ΕΒΕ Πάφου: Καμία προσφορά για γέφυρα σύνδεσης βιομ. περιοχών Μεσογής-Τρεμιθούσας

Δεν έχουν τελεσφορήσει ακόμη οι συνεχείς προσπάθειες σύνδεσης, μέσω γέφυρας, δύο περιοχών της βιοτεχνικής περιοχής Μεσόγης και της βιομηχανικής ζώνης Τρεμιθούσας, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος υποβολής προσφοράς, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Γιώργο Μάη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Μάης ανέφερε πως το έργο θα συμβάλει τα μέγιστα στο να συνδεθούν οι δύο περιοχές για διευκόλυνση της διακίνησης ανθρώπων και εμπορευμάτων.

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλει το ΕΒΕ Πάφου, για προώθηση του έργου αυτού, αφού έχει προκηρυχθεί σχετικός διαγωνισμός από τον Κλάδο Προσφορών του Τμήματος Δημοσίων Έργων, δυστυχώς αυτό δεν έχει τελεσφορήσει, καθώς δεν έχει υποβληθεί καμία προσφορά από ενδιαφερόμενους οικονομικούς φορείς, είπε ο κ. Μάης.

Ανέφερε πως το έργο αφορά στην ολοκλήρωση της κατασκευής της γέφυρας στη βάση αναθεωρημένου σχεδιασμού που περιλαμβάνει χωματουργικές εργασίες, βαθιές θεμελιώσεις με πασσάλους οπλισμένου σκυροδέματος, ενίσχυση, σύνδεση και ολοκλήρωση των μεσοβάθρων (μέρος τους έχει κατασκευαστεί προγενέστερα), κατασκευή ακροβάθρων, φορέα καταστρώματος από προκατασκευασμένους δοκούς και επί τόπου χυτό οπλισμένο σκυρόδεμα καθώς και άλλες εργασίες.

Ο κ. Μάης εξέφρασε τον προβληματισμό του που δεν έχει υποβληθεί καμία προσφορά. Ως ΕΒΕ Πάφου, τόνισε, ζητήσαμε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων να αξιολογηθούν εκ νέου τα οικονομικά δεδομένα της αγοράς.

Όπως ανέφερε ο κ. Μάης αναμένουν το συντομότερο δυνατό το έργο να επαναπροκηρυχθεί, ενδεχομένως με κάποιες διαφοροποιήσεις στα έγγραφα διαγωνισμού που αφορούν τις τεχνικές προδιαγραφές αλλά και τους οικονομικούς όρους.

Δειτε Επισης

Νέα εβδομάδα, νέες επενδυτικές ευκαιρίες από την Altamira Real Estate
Astrobank: Προς πώληση ακίνητα ιδανικά για επένδυση
Cyfield: Το κέντρο της Λευκωσίας αλλάζει-Αστικά αντιπλημμυρικά έργα στην ενορία Τρυπιώτη
Σε εξέλιξη η κατασκευή του Zeus Tower-Signature Collection-Εντυπωσιακό βίντεο από τα έργα στο Limassol Blu Marine
Ονειρικές πολυτελείς κατοικίες με θέα τη θάλασσα
The Great Ocean Building: Μια νέα πολυώροφη γραφειακή ανάπτυξη στη Λεμεσό-Τι θα περιλαμβάνει
Χωρίς άσπρο καπνό αλλά συνεχίζεται η προσπάθεια... οικοδόμησης συμφωνίας για τη συλλογική σύμβαση
Αύξηση 3,3% στον αριθμό αδειών οικοδομής το πρώτο τρίμηνο του 2024-Τα στοιχεία ανά κατηγορία έργου
Έρχεται το μεγάλο Open Day της Altamira Real Estate στο Majestic Gardens στην Τερσεφάνου
AstroΒank: Προς πώληση ακίνητα ιδανικά για επένδυση