eCheck360: Η καινοτόμα πλατφόρμα από Infocredit Group και Finclude

Η εξακρίβωση της πιστοληπτικής ικανότητας κάθε πελάτη, σε συνδυασμό με την επαλήθευση εισοδημάτων και ταυτότητας, αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα όλων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και εταιρειών που προσφέρουν καταναλωτική πίστη.

H Infocredit Group σε συνεργασία με την Finclude παρουσιάζουν την πλατφόρμα eCheck360, η οποία αποτελεί καινοτομία στο είδος της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Infocredit Group Θεόδωρος Κρίγγου και η Συνιδρύτρια & Chief Risk Officer της Finclude Ιωάννα Στανεγλούδη, αναλύουν τα πλεονεκτήματα χρήσης της νέας πλατφόρμας και απαντούν στο ερώτημα γιατί πρέπει να αποτελεί τη νούμερο ένα επιλογή της αγοράς.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κρίγγου, η νέα συνεργασία της Infocredit Group με την εταιρεία Finclude, για τη δημιουργία της πλατφόρμας eCheck360, αποτελεί ακομα έναν σταθμό «ορόσημο» στην ενίσχυση των επιχειρήσεων με καινοτόμα επιστημονικά και τεχνολογικά εργαλεία.

Η εταιρεία Finclude είναι ο πανευρωπαϊκός πάροχος υπηρεσιών αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας, που επιτρέπει σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και άλλες εταιρείες να αξιολογήσουν την πιστοληπτική ικανότητα των πελατών τους, χρησιμοποιώντας μηχανική εκμάθηση και πραγματικά τραπεζικά δεδομένα μέσω των Application Programming Interfaces under the revised Payment Services Directive.

Μιλώντας για τη χρησιμότητα της πλατφόρμας, εξηγεί ότι το eCheck360 παρέχει στην ουσία εργαλεία μέτρησης κινδύνου, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να αποκτήσουν ακριβείς και πολύτιμες πληροφορίες. Με αυτό τον τρόπο, αναφέρει, τους επιτρέπει να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με τα αιτήματα πίστωσης των πελατών τους γρήγορα, άμεσα και αποτελεσματικά.

Οι λύσεις

Τις λύσεις τις οποίες προσφέρει η πανευρωπαϊκή πλατφόρμα eCheck360 απαριθμεί ο κ. Κρίγγου, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι αυτές αναμένεται να επεκταθούν στο άμεσο μέλλον: 

Πιστοληπτική Ικανότητα: Ανάλυση και αξιολόγηση της πιστοληπτικής και οικονομικής ικανότητας των πελατών μιας εταιρείας.

Επαλήθευση Εισοδήματος: Προβολή 360° του εισοδήματος, του μισθού και των διαθέσιμων κεφαλαίων των πελατών για λήψη καλύτερων αποφάσεων.

Επαλήθευση Ταυτότητας: Εξακρίβωση και επαλήθευση της ταυτότητας των πελατών (ταυτότητα, διαβατήριο ή άλλα ταξιδιωτικά έγγραφα) μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Ποιους αφορά

Οι λύσεις που προσφέρει η πλατφόρμα eCheck360 είναι ιδανικές για κάθε επιχείρηση, επισημαίνει ο CEO της Infocredit Group, υποδεικνύοντας ότι ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και σε εταιρείες που προσφέρουν καταναλωτική πίστη ή που καλούνται να συμμορφώνονται με τις οδηγίες για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Εξηγεί περαιτέρω ότι η πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αξιολογήσουν ψηφιακά τους υπάρχοντες πελάτες τους για αγορά νέων προϊόντων ή να επεκταθούν σε νέες αγορές. Παράλληλα, προσθέτει, η πλατφόρμα απευθύνεται και σε ιδιώτες, οι οποίοι θέλουν να ενισχύσουν τις πιθανότητές τους για απόκτηση πίστωσης και δανείων, χτίζοντας ταυτόχρονα την αξιοπιστία τους.

Τα πλεονεκτήματα του eCheck360 δεν σταματάνε εδώ. Σύμφωνα με τη Συνιδρύτρια & Chief Risk Officer της Finclude, προκειμένου να παρέχει το πιστωτικό σκορ των ιδιωτών, η πλατφόρμα αναλύει με τεχνικές μηχανικής εκμάθησης μοτίβα συμπεριφοράς συναλλαγών και δαπανών, ώστε να δίνει λεπτομερή και δυναμική προβολή στο προφίλ πιστοληπτικής ικανότητας όλων των ατόμων.

«Ο τελικός χρήστης της πλατφόρμας είναι το φυσικό πρόσωπο, στο οποίο γίνεται η αξιολόγηση και το πιστωτικό σκορ, αλλά το μοντέλο πωλήσεων, για την ώρα, απευθύνεται σε Β2Β», σημειώνει.

Γιατί ξεχωρίζει

Στην ερώτηση αν προσφέρεται και από άλλες εταιρείες η συγκεκριμένη υπηρεσία, η κ. Στανεγλούδη εξηγεί ότι παρόλο που υπάρχουν λίγες εταιρείες που προσφέρουν αξιολόγηση πιστωτικού κινδύνου στη χώρα τους, εντούτοις καμιά από αυτές δεν χρησιμοποιεί τη μέθοδο που εφαρμόζει η πλατφόρμα eCheck360.

Επίσης, αποτελεί τη μοναδική αναγνωρισμένη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο πλατφόρμα που επιτρέπει την ανταλλαγή δεδομένων. Σύμφωνα με την ίδια, «το μεγάλο της πλεονέκτημα αφορά στην ανάλυση του ιστορικού των συναλλαγών των πελατών σε πραγματικό χρόνο, αξιολογώντας την  πιστοληπτική τους ικανότητα με τεχνικές μηχανικής εκμάθησης και τεχνητής νοημοσύνης, δίνοντας έμφαση στη σημερινή, πραγματική οικονομική τους δυνατότητα».

Θεόδωρος Κρίγγου, CEO Infocredit Group:

  • «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τη νέα μας πλατφόρμα eCheck360, που μεταμορφώνει την καταναλωτική πίστωση σε ευρωπαϊκό επίπεδο! Η πλατφόρμα, πλήρως εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις GDPR και PSD2, δίνει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να προσφέρουν την καλύτερη ψηφιακή εμπειρία στους πελάτες τους, με υπηρεσίες/προϊόντα που ταιριάζουν στο πιστωτικό τους προφίλ και όχι μόνο»

Πρωτοπορεί γιατί…

Πρόκειται για την πρώτη πλατφόρμα που καλύπτει το τεράστιο κενό που υπάρχει στην αγορά της Ευρώπης όσον αφορά την πρόσβαση σε πιστωτικά προϊόντα και χαράζει ένα κοινό Πανευρωπαϊκό Credit Score βασισμένο στη συναλλακτική συμπεριφορά, σημειώνει ο κ. Κρίγγου.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα επιτρέπει στις εταιρείες να αξιολογήσουν τους πελάτες τους, ανεξαρτήτως εάν αυτοί έχουν λάβει πιστωτικές διευκολύνσεις ή όχι. Από πλευράς του, ο κ. Κρίγγου υπογραμμίζει πως με το άνοιγμα των χρηματοπιστωτικών αγορών σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, δίνεται η δυνατότητα σε πολύ περισσότερους Ευρωπαίους πολίτες να αποκτήσουν πιστωτικά προϊόντα και υπηρεσίες, που με τα παραδοσιακά μοντέλα αξιολόγησης καθίσταται πρακτικά δύσκολο να προσφερθούν.

Γιατί θεωρείται ασφαλής

Ψηλά στις προτεραιότητες κάθε εταιρείας βρίσκεται και το ζήτημα της ασφάλειας, με τους επικεφαλής των δυο οργανισμών να επισημαίνουν ότι αποτελεί κεφαλαιώδους σημασίας. Υποδεικνύουν με έμφαση ότι η νέα πλατφόρμα eCheck360, παρέχει ασφάλεια τραπεζικού επιπέδου στα δεδομένα των πελατών τους, συμμορφώνεται πλήρως με τις απαιτήσεις GDPR και PSD2. Επίσης, ο ίδιος ο πελάτης δίνει τη συγκατάθεσή του για την επεξεργασία των τραπεζικών του συναλλαγών, τηρώντας έτσι όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και οδηγίες. 

Τι άλλαξε η πανδημία

Εκείνο που αναγνωρίζουν τόσο ο κ. Κρίγγου όσο και η κ. Στανεγλούδη, είναι ότι η πανδημία επέφερε τεράστιες αλλαγές σε όλους τους τομείς της ζωής μας, προκαλώντας οικονομική αβεβαιότητα τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στους καταναλωτές. Είναι αυτό που ανάγκασε, ολόκληρο τον πλανήτη να στραφεί στην τεχνολογία, με την εφαρμογή ψηφιακών λύσεων να είναι η μόνη διέξοδος για συνέχιση της ομαλής λειτουργίας των περισσότερων δραστηριοτήτων.

Παράλληλα, συνεχίζουν, διαφοροποιήθηκε ο τρόπος διεξαγωγής συναλλαγών, με την εφαρμογή νέων οδηγιών τόσο στην κανονιστική συμμόρφωση όσο και στον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται και επεξεργάζονται τα τραπεζικά δεδομένα, να έρχονται στην επιφάνεια. Η αναθεωρημένη Οδηγία για τις Υπηρεσίες Πληρωμών (και συγκεκριμένα το PSD2), ώθησε τις τράπεζες να διαθέσουν τα δεδομένα τους σε τρίτους παρόχους, δίνοντας το έναυσμα στην ανοιχτή τραπεζική.

Επιπλέον, λόγω της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε, αυξήθηκε δραματικά ο πιστοληπτικός κίνδυνος, αναγκάζοντας τους οργανισμούς να στραφούν σε νέα επιχειρηματικά μοντέλα για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της καλύτερης αξιολόγησης και επίλυσης των κινδύνων. Ως εκ τούτου, καταλήγει ο κ. Κρίγγου, η Infocredit Group, με κύριο γνώμονα την ικανοποίηση των αναγκών των πελατών της, προχώρησε στην ανάπτυξη νέων υπηρεσιών, που είναι βασισμένες στις τάσεις και εξελίξεις της αγοράς. 

Ιωάννα Στανεγλούδη, Συνιδρύτρια & Chief Risk Officer Finclude:

  • «Η συνεργασία μας με την Infocredit Group καταδεικνύει τον πανευρωπαϊκό χαρακτήρα των υπηρεσιών μας. Με αυτή την συνεργασία διασφαλίζουμε ότι όλοι οι καταναλωτές, στις αγορές που απευθύνεται η Infocredit, θα απολαμβάνουν το μέλλον των υπηρεσιών ανοικτής τραπεζικής, όπως θέλει και ο Ευρωπαίος νομοθέτης μέσα από το PSD2»

Στοιχεία Επικοινωνίας 

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit