακτηριστικά. 

Με την MUFG Investor Services να θεωρείται από τους.. βασιλιάδες του τομέα, η απόφασή της να βρεθεί στη Λεμεσό αναμένεται να ανοίξει το δρόμο και για άλλες εταιρείες του χώρου.

«Θεωρώ ότι η MUFG σίγουρα θα... τραβήξει και άλλους παίκτες από εξωτερικό. Ανοίγει μία πόρτα για την Ασία για την Κύπρο όσον αφορά τα επενδυτικά ταμεία. Θεωρώ ότι λιγότερο μεγάλες εταιρείες θα ακολουθήσουν λόγω της δυναμικής που φέρνει μαζί της η MUFG», εκτίμησε ο πρόεδρος του CIFA. 

Δειτε Επισης

ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»
ΙΝ Business Awards: Βραβείο στο City of Dreams Mediterranean στην κατηγορία «Τουρισμός-Ξενοδοχεία-Αναψυχή-Εστίαση»
ΙΝ Business Awards: Στην Chrysostomides Advocates & Legal Consultants το βραβείο στην κατηγορία «Υπηρεσίες»