Θεμελιώνοντας την ειρήνη μέσω της επιχειρηματικότητας

Με την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  έχει  καταβάλει κάθε προσπάθεια να φέρει τις δύο κοινότητες της Κύπρου πιο κοντά μέσω της δημιουργίας διαλόγου,  οικοδόμησης εμπιστοσύνης και επαναπροσέγγισης ανθρώπων.

Τα εργαλεία που αξιοποίησε η ΕΕ είναι εξαιρετικά πρακτικής φύσεως και συγκεκριμένα επικεντρώθηκαν στην αρχή στον Κανονισμό  για  την  Πράσινη  Γραμμή  και  τον  Κανονισμό  σχετικά  με  το  Πρόγραμμα  Βοήθειας.  Ειδικότερα, η  Ευρώπη  έχει  επενδύσει  γύρω  στα  €519 εκατ. σε έργα που εκτείνονται από τη στήριξη επιχειρήσεων μέχρι την επαγγελματική κατάρτιση, την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και του περιβάλλοντος.

Παράλληλα, το  έργο  Καινοτόμου  Επιχειρηματικότητας  στοχεύει  να  προάγει  την  προσέγγιση  και  συνεργασία  ανάμεσα  στις  δύο  κοινότητες,  παρέχοντας  έναν  κοινό  χώρο  συνεργασίας  στην  καρδιά  της  Λευκωσίας.  Το  δικοινοτικό  κέντρο  επιχειρηματικότητας  παρέχει  διευκολύνσεις  και  υπηρεσίες,  έτσι ώστε επιχειρηματίες, καινοτόμοι και ερευνητές από την τουρκοκυπριακή και την ελληνοκυπριακή κοινότητα  να  έχουν  τη  δυνατότητα  να  συναντώνται,  να  επικοινωνούν  και  να  δουλεύουν  μαζί  σε   επιχειρηματικές κοινοπραξίες.

Επίσης, το  Go Social CY, έργο που χρηματοδοτείται από την ΕΕ, προωθεί τη δικοινοτική συνεργασία προσφέροντας κατάρτιση, εγχώρια και διεθνή ταξίδια παρατήρησης και ευκαιρίες πρακτικής άσκησης σε νέους, μειονεκτούσες ομάδες και γυναίκες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν ως κοινωνικοί επιχειρηματίες. Το έργο στοχεύει στη δημιουργία συμπράξεων ανάμεσα στις δύο κοινότητες σε ολόκληρο το νησί, ενθαρρύνοντας τη συνεργασία ανάμεσα στους Κυπρίους.

Θεμελιώνοντας την ειρήνη

Στο πλαίσιο του Cyprus Forum, με την στήριξη των Ηνωμένων Εθνών και  του University of Cyprus Centre for Field Studies (UCFS), θα υπάρξει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για το πώς η οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο κοινοτήτων μπορεί να συμβάλει στην οικοδόμησης της ειρηνικής συνύπαρξης και επανένωσης της Κύπρου. Στη συζήτηση όπου θα συμμετέχει η Elizabeth Spehar, Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, θα συμμετέχουν επίσης οι:

  • Αργυρώ Νικολάου, Writer, Filmmaker, Lecturer, Seeger Center for Hellenic Studies, Princeton University
  • Burak Berk Doluay, Co-Founder, CyprusInno, Social entrepreneur, Entrepreneurship Programmes Consultant, Community Builder
  • Hasan Siber, Founder and CEO, Colive
  • Sholeh Zahraei, Artist, Lupa Pictures
  • Χάρης Ψάλτης, Associate Professor of Social and Developmental Psychology, University of Cyprus

Το Cyprus Forum που πραγματοποιείται στις 2 Οκτωβρίου 2021, επιδιώκει να συνενώσει για δεύτερη συνεχή χρονιά την κοινωνία των πολιτών, τους θεσμούς, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τον επιχειρηματικό κόσμο.

Συγκεντρώνοντας πολιτικούς ηγέτες από Κύπρο και εξωτερικό, εξέχουσες προσωπικότητες από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τον χώρο των ΜΜΕ, του επιχειρείν, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών, οι συμμετέχοντες στο 2ο Cyprus Forum θα συζητήσουν, θα ανταλλάξουν ιδέες και θα καθορίσουν νέες και δημιουργικές λύσεις σε καίρια ζητήματα που απασχολούν τον δημόσιο βίο.

Για εγγραφές πατήστε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τo Cyprus Forum:

τηλ.: +357 22 678 670, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: contact@cyprusforum.cy, ιστοσελίδα: https://www.2021.cyprusforum.cy/

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit