Petrolina (Holdings) Public: Κοντά στην κοινωνία

Οι βάσεις της εταιρικής φιλοσοφίας σε θέματα ΕΚΕ τέθηκαν με το ξεκίνημα της Πετρολίνα, πηγάζοντας από τις αρχές και τις αξίες των ιδρυτών της, επισημαίνει η Εκτελεστική Σύμβουλος της Petrolina (Holdings) Public, Γεωργία Λευκαρίτη.

Από τότε μέχρι σήμερα, προσθέτει, η εταιρεία συμπορεύεται με τον τόπο και τους ανθρώπους του, ανταποκρινόμενη άμεσα και έμπρακτα στις ανάγκες της κοινωνίας. "Διαχρονικά λοιπόν, με δέσμευση και αφοσίωση στην εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλει ο κύπριος καταναλωτής, εφαρμόζουμε μία συγκροτημένη πολιτική ΕΚΕ, τόσο σε εποχές ευημερίας όσο και σε περιόδους κρίσης, έχοντας στο επίκεντρο μία ανθρωποκεντρική στρατηγική ανάπτυξης", τονίζει με έμφαση.

Μιλήστε μας για τις σημαντικότερες δράσεις σας στο πλαίσιο της στρατηγικής ΕΚΕ που ακολουθείτε.

Η πλούσια και έμπρακτη δράση της Πετρολίνα καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων, που αφορά στους τομείς της κοινωνικής αλληλεγγύης, του πολιτισμού, του αθλητισμού και της του περιβάλλοντος του τόπου μας, με βασικό στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των συνανθρώπων μας. Στο πλαίσιο στήριξης προγραμμάτων κοινωνικής αλληλεγγύης, έχουμε δημιουργήσει την ομάδα εθελοντών Petrolina Community, όπου το προσωπικό μας, οι πρατηριούχοι και οι οικογένειές τους συμμετέχουν έμπρακτα στις κοινωνικές δράσεις της εταιρείας. Επίσης, βρισκόμαστε δίπλα σε φορείς με αναγνωρισμένη κοινωφελή δράση, ενισχύουμε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και στηρίζουμε διαχρονικά συνδέσμους και οργανισμούς σχετικούς με την υγεία. Μεταξύ άλλων, καλύπτουμε τα έξοδα ενοικίου του Σπιτιού της Europa Donna στη Λάρνακα από το 2009 που λειτούργησε, χορηγούμε τα καύσιμα στο ετήσιο Ταξίδι με τα Φτερά της Ελπίδας του Telethon και στηρίζουμε τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ένα Όνειρο μια Ευχή για την εκπλήρωση ευχών καρκινοπαθών παιδιών.

Πληθώρα δράσεων

Άξιο αναφοράς είναι και το Φεστιβάλ Προσφοράς Πετρολίνα. Μιλήστε μας σχετικά.

Η όλη διοργάνωση μας κάνει πραγματικά περήφανους. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ φιλανθρωπικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, που αν και δεν έχει πραγματοποιηθεί εδώ και δυο χρόνια λόγω της πανδημίας, έχει καταστεί θεσμός, προάγοντας τις αξίες της προσφοράς, του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης. Μέσω του φεστιβάλ έχουμε ενισχύσει τα Κοινωνικά Παντοπωλεία της Κύπρου, την Europa Donna Κύπρου, τον Φιλανθρωπικό - Εθελοντικό Οργανισμό Γκολ στη Ζωή και τον Σύνδεσμο Μωρά Θαύματα.

Με ποιες δράσεις εκτείνεται η προσφορά σας στον αθλητισμό;

 Όσον αφορά τον αθλητισμό, πέρα από τη δυναμική μας παρουσία στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι, με την Petrolina Racing Team, στηρίζουμε ομοσπονδίες, σωματεία, ακαδημίες και μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, όπως τον Διεθνή Μαραθώνιο Λεμεσού, τον Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας, την Κυπριακή Ομοσπονδία Χιονοδρόμων και την Κυπριακή Ομοσπονδία Κολύμβησης. Ακόμα, από το 2018 βρισκόμαστε δίπλα στον Κύπριο Ολυμπιονίκη Παύλο Κοντίδη, που με τις διακρίσεις, τον επαγγελματισμό και το ήθος του κάνει περήφανη όλη την Κύπρο.

Πώς εκφράζονται οι ανησυχίες σας για το περιβάλλον;

Στρατηγική προτεραιότητα της εταιρείας είναι η μελέτη ενός μεταβατικού σταδίου που αφορά στις εναλλακτικές, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η εταιρεία λαμβάνοντας υπόψη τις πρόνοιες τόσο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας υιοθετεί σχετικές πολιτικές και στρατηγικές ώστε να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα της και τη συνέχιση της δραστηριοποίησης της. Τηρούμε μέτρα περιβαλλοντικής ευθύνης σε κάθε μας επιχειρηματική ενέργεια, από την απλή διαχείριση ανακυκλώσιμων υλικών στα γραφεία μας, στις εγκαταστάσεις και τα πρατήρια μας. Συγχρόνως στηρίζουμε οργανισμούς και εκστρατείες για την προστασία του περιβάλλοντος και ανακύκλωσης.

Ανθρώπινο πρόσωπο

Πού πιστεύετε ότι πρέπει να επενδύσουν περισσότερο οι κυπριακές επιχειρήσεις, ώστε να γίνουν πιο κοινωνικά ευαίσθητες;

Θα πρέπει να αφουγκραστούν τις ανάγκες και τα προβλήματα των ανθρώπων με τους οποίους αποτελούν κομμάτι της ίδιας κοινωνίας. Άποψη όλων μας στην Πετρολίνα είναι πως καμία επιχείρηση δεν πρέπει να είναι αποκομμένη από τον κοινωνικό ιστό στον οποίο ανήκει. Αντίθετα, θα πρέπει να αποτελεί μέρος του, έχοντας για προτεραιότητά της την ενίσχυση και την προστασία των ανθρώπων του τόπου στον οποίο δραστηριοποιείται. Το ανθρώπινο πρόσωπο μιας επιχείρησης μπορεί να διαμορφωθεί μέσα από συνεργασίες με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, εθελοντικές οργανώσεις, σωματεία και ΜΚΟ, συμβάλλοντας έμπρακτα στην κάλυψη σημαντικών αναγκών των συνανθρώπων μας.

Πώς άλλαξε ο covid-19 την έννοια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και πώς συνεχίζει να την επηρεάζει;

Θα έλεγα πως η έννοια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης επαναπροσδιορίστηκε, αφού κληθήκαμε να αξιολογήσουμε άμεσα τις πολύπλευρες ανάγκες που δημιουργήθηκαν από την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση. Αυτή η συνθήκη μας οδήγησε στην ανάπτυξη δράσεων στήριξης της πολιτείας, των θεσμών και των ανθρώπων της πρώτης γραμμής. Σ’ αυτό το πλαίσιο η Πετρολίνα κινήθηκε από την πρώτη στιγμή, συμβάλλοντας στις προσπάθειες των Υπουργείων Εξωτερικών και Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για επαναπατρισμό Κυπρίων πολιτών, επιχορηγώντας αεροπορικές πτήσεις με την προσφορά δωρεάν καυσίμων. Ανταποκριθήκαμε ακόμη άμεσα στο κάλεσμα της Τράπεζας Κύπρου με τη συμμετοχή στο Δίκτυο Υποστήριξης SupportC, εφοδιάζοντας με καύσιμα τα κινητά συνεργεία για την εξυπηρέτηση ατόμων, που δεν είχαν υποστηρικτικό περιβάλλον για να τους προμηθεύει τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Η Πετρολίνα διαχρονικά βρίσκεται στο πλευρό της κυπριακής κοινωνίας, στηρίζοντας και βοηθώντας με κάθε δυνατόν τρόπο, προσαρμόζοντας τις δράσεις της ώστε να ανταποκρίνεται άμεσα και έμπρακτα στις εκάστοτε ανάγκες της κυπριακής οικονομίας και κοινωνίας.

Ποιο είναι το σημαντικότερο μάθημα που πήρατε ως εταιρεία από την πανδημία;

Μάθαμε πως η δυνατότητα αλλά και η ικανότητα προσαρμογής σε νέα δεδομένα αποτελούν παράγοντες ζωτικής σημασίας για μία επιχείρηση. Η πανδημία μας δίδαξε ακόμη, πως για να αντεπεξερχόμαστε στα δύσκολα πρέπει να δρούμε με ευελιξία και αποτελεσματικότητα.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Κιλκίς 1, 6015, Λάρνακα

Τηλέφωνο: 24848000

Ιστοσελίδα:

www.petrolina.com.cy

Social media:

Facebook: Petrolina (Holdings) Public Ltd

Instagram: @petrolinaholdings

Linkedin: Petrolina (Holdings) Public Ltd

 

 

 

Δειτε Επισης

Petrolina (Holdings) Public: Κοντά στην κοινωνία
Parimatch Tech: Είμαστε μέρος της λύσης
Lidl Κύπρου: Κεραίες στο μέλλον
ΕΥ Κύπρου: Η εταιρική μας κουλτούρα προσδιορίζει τη στρατηγική μας σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης
ΟΜΙΛΟΣ LOUIS: ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ
ΟΠΑΠ Κύπρου: Ο διαχρονικός σύμμαχος
Η ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ: Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη